Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Super League ΠΑΣας στο ΟΑΚΑ ή στην Τούμπα

Τρία αμφίρροπα παιχνίδια έχει η έναρξη της 4ης αγωνιστικής το Σάββατο σε Νέα Σμύρνη, Καβάλα και Καυτανζόγλειο αλλά τα σπουδαία έρχονται την Κυριακή με τα καθοριστικά ματς σε Γιάννινα (ΠΑΣ-ΑΕΚ), ΟΑΚΑ (ΠΑΟ-Αρης) και το ντέρμπι της Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΟλυμπιακούΣτην Νέα Σμύρνη ανοίγει η αυλαία της 4ης αγωνιστικής με τους Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης να επιδιώκουν το "τρίποντο" για διαφορετικούς λόγους. Την ίδια ώρα η Νέα Καβάλα μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό υποδέχεται τον Ατρόμητο που δεν έχει πετύχει νίκη ακόμα. Το Σάββατο το τελευταίο ματς ανάμεσα σε Ηρακλή και Λάρισα θα γίνει χωρίς οπαδούς λόγω της τιμωρίας των γηπεδούχων.

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα είναι αυτό που ξεχωρίζει στο κυρίως "πιάτο" της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον αήττητο Αρη στο ΟΑΚΑ ενώ η "τραυματισμένη" ΑΕΚ ταξιδεύει στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ. Θρακιώτικο ντέρμπι στην Ξάνθη, όπου οι Ακρίτες υποδέχονται τον Πανθρακικό ενώ αμφίρροπο ματς γίνεται και στην Λειβαδιά, μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Εργοτέλη


Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 16:45, ΣΚΑΪ
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιάς)
Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ

Χωρίς νίκη παραμένει από την έναρξη του πρωταθλήματος ο Πανιώνιος και ο τεχνικός της ομάδας κ. Φερέρα τόνισε για το ματς με τους Αρκάδες. "Οφείλουμε αυτή τη νίκη στον κόσμο μας και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να την κατακτήσουμε..." τόνισε ο Βέλγος προπονητής που υποστήριξε πως η ομάδα του δεν αποκλείεται να θυσιάσει το θέαμα προκειμένου να πετύχει το σκοπό της και να κατακτήσει το πρώτο "τρίποντο" στο φετινό πρωτάθλημα. Αγωνιστικά, ο τεχνικός του Πανιωνίου θα έχει στην διάθεσή του τον Ριέρα που θα κάνει το ντεμπούτο του ενώ αντίθετα θ' απουσιάσει ο Κουμορτζί.

Ο καλύτερος στα εκτός έδρας ματς (σε σχέση με την εικόνα στην έδρα του) Αστέρας Τρίπολης φιλοξενείτε στην Νεά Σμύρνη. Ο τεχνικός των Αρκάδων, Μάριο Γκόμες θα έχει στην διάθεσή του, τους Καούνο και Ζεάν Κάρλος και με τις καλύτερες επιλογές θα επιδιώξει να διατηρήσει το αήττητο της ομάδας του σε μια έδρα που δεν έχει θετικά αποτελέσματα στις δύο τελευταίες επισκέψεις. "Η ομάδα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και πιστεύω πώς θα φανεί στο γήπεδο" τόνισε για το ματς ο αρχηγός, Νίκος Λαζαρίδης.


Νέα Καβάλα-Ατρόμητος Αθηνών 16:45, Novasports
Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθήνας)
Γήπεδο: Εθνικό "Ανθή Καραγιάννη"

Μετά την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη στην Καβάλα δεν σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης κόντρα στον Ατρόμητο προκειμένου να μην πάει στράφει η σπουδαία προσπάθεια των Αργοναυτών επί των πρωταθλητών Ελλάδος. Αυτό ζήτησε και ο τεχνικός των "μπλε" Γιάννης Παπακώστας, προκειμένου να "ζεστάνουν" και πάλι το κοινό του συλλόγου εντός έδρας μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης. Αγωνιστικά, εκτός αποστολής έμεινε ο Ψωμάς, που είναι δεν είναι ακόμα έτοιμος και την θέση του πήρε ο Λεοντίου.

Να συνεχίσουν τις θετικές εμφανίσεις και να τις συνδιάσουν με μια νίκη θα επιδιώξουν στον Ατρόμητο. Μετά την ισοπαλία στο Αλκαζάρ οι Περιστεριώτες πηγαίνουν στην Καβάλα για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι. "Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που δείχνει μέχρι τώρα ότι και καλό σύνολο έχει αλλά και καλή ποιότητα παικτών" τόνισε ο Γιώργος Δώνης που ζήτησε πάθος, προσοχή και περισσότερη ουσία στο παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του. Μοναδική απουσία για την ομάδα του Ατρομήτου ο τιμωρημένος Μπλένχιο.

Ηρακλής-Λάρισα 19:00, Novasports

Διαιτητής: Γιώργος Ευαγγέλου Γιαννόπουλος (Αθήνας)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Η τελευταία ήττα του Ηρακλή εντός έδρας ήταν από την Λάρισα τον Μάρτιο και αυτό το θυμούνται ακόμα στο στρατόπεδο του "Γηραιού" και για τον λόγο αυτό θέλουν την ρεβάνς. Οι παίκτες του Ολεγκ Προτάσοφ μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, θέλει η ομάδα του να επιστρέψει στις επιτυχίες. ". Περιμένουμε πολύ αυτό το παιχνίδι καθώς μετά από μια ήττα πρέπει να επιστρέψεις όσο πιο γρήγορα στις νίκες και να συνεχίσεις την πορεία σου" ήταν τα λόγια του και γνωρίζει πως το έργο των ποδοσφαιριστών του θα είναι δύσκολο μετά και την τιμωρία με την απουσία των οπαδών από τις εξέδρες.

Να εκμεταλλευθεί την καλή της παράδοση στα τελευταία ματς κόντρα στον Ηρακλή αλλά και το γεγονός ότι δεν θα έχει την συμπαράσταση των οπαδών του (ο Ηρακλής) θέλει για το ματς στο Καυτανζόγλειο η Λάρισα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης χαρακτήρισε ιδιαίτερο το ματς λόγω της απουσίας φιλάθλων ωστόσο ζήτησε από τους παίκτες του την νίκη, την οποία και αγνοούν στο πρωτάθλημα μετά από τρεις αγωνιστικές. Αγωνιστικά, οι "βυσσινί" θα στερηθούν μόνο τις υπηρεσίες του Μεξικάνου επιθετικού, Ντε Νίγκρις που είναι τραυματίας.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 16:45, Novasports

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσ/κης)
Γήπεδο: Εθνικό "Οι Ζωσιμάδες"

Σ' ένα κατάμεστο γήπεδο για άλλο ένα παιχνίδι θα παρουσιαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον τεχνικό της ομάδας κ. Παράσχο να "πονοκεφαλιάζει" για την θέση του τερματοφύλακα. Συγκεκριμένα και ενώ ο Νίκος Ζαφειρόπουλος έχει τεθεί νοκ άουτ (κάταγμα στον καρπό), ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην μέση του και έχει οξεία οσφυαλγία μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να παίξει. Στην περίπτωση αυτή, ο περσινός γκολκίπερ Σικαλιάς θα πάρει θέση κάτω από τα γκολπόστ.

Η βαριά ήττα στην Αγγλία από την Εβερτον για το Europa League σε συνδιασμό με τις απουσίες που έχει η ΑΕΚ στην επίσκεψή της στα Γιάννινα, δυσκολεύουν πολύ το "έργο" της "Ενωσης". Σε μια δύσκολη έδρα που θα είναι και "αστακός" οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς πριν τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό καλείται να δείξει ψυχικά αποθέματα και να πάρει άλλη μια καθοριστική νίκη μετά από αυτές με Ατρόμητο και Ηρακλή. Στις απουσίες για τους "κιτρινόμαυρους" (Σκόκο, Καράμπελας, Γκέντσολου, Αλεξόπουλος, Λαγός, Ρίκκα, Μανωλάς, Κουτρομάνος, Αραμπατζής) προστέθηκαν οι Ζεράλδο Αλβες και Ενσαλίβα.



Λεβαδειακός-Εργοτέλης 16:45, Novasports

Διαιτητής: Κώστας Παπασταμάτης (Αθήνας)
Γήπεδο: Δημοτικό Λειβαδιάς

Μετά τα παράπονα για τα ΜΜΕ και την βοήθεια των οπαδών, ο κ. Κομπότης υποστήριξε ότι τελικά δεν θα πολιτευθεί στις επερχόμενες εκλογές. Στο δεύτερο παιχνίδι εντός έδρας, ο τεχνικός των "πράσινων" Μόμτσιλο Βούκοτιτς θα έχει στην διάθεσή του, τόσο τον Μιχάλη Καψή όσο και τον Μαρτορέλ. Ο τεχνικός του συλλόγου της Βοιωτίας, ζήτησε από τους παίκτες του να αγωνιστούν με το ίδιο πάθος όπως και στο ματ με τον Πανιώνιο προκειμένου να πετύχουν άλλη μια κρίσιμη νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

"Το αποτέλεσμα που είχαμε στο περσινό παιχνίδι που δώσαμε στη Λειβαδιά ήταν πολύ άσχημο για εμάς και η αποστολή πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμη για να ανταποκριθεί σε αυτόν τον αγώνα" τόνισε ο τεχνικός του Εργοτέλη στους παίκτες του ενόψει του ματς στην Λειβαδιά. Αγωνιστικά, ο προπονητής των Κρητών υπολογίζει στις υπηρεσίες του Βερπακόφσκις, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι στο βασικό σχήμα σε αντίθεση με τον απόντα Δημήτρη Κοιλιάρα.






Σκόντα Ξάνθη-Πανθρακικός 16:45, ΝΕΤ


Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Ακέφαλη... αλλά με στόχο την νίκη θα παραταχθεί μετά την απομάκρυση του Βόλφανγκ Βολφ, η ακριτική ομάδα. Το άσχημο θέαμα αλλά και το γεγονός της απώλειας νίκης στα τρία προηγούμενα ματς ήταν αρκετά προκειμένου να απομακρυνθεί από την θέση του ο Γερμανός τεχνικός με τον αντικαταστάτη του να ανακοινώνεται από τον κ. Πανόπουλο την προσεχή Δευτέρα. Την ομάδα στο ντέρμπι με τον Πανθρακικό θα κοουτσάρει ο μέχρι πρότεινος βοηθός Κώστας Κωνσταντινίδης.

Την πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του εξέφρασε με δηλώσεις του ο Αλμπέρ Καρτιέ, παρά το γεγονός ότι ακόμα και τώρα δεν έχει πάρει μια νίκη στο πρωτάθλημα. "Δεν μας αγχώνει που δεν έχουμε ακόμη βαθμούς, δουλεύουμε και θα έρθουν και τα αποτελέσματα" τόνισε ο Γάλλος προπονητής και συμπλήρωσε για την τοπική κόντρα των δύο συλλόγων "Κάθε παιχνίδι-ντέρμπι είναι μοναδικό. για το παιχνίδι στα Πηγάδια η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας μετά την απόφαση της διοίκησης της Σκόντα Ξάνθης να μην δώσει εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών της.


Παναθηναϊκός-Αρης 19:00, Novasports

Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθης)
Γήπεδο: Σπύρος Λούης Ολυμπιακό Στάδιο

Αλλη μια ευρωπαϊκή "σφαλιάρα" δέχτηκε φέτος ο Παναθηναϊκός με τους οπαδούς αλλά και τους διοικούντες να απογοητεύονται. "Σηκώστε κεφάλι και μην απογοητεύεστε" το μήνυμα της διοίκησης προς τους "παλιούς" παίκτες στην προτελευταία προπόνηση, αφού ο κ. Αντωνίου αλλά και ο Τεν Κάτε γνωρίζουν πως η ψυχολογία θα παίξει καθοριστικό ρόλο προκειμένου οι "πράσινοι" επιστρέψουν σ' ένα παιχνίδι για την Σούπερ Λίγκα. Εκεί, που έχουν το απόλυτο 3Χ3 και θέλουν με μια ακόμα επαγγελματική νίκη να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Να διατηρήσουν το αήττητο και στο δύσκολο ματς της Αθήνας θα προσπαθήσουν οι παίκτες του Αρη, με τον τεχνικό της ομάδας κ. Μαζίνιο να δίνει το σύνθημα. "Θα αλλάξουμε την τακτική μας με την πεποίθηση ότι θα πάρουμε βαθμό ή βαθμούς στην Αθήνα. Δεν θα πάμε για να χαρίσουμε τίποτα στην αντίπαλη ομάδα. Θέλουμε να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις που βρισκόμαστε τόνισε ο τεχνικός ο Ιομάρ Μαζίνιο που θέλει να καταφέρει με τους παίκτες του ότι έγινε και την περίοδο 2006-07 που οι Θεσσαλονικείς έφυγαν νικητές από την Αθήνα.



ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 21:15, Novasports

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Τούμπας

"Θέλουμε να νικήσουμε, με αυτήν την προσέγγιση θα μπούμε, ξέροντας βέβαια ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε σωστή αμυντική λειτουργία και σωστές τοποθετήσεις" τόνισε ο Φερνάντο Σάντος που δεν σκέφτεται άλλο αποτέλεσμα μετά την απώλεια βαθμών στην Τρίπολη. Σημαντικός παράγοντας για τον Πορτογάλο τεχνικό που ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό σχήμα είναι η έδρα. Το γήπεδο της Τούμπας αναμένεται να είναι και πάλι "καμίνι" αφού δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε για δείγμα και πάλι.

Με τους Ζίκο στην τηλεόραση, τον Μπάντοβιτς στο τελευταίο του ματς ως υπηρεσιακός τεχνικός και την ψυχολογία στα ύψη μετά την νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αποδράσει από την "καυτή" Τούμπα για άλλη μια χρονιά. Ο πρωταθλητής Ελλάδος καλείται να παραταχθεί για άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι με σημαντικές απουσίες αλλά με πίστη ότι θα διατηρήσει το αήττητο κόντρα στον "δικέφαλο του Βορρά" για 13η χρονιά (έχει να ηττηθεί από την περίοδο 97-98 στο πρωτάθλημα στην Τούμπα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: