Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Νάτσο Γκαρσία... από καρδιάς!

Πιο ειλικρινής από ποτέ εμφανίστηκε ο Νάτσο Γκαρσία στην... εξομολόγηση του στο Σαν Βιτζίλιο. Ο βολιβιανός μέσος του Άρη, κατονόμασε τους υπευθύνους της περσινής κακής σεζόν των «κιτρίνων», ανέλαβε το δικό του μερίδιο ευθύνης, διέψευσε τα δημοσιεύματα περί κακών σχέσεων με τον Μαζίνιο και εξέφρασε μέσω του gazzetta.gr που παρακολουθεί την προετοιμασία των Θεσσαλονικέων, την απόλυτη αισιοδοξία του για τη φετινή ομάδα.

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία: «Πιστεύω ότι μέχρι τώρα γίνεται πολύ καλή δουλειά. Οι προπονήσεις έχουν μεγάλη ένταση και πάθος το βλέπεται. Πιστεύω πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο»



Για τις διαφορές συγκριτικά με την περσινή χρονιά: «Συγκριτικά με την περσινή προετοιμασία υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Πέρυσι δεν δουλέψαμε σχεδόν καθόλου και αυτό επηρέασε την απόδοση μας στον αγωνιστικό χώρο και κατ΄ επέκταση δεν υλοποιήσαμε κανένα από τους στόχους που είχαμε θέσει. Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Είμαστε πλέον σαν μια γροθιά, για αυτό το λόγο πιστεύω πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο».



Για τις ευθύνες για την περσινή αποτυχία: «Eμείς οι ποδοσφαιριστές κάνουμε μια συγκεκριμένη δουλειά. Πρέπει να προπονούμαστε σκληρά για να παίξουμε όταν μας ζητηθεί. Ο προπονητής έχει περισσότερες αρμοδιότητες. Πρέπει να επιβλέπει την προπόνηση, να στήνει την ομάδα και να βάζει ξεκάθαρους κανόνες στους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε πέρυσι σε καμία περίπτωση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επηρεαστεί εξ αρχής η απόδοση μας και τελικώς να μην καταφέρουμε τίποτα. Πρώτα αποκλειστήκαμε πολύ νωρίς από το UEFA, μετά από το κύπελλο και στο τέλος δεν καταφέραμε να μπούμε στα play off και να βγούμε στην Ευρώπη».




Για την περσινή του απόδοση: «Φυσικά και δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από το ποδόσφαιρο που έπαιξα πέρσι. Η απόδοση μου δεν ήταν καθόλου καλή και έχω επίγνωση της κατάστασης. Υπήρχαν λόγοι όμως που δεν κατάφερα να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό. Το ανέφερα νωρίτερα πως δεν έγινε καλή δουλειά στην προετοιμασία. Δεν θέλω όμως ψάξω για δικαιολογίες. Φέτος θέλω να δουλέψω σκληρά και να αποδείξω ότι η περσινή μου παρουσία ήταν απλά μια κακή παρένθεση».




Για το αν επαναπαύτηκε στο καλό του συμβόλαιο: «Αυτό δεν ισχύει και είναι ένα τεράστιο ψέμα. Προσωπικά δουλεύω σκληρά καθημερινά και προσπαθώ να δώσω το 100% σε κάθε παιχνίδι. Από την αρχή πέρυσι ήταν φανερό πως δεν θα πήγαιναν καλά τα πράγματα στον Άρη. Υπήρχε λανθασμένη νοοτροπία. Ίσως να μην ήμουν και εγώ καλά ψυχολογικά. Σε ο,τι αφορά αυτό το θέμα αναλαμβάνω ολόκληρη την ευθύνη. Είχα κάποια άσχημα παιχνίδια, ωστόσο με την Εθνική Βολιβίας πραγματοποίησα εξαιρετικές εμφανίσεις. Άρα κάτι δεν πήγαινε καλά στον Άρη, που δεν μου επέτρεπε να αποδώσω, αυτό που πραγματικά μπορούσα».



Για τα δημοσιεύματα στην πατρίδα του περί κακών σχέσεων με τον Μαζίνιο: «Είμαι πολύ θυμωμένος μ’ αυτό το θέμα, δεν ξέρω από που έχει προέλθει αυτό το ψέμα. Ποτέ μου δεν έχω κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις και δεν ξέρω από πού εκπορεύονται αυτές οι ανακρίβειες. Ποτέ δεν είχα τέτοιου είδους συζήτηση με τον προπονητή μου. Αντιθέτως έχω μιλήσει με τη διοίκηση και μου είπαν ακριβώς το αντίθετο, δηλ. ότι με υπολογίζουν, τόσο ο προπονητής, όσο και οι ίδιοι. Είμαι υπάλληλος του Άρη και πάντα πρόθυμος να κάνω ο,τι μου ζητηθεί».



Για τις αλλαγές που έγιναν στον Άρη τα τελευταία χρόνια: «Tα πέντε χρόνια που βρίσκομαι στον Άρη, σταδιακά το ρόστερ της ομάδας έχει αλλάζει ριζικά. Μόνο ο Κουλουχέρης και ο Βανγκέλι, έμειναν από την πρώτη μου σεζόν. Το κίνητρο που βρίσκει κάθε ποδοσφαιριστής για να παίζει καλά είναι καθαρά προσωπικό. Κάθε πρωί που ξυπνάω θέλω να δουλεύω σκληρά και να πηγαίνω ψηλά. Όλα όσα έχω πετύχει στη ζωή μου έγιναν επειδή δούλεψα σκληρά και χάρη στη βοήθεια του Θεού. Πέρυσι είχα μια κακή χρονιά για λόγους αγωνιστικούς αλλά και εξωαγωνιστικούς».




Για το γεγονός πως σκοράρει με τη Βολιβία και όχι με τον Αρη: «Δεν είναι θέμα το να σκοράρω, αλλά το να έχω κίνητρο για να παίζω καλά. Όταν πήγαινα στην Εθνική ομάδα της χώρας μου, υπήρχε πολύ καλό κλίμα και αυτό με βοηθούσε να έχω καλή ψυχολογία και να παίζω καλό ποδόσφαιρο. Ένας ποδοσφαιριστής για να έχει καλή απόδοση, πρέπει να νιώθει καλά. Πέρυσι στον Άρη δεν ήμουν καθόλου χαρούμενος. Το αντίθετο θα έλεγα».



Για το αν η απόλυση του Κίκε Ερνάντεθ έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα: «Προσωπικά πιστεύω ότι η περσινή διοίκηση άργησε πάρα πολύ να πάρει την απόφαση. Όταν κατάλαβαν το λάθος τους, το «μήλο ήταν σάπιο», όπως λέμε και εμείς στη Βολιβία. Ο Κίκε Ερνάντεθ έπρεπε να φύγει νωρίτερα. Όταν έφθασαν ο Μαζίνιο και ο Ντονάτο, δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεση τους. Όσο και αν προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση δεν μπόρεσαν λόγω έλλειψης χρόνου, με αποτέλεσμα να χαθεί ακόμα και ο στόχος των play off . Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.



Για τον ανταγωνισμό που θα υπάρχει φέτος για μια θέση στη μεσαία γραμμή: «Αυτή είναι η ιδανική κατάσταση σε μια μεγάλη ομάδα. Μου αρέσει πολύ που υπάρχουν πολλοί και ικανοί παίχτες στη μεσαία γραμμή. Στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά και μέσα από τον ανταγωνισμό να ξεχάσω την περσινή χρονιά, να τα αφήσω όλα πίσω και να αποδείξω στον κόσμο του Άρη ποιος είναι ο πραγματικός Νάτσο. Πιστεύω ότι θα μου δοθούν ευκαιρίες και με τη βοήθεια του Θεού αισιοδοξώ ότι θα πετύχω».



Για το αν θέλει να γίνει ο πρώτος αρχηγός του Άρη: «Φυσικά και θα ήθελα να γίνω ο αρχηγός. Προσωπικά πάντως νιώθω πολύ δυνατός. Αρχηγός πάντως αυτή την στιγμή είναι ο Σέρχιο Κόκε και το σέβομαι απόλυτα γιατί το αξίζει. Ο κάθε παίκτης πάντως θα πρέπει να νιώθει αρχηγός στο γήπεδο. Όταν ξέρεις ότι είναι σημαντικός και χρήσιμος, αυτό σε κάνει χαρούμενο και αποτελεσματικό».



Για το αν σκέφτεται αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο: «Το σκέφτομαι πάρα πολύ και θέλω να το πάρω. Έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες, ψάχνω να βρω τι λέει ο νόμος και τα υπόλοιπα γραφειοκρατικά. Το να πάρω κοινοτικό διαβατήριο είναι πολύ σημαντικό για μένα αλλά και για την ομάδα. Για την ομάδα επειδή θα αδειάσει μια θέση ξένου και για μένα για …τουριστικούς λόγους. Για εμάς τους Βολιβιανούς όπου και να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό μας ζητάνε βίζα. Έτσι θα διευκολυνθώ εγώ και η οικογένεια μου και θα γλιτώσω πολύτιμο χρόνο».



Αν τον έχει προσεγγίσει άλλη ελληνική ομάδα: «Ναι πέρσι μου είχε κάνει επίσημη πρόταση η ΑΕΚ, αλλά την αρνήθηκα, γιατί ήθελα να μείνω στον Άρη».



Για τον αν σκέφτεται να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα: «Αυτή τη στιγμή έχω αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον Άρη. Από εκεί και πέρα πάντα ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει το καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένεια του. Δεν ξέρω τι θα μου επιφυλάξει το μέλλον, αλλά για τώρα θέλω να αποδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα και να βοηθήσω την ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: