Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

«Δεν ενημερώνεται σωστά ο Σαββίδης»

thumbnail
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην παράγοντας της ΠΑΕ αλλά και της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Λάκης Οικονομίδη. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον “Δικέφαλο” και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει ενότητα αλλά και να ανακοινωθεί από τους επιτελείς της ομάδας ένα πλάνο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Λάκης Οικονομίδης:
Για την ένταση που υπήρξε με τον Σαββίδη:
” Είμαι ενημερωμένος για το τι έγινε εχθές και πρέπει να πω πως ψυχραιμία χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Αυτά δεν πρέπει να γίνονται με τίποτα. Δεν ξέρω πως εξελίχθηκε η κατάσταση αλλά για την αρχή του πρωταθλήματος, ψυχραιμία σε όλους”.
Για τις δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη:
“Εγώ δεν πιστεύω πως είναι έτσι. Η κουλτούρα του ΠΑΟΚτσή είναι συναισθηματική. Έχω βιώσει πράγματα σαν φίλαθλος και παράγοντας. Είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚτσής είναι υπερήφανος, συναισθηματικός, πονεμένος, πρόσφυγας και έχει πάρα πολλά στο κοινωνικό του βίωμα. Δεν νομίζω πως ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής και τώρα προπονητής του ΠΑΟΚ πρέπει να λέει κάτι τέτοιο. Ο ΠΑΟΚτσής βρίσκει διέξοδο από τα κοινωνικά του και προσωπικά του προβλήματα. Ως παιδάκι που πήγαινα στα γήπεδα, το όλο παιχνίδι ήταν κινηματογραφημένο μέσα στο κεφάλι μου. Όταν κερδίζαμε ήμουν χαρούμενος, αν χάναμε όμως είχα μέσα μου το πώς έγινε αυτό αλλά και έναν θυμό. Δεν ήθελα να με πειράξει κανείς. Για κάποιες αντιδράσεις φιλάθλων, όχι τις ακραίες, δεν πρέπει να τις κατακρίνουν παράγοντες. Ο φίλαθλος όταν χάνει η ομάδα είναι στεναχωρημένος σε όλες τις ομάδες. Εγώ βίωσα μέσα στο Παλέ όταν φώναζε ο κόσμος μετά από μια ήττα που κάναμε από τον Άρη και λόγω κάποιων καταστάσεων και παραπληροφόρησης κινήθηκαν εναντίον μου και με προπηλάκισαν. Εγώ σε δήλωση μου είχα πει πως τους δικαιολογώ γιατί τους καταλαβαίνω. Μου έλεγαν “πλήρωσε τον Μπάνε” βέβαια ενώ υπήρχε παραπληροφόρηση και τέτοια θέματα δεν υπήρχαν. Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ θέλει τον ηγέτη αληθινό, να του δίνει την αλήθεια και το όραμα. Να ξέρει την στάση του απέναντι στον αντίπαλο, αγωνιστή και νικητή. Να του τα λέει όλα ξεκάθαρα. Έχω μεγάλη εκτίμηση στον Άγγελο, την γνωρίζω από τα εφηβικά και δεν μπορώ να καταλάβω την κουβέντα που κάποια στιγμή είπε. Αντιδράσεις για άσχημα αποτελέσματα θα υπάρχουν πάντα. Οι άνθρωποι όμως που ασχολούνται ας έρθουν κοντά στον κόσμο. Πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους και οι δημοσιογράφοι και να μην φτάνουμε ε ακραίες καταστάσεις”.
Για την διετία του Ιβάν Σαββίδη:
“Εγώ είχα πει πως ο κ. Σαββίδης είναι ευλογία για τον ΠΑΟΚ που ήρθε την δεδομένη στιγμή. Από το 2007 – 2012 είναι γνώστη η διοίκηση που είχαμε και οι εξυγιάνσεις που κάναμε. Έφτασε όμως ο . Σαββίδης και απέδειξε πως όχι απλά θα μας στηρίξει αλλά θα κοιτάξει τον ΠΑΟΚ όπως πρέπει. Προσπαθώ να τα βλέπω καλοπροαίρετα όλα όμως ο κ. Σαββίδης  είχε ομάδα και στην Ρωσία και ήξερε τα αθλητικά. Το ενδιαφέρον του υπήρχε από το 2006 και εκδηλώθηκε το 2012. Θεωρώ και πιστεύω ότι πάσχει σε θέμα συμβούλων και σε μια οργανωτική δομή της εταιρείας. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είτε το θέλουμε είτε όχι είναι μια εταιρεία και πρέπει να προσέξουμε κάτι. Υπάρχει και το συναισθηματικό και πρέπει να προσεγγίζουμε τον κόσμο και εκεί. Κάποιες θέσεις του όπως το περσινό “πάμε για πρωτάθλημα” δεν πρέπει να λέγονται. Όταν ταν το 1993 η ομάδα  είχε την επιτυχία του φάιναλ φορ και στήθηκε και κρατήθηκε με θυσίες δεν βγήκα να πω πάμε για πρωτάθλημα και αν ας είχαμε τρομερή ομάδα. Έλεγα πάμε παιχνίδι – παιχνίδι. Η επιλογή των συνεργατών του θα έπρεπε να είναι πιο συνετή. Νομίζω πως παραπληροφορείται με αποτέλεσμα να κάνει και λάθη. Σίγουρα ένας άνθρωπος που έχει τόσο μεγάλη απόσταση υπάρχει πρόβλημα. Αυτά θα έπρεπε να τα σκεφτεί και ο ίδιος πιο νωρίς. Επιχειρηματικά έχει όλες τις γνώσεις να κάνει τις επιλογές ώστε η διοικητική δομή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να είναι τέτοια που θα υπάρχει η ηρεμία, να έρχεται ο μεγαλομέτοχος αλλά στο πόδι του να έχει τους ανθρώπους που κάνουν αυτά που πρέπει. Έχω δει πάρα πολλά λάθη”.
Για τα λάθη:
“Παλιότερα είχα πει δημόσια πως θα έπρεπε ο άνθρωπος που θα ασχοληθεί με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αλλάξει ακόμα και τα πλακάκια για να μπει σε μια άλλη λειτουργία λέγοντας στον κόσμο, την αλήθεια, τον οραματισμό και τον σχεδιασμό. Τα τελευταία δύο χρόνια βλέπω μια δημαγωγική συμπεριφορά. Δεν θέλω να το αναλύσω γιατί θα δημιουργηθούν προβλήματα. Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα. Δεν βγαίνει προς τα έξω το τι θέλουμε και το τι κάνουμε. Αυτή την στιγμή έχουμε πρόεδρο και ακόμα δεν τον έχουμε ακούσει να μιλάει. Θα πρέπει ο προπονητής να πει για τον σχεδιασμό, που στηρίζεται, ποιες είναι οι συμφωνίες με τον ιδιοκτήτη και ποιούς είναι  στόχος. Αυτά δεν τα ακούω. Άκουσα κάποια στιγμή πως στην σύσκεψη χθες μίλησαν για αύξηση των σεκιουριτάδων. Αυτό το φαινόμενο δεν μου αρέσει. Όλα αυτά με τα ΜΑΤ και τους σεκιουριτάδες φέρνουν τον κόσμο σε άλλη κατάσταση. Είναι έξω από την δική μου φιλοσοφία να φοβάμαι να κυκλοφορήσω έξω. Αν μου κάνει κάποιος ένα παράπονο θα του εξηγήσω η θα του πω και συγγνώμη”.
Για το αν πήγε στην Τούμπα:
“Φέτος δεν έχω πάει. Γενικότερα έχω να πάω αρκετό καιρό και επειδή πολλά πράγματα με στεναχωρούν η διάθεση μου δεν είναι αυτή που θα ήθελα. Σίγουρα το παρελθόν σε ακολουθεί και στο μέλλον. Εγώ από τον κόσμο του ΠΑΟΚ έχω την αναγνώριση, τον σεβασμό και την αγάπη. Κυκλοφορώ σε πολλά μέρη και η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι η αγάπη και ο σεβασμός. Η μεγαλύτερη πληγή είναι περισσότερο ανθρωποπαραγωγική”.
Για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ:
“Ευτυχώς είναι ο Μπάνε εκεί με τον Γαλατσόπουλο και τον Σταυρόπουλο που πήγαν αρχικά να τους πάρουν φαλάγγι πάλι παράγοντες αλλά κάνουν πλέον πολύ καλή δουλειά για να εξυγιανθεί για μια ακόμα μια φορά το μπάσκετ. Βέβαια, η απόσταση έχει γίνει τεράστια από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αυτό με στεναχωρεί όμως έχουν παράγοντες που βάζουν τεράστια χρήματα. Δύσκολα θα μπορέσει να γίνει κάτι. Ο ΠΑΟΚ όμως είναι αυτός που οραματίζεται ο ΠΑΟΚτσής και αρέσει”.
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει:
“Εγώ θα ήθελα να πω στον κόσμο του ΠΑΟΚ πως πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και από εκεί και πέρα όλα μπορεί να χαθούν όμως ο ΠΑΟΚ δεν χάνεται ποτέ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: