Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Στη φυλακή 16χρονος ποδοσφαιριστής!!

Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε σε 16χρονο Ιρακινό ποδοσφαιριστή στο Μπαχρέιν, παρά την έλλειψη στοιχείων! Ξετυλίγουμε το κουβάρι της ιστορίας του.
Στη φυλακή 16χρονος ποδοσφαιριστής!
Ο Ζουλφικάν Νατζί είχε φύγει από το Ιράκ για να αγωνιστεί στην ομάδα Αλ Μουχαράκ του Μπαχρέιν. Συνελήφθη από το σπίτι του χωρίς κανένα στοιχείο τον προηγούμενο Απρίλιο, κατά την διάρκεια των αναταραχών που προκλήθηκαν από διαδηλωτές που ζητούσαν Δημοκρατία.
Ο 16χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται από τότε στη φυλακή, έχοντας υποστεί βασανιστήρια και απάνθρωπες τεχνικές ανάκρισης. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της χώρας του για να απελευθερωθεί, καταδικάστηκε χτες σε φυλάκιση από ένα μέχρι πέντε χρόνια!
Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση του Ιράκ με επίσημη αίτηση ζήτησε την απελευθέρωση του 16χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχει υποστεί βασανιστήρια. Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Ιράκ, Νατζέχ Χαμούντ, είχε τονίσει στο Associated Press ότι «Δουλεύουμε με την με την κυβέρνηση του Μπαχρέιν πάνω στην απελευθέρωσή και σε συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας».
Παρόλα αυτά, οι διαπραγματεύσεις έπεσαν στο κενό και ο Νατζί καταδικάστηκε μαζί με 19 ακόμα άτομα. Οι 16 εξ αυτών τιμωρήθηκαν με πέντε χρόνια φυλάκιση και οι τρεις με ένα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποια ποινή επιβλήθηκε στον 16χρονο.
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: