Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Λύση Τζόρβα

tzorvas.jpgΤην απόφαση να αφήσει εκτός αποστολής τον Μάριο Γκαλίνοβιτς για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη πήρε ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός, θέλει από τη μία να προστατεύσει τον Κροάτη πορτιέρο μετά τις έντονες αποδοκιμασίες που δέχθηκε στο ματς με την Γαλατάσαραϊ και από την άλλη να τον αφήσει να ηρεμήσει.

Ο Γκαλίνοβιτς θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τα επόμενα 1-2 ματς των «πρασίνων» αφού όπως είναι γνωστό ταλαιπωρείται από ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που δεν τον αφήνει να είναι 100% συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας του. «Θέλω να σε προστατεύσω, μια και δεν είσαι καλά ψυχολογικά μετά τις αντιδράσεις του κόσμου», είπε στον Γκαλίνοβιτς ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Έτσι κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση με τον Άρη, αλλά και για τα επόμενα ματς θα καθίσει ο Αλέξανδρος Τζόρβας, ο οποίος βάσει της υπάρχουσας κατάστασης με τον Γκαλίνοβιτς θα γίνει ο βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Ο Τεν Κάτε ποντάρει πολλά στον Έλληνα τερματοφύλακα και είναι αποφασισμένος να τον στηρίξει. «Πρόθεσή μου είναι να καθιερωθείς κάτω από τα δοκάρια. Αυτή είναι η μεγάλη σου ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτείς. Μην την αφήσεις να πάει χαμένη», είπε στον Τζόρβα.


Για δύο τον Ιανουάριο


Παρόλα αυτά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, δεν αποκλείεται κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να εξετάσουν το ενδεχόμενο απόκτησης τερματοφύλακα, αφού ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον Γκαλίνοβιτς. Παράλληλα, θα κινηθούν για αριστεροπόδαρο στόπερ που θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Ματίας Μπιέρσμιρ στην άμυνα του «τριφυλλιού».


Τεν Κάτε: «Μου αρέσουν οι προκλήσεις»


Έτοιμος να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση τίτλων είναι ο Χενκ Τεν Κάτε, όπως τόνισε στο «Voetbal interanational», ενώ άφησε αιχμές και για τη διαιτησία. «Θα τα καταφέρουμε παίζοντας όσο το δυνατόν καλύτερο ποδόσφαιρο, ώστε να μην εξαρτάται το αποτέλεσμα από αμφιλεγόμενες αποφάσεις των διαιτητών. Θα πρέπει δηλαδή να μην κάνουμε πέναλτι στα τελευταία λεπτά και να έχουμε μεγάλο προβάδισμα στο σκορ. Τα τελευταία 13 χρόνια ο ΟΣΦΠ ήταν 12 φορές πρωταθλητής. Πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Θα είναι μια δύσκολη αποστολή για μένα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αλλά από την άλλη μεριά μου αρέσουν πολύ οι προκλήσεις. Θα είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλο επίτευγμα για μένα να τελειώσω το συμβόλαιό μου με τον Παναθηναϊκό, επειδή αυτό δεν συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα», δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: