Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ο "Φέτφα" πέρασε το τεστ!!

Ο Φετφατζίδης ήταν ο μόνος που πέρασε το "τεστ". Ο Ελληνας διεθνής έκανε τα πάντα. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Ο "Φέτφα" πέρασε το τεστ
Θα ξεκινήσουμε με το τετριμμένο «δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα», όσον αφορά την συνολική εικόνα του Ολυμπιακού στο φιλικό με την Φαρένσε και την λειτουργία του ως ομάδα. Μπορεί η έκφραση να είναι όντως «τετριμμένη», αλλά είναι και απόλυτα ακριβής αφού οι αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων» ήταν εξαιρετικά αδύναμοι.
Δεν κατάφεραν να πιέσουν τους παίκτες του Ζαρντίμ, ώστε να δούμε πως λειτουργήσει ανασταλτικά η ομάδα. Στο συγκεκριμένο φιλικό αυτό που μπορέσαμε να δούμε είναι πως προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις ο Ολυμπιακός και σε ποιους παίκτες θα μπορέσει να στηριχθεί τουλάχιστον όσον αφορά την ανάπτυξη.
Το πρόβλημα που υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο ήταν φανερό. Ο Φετφατζίδης ήταν ο μόνος που πέρασε το «τεστ». Ο Ελληνας διεθνής έκανε τα πάντα και ξεχώρισε. Εκανε κούρσες, δημιουργούσε φάσεις και ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, κέρδισε το πέναλτι και γενικότερα πήρε τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού στην πλάτη του. Θετικά ήταν και τα δείγματα από τον Βλαχοδήμο που αρκετά συχνά άλλαζε πλευρές με τον Φέτφα. Το πρόβλημα που υπήρξε ωστόσο, με τα κεντρικά χαφ, τόσο με τον Σουμπίνιο όσο και με τον Μοντεστό στο να περάσουν τη μπάλα μπροστά, ήταν πασιφανές.
Με την είσοδο των Μανιάτη και Φέισα αυτό άλλαξε. Το δίδυμο επικράτησε άνετα στο κέντρο και πλέον το παιχνίδι έγινε πολύ πιο εύκολο για τους Πειραιώτες. Ο Μανιάτης συνεχίζει από εκεί που… σταμάτησε την προηγούμενη σεζόν, κυριαρχεί στην μεσαία γραμμή και βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη. Μεγάλη ήταν και η βοήθεια από τον Φέισα που έκανε πολύ καλύτερα την δουλειά από τον Μοντεστό. Ο Σέρβος μέσος κατάφερε να πάει την μπάλα μπροστά με πολύ μεγαλύτερη ευκολία απ’ότι το έκανε ο Κορσικανός.
Πολύ καλή η παρουσία και του Αμπντούν, που κέρδισε το δεύτερο πέναλτι και σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας του. Ο Αλγερινός άκρος, μαζί με τον Φετφατζίδη ήταν οι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού σε αυτό το φιλικό. Ηταν αυτό ένα δείγμα πως όσον αφορά την επιθετική λειτουργία ο Ζαρντίμ θα προσπαθήσει να στηριχθεί στα άκρα; Είναι νωρίς ακόμη να το πούμε αυτό. Σίγουρα όμως οι δύο αυτοί εξτρέμ έκαναν την διαφορά σε αυτό το ματς.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: