Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Για μία θέση στον... ήλιο


Η μπάλα του Μουντιάλ 2010 Οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις του Μουντιάλ, Ολλανδία και Ουρουγουάη, διεκδικούν την Τρίτη (21:30 ώρα Ελλάδας) στο Κέιπ Τάουν, το εισιτήριο για τον τελικό του Μουντιάλ, σε μία αναμέτρηση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι "οράνιε" αποτελούν την έκπληξη για την ευρωπαϊκή ήπειρο, αφού έμειναν μακριά από την τετράδα παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Ιταλία, η Αγγλία και η Γαλλία, ενώ οι Ουρουγουανοί εκπλήσσουν με την παρουσία τους στα ημιτελικά εκπροσωπώντας την Νότια Αμερική, την ώρα που οι μεγάλες δυνάμεις Αργεντινή και Βραζιλία έμειναν "εκτός νυμφώνος".

Ο Μπερτ Φαν Μαρβικ θα παίξει για ακόμη μία φορά με 4-5-1 και τον Φαν Πέρσι στην κορυφή, ενώ οι Σνάιντερ, Ρόμπεν και Κάιτ θα αναλάβουν τον δημιουργικό ρόλο πίσω από τον επιθετικό της Αρσεναλ. Οι Μπουλαρούζ, Χέιτινγκα και Ματάισεν θα επωμισθούν την αμυντική λειτουργία της ομάδας, που αποδεικνύεται ικανοποιητική, αν ληφθεί υπ' όψιν ότι η Ολλανδία είναι η μοναδική ομάδα στην κορυφαία διοργάνωση, που μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Από την πλευρά του, ο Οσκαρ Ταμπάρες, που δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Λουϊς Σουάρες, θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3 και πιό προωθημένο τον Ντιέγκο Φορλάν, που θα αναμένεται να είναι ο εκφραστής των περισσότερών επιθετικών ενεργειών. Ωστόσο, θεωρείται αρκετά πιθανό στην κορυφή της επίθεσης να παίξει ο Σεμπαστιάν Αμπρέου και ο Φορλάν να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην μεσαία γραμμή, προκειμένου να απασχολεί τους μέσους της Ολλανδίας, δίνοντας επιπλέον χώρο στους συμπαίκτες του.

Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων:

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Βικτορίνο, Γκοντίν, Μαξιμιλιάνο Περέιρα, Πέρες, Αραβέλο, Καβάνι, Φερνάντες, Αμπρέου, Φορλάν.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μαρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Μπουλαρούζ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Κάιτ, Φαν Μπόμελ, Ντε Ζέουβ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: