Τρίτη 27 Μαΐου 2014

«H τροπολογία θα περάσει»

danihlidhs-610x370
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Αναφέρθηκε στην νέα επικράτηση του στο Δήμο αλλά και στην τροπολογία η οποία δεν θα είναι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για όλους τους δήμους.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σίμος Δανιηλίδης:
Για τα χρόνια που είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση:
“Είμαι εννιά τετραετίες στην τοπική αυτοδιοίκηση και δήμαρχος έξι τετραετίες. Ήμουν ο μικρότερος δημοτικός σύμβουλος το 1982 όταν ο συγχωρεμένος Γεννηματάς ως υπουργός εσωτερικών είχε κατεβάσει τον νόμο στο δικαίωμα του εκλέγεσθε στα 21 χρονών. Εγώ ήμουν 22 χρονών και τότε προεκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος. Έχω αγαπήσει τόσο πολύ την αυτοδιοίκηση και τον τόπο μου που δεν την εγκατέλειψα ποτέ για προτάσεις και πιέσεις να πάω σε υψηλότερες θέσεις. Πάντα απαντούσα πως υψηλότερη θέση από την αγάπη του κόσμου στην γειτονιά δεν υπάρχει”.
Για το γλέντι μετά την νέα επιτυχία του:
“Κάναμε ένα σεμνό αυτοσχέδιο γλέντι στην πλατεία του Ρολογιού. Χορέψαμε, τραγουδήσαμε και πανηγυρίσαμε μέχρι τις 12 παρά για να μην ενοχλήσουμε και τον κόσμο. Ξαναγυρίσαμε μετά στο Δημαρχείο γιατί έχουμε και την ευθύνη της συγκέντρωσης και της αποστολής των αποτελεσμάτων. Νωρίς τα ξημερώματα ήρθαμε πρωί νωρίς πήγαμε να ξεκουραστούμε λίγο και ήδη ξεκινήσαμε τον αγώνα”.
Για την τροπολογία που θα βοηθήσει όλους τους δήμους:
“Μίλησα με το υπουργείο εσωτερικών, με τον διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή για το ραντεβού για την τροπολογία όχι μόνο για το προπονητήριο του ΠΑΟΚ αλλά για όλους του Δήμους. Μετά τις εκλογές η τροπολογία που είδε το φως από πλευράς των βουλευτών είναι ατελής και είναι πρόχειρη. Καλό είναι να μην γίνονται τέτοια πράγματα για άλλους λόγους. Η τροπολογία που έχουμε ετοιμάσει με νομικούς συμβούλους και έχει γίνει αποδεκτή από όλους τους Δημάρχους είναι ολοκληρωμένη και δεν αφορά μόνο την Θέρμη. Αν η τροπολογία είναι φωτογραφική, εύκολα μέσα στο Κοινοβούλιο θα την αρνηθούν και θα την πετάξουν στην άκρη. Αυτό που κάναμε εμείς και θεωρώ έξυπνο, χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, είναι ότι προωθήσαμε μια νομοθετική ρύθμιση που έχει τέτοιο εύρος που δεν μπορούν να αρνηθούν. Για αυτό κιόλας κατάφερα να την κάνουν δεκτή, να την υπογράψουν και να την ζητάνε και οι 325 δήμαρχοι στην Ελλάδα. Μια τέτοια τροπολογία δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί να την υποστηρίξει”.
Για τις κινήσεις της επόμενης μέρας:
“Έχουμε ζητήσει και ραντεβού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για έναν άλλο λόγο, για το θέμα του δημοψηφίσματος για την Ελιά ενώ ασχολούμαστε και με το θέμα που αφορά τα κοινωνικά με τους βρεφικούς παιδικούς σταθμούς και το “βοήθεια στο σπίτι”. Δεν θέλουμε να μείνουν στον αέρα καθώς η χώρα πέτυχε να εγκριθεί τον νέο ΕΣΠΑ και πρέπει να τρέξουμε μέχρι το καλοκαίρι να βάλουμε υπογραφές. Πολλές φορές με ρωτάνε τέτοια εποχή τι παίρνω και αντέχω, αλλά είναι η αγάπη του κόσμου που αν κάποιος δεν την έχει πάρει δεν την καταλαβαίνει”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: