Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Οι πρώτοι ακραίοι στόπερ της ποδοσφαιρικής ιστορίας!!

Ντέρμπι έρχεται και ο στόχος βέβαια του ΠΑΟΚ είναι η νίκη, όχι γιατί θα πάρουμε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, αλλά επειδή θέλουμε να τον κερδίσουμε για να του τη σπάσουμε που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα αήττητος.  Γράφει ο Σταύρος Κόλκας
Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει όλες τις συνθήκες για να πάρει το πρωτάθλημα αήττητος. Αγωνιστικές και μη. Και το μη, είναι αυτό που μας αναγκάζει να βλέπουμε ολοένα και λιγότερο κόσμο στα γήπεδα.
Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός υπερτερεί σχεδόν σε όλους τους τομείς πλην της φρεσκάδας αν και έχει τη δυνατότητα ροτέισον λόγω του βάθους που έχει. Για καλή μας τύχη βέβαια, επιστρέφει ο Λόρενς άρα θα έχουμε ένα ορθολογικό σχήμα και καλύτερες προϋποθέσεις να παίξουμε αυτό που μπορούμε. Το οποίο στη καλή του μέρα είναι ικανό να κερδίσει τον Ολυμπιακό στη Τούμπα.
Το θέμα βέβαια είναι το πώς θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να ξεπεράσει την πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Με τα δύο στόπερ που δεν ξέρω ποια θα είναι, αλλά και τους δύο βοηθούς οι οποίοι απέδειξαν φέτος – όχι οι συγκεκριμένοι – πως παίκτες σαν τον Μέλμπεργκ και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο είναι αχρείαστοι στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Τη Κυριακή μας παίζουν οι Ακρίβος και Καρατζίκας με τον τελευταίο να του έχουν κάψει άγνωστοι το μηχανάκι κάποτε. Για τον Ακρίβο δεν έχω ιδέα αν του έχουν κάψει τίποτα στο παρελθόν, αλλά είναι από τους έμπειρους. Αντέχει την πίεση ο άνθρωπος. Έχει κότσια.
Για τον Μάνταλο, η ιστορία είναι γνωστή. Εξαφανίστηκε από τους πίνακες χωρίς προφανή λόγω πέρυσι, με τις κακές γλώσσες να του χρεώνουν τον προπέρσινο αποκλεισμό του Ολυμπιακού στη Τούμπα. Τότε που ο Ολυμπιακός κουβάλησε 2,5 χιλιάδες αστυνομικούς σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα. Έφεραν και ελικόπτερο τα τσακάλια οι αξιωματικοί της αστυνομίας ξεφτιλίζοντας άλλη μία φορά τον συγκεκριμένο θεσμό. Και λειτουργώντας βέβαια ως ιδιωτική σεκιούριτι.
Ο Μάνταλος, αφού εξαφανίστηκε ένα χρόνο, πήρε το μήνυμα και επέστρεψε φέτος. Τον είδα στο Ολυμπιακός – Τρίπολη και τον λυπήθηκε η ψυχή μου. Άλλος άνθρωπος, αποφασισμένος να αφήσει ότι αναστολές διαθέτει σπίτι του και να κάνει απλά τη δουλειά. Οι παίκτες του Αστέρα γελούσαν με αυτά που σφύριζε, ενώ και τα στόπερ του Ολυμπιακού εκείνη τη μέρα, οι βοηθοί δηλαδή, έκοψαν πέντε φορές τον Περόνε χωρίς λόγω σημειώνοντας οφσάιντ.
Βέβαια δε μου φταίει ο Μάνταλος, ο οποίος προσπάθησε αρχικά στη καριέρα του να είναι δίκαιος, αλλά τα λαμόγια που του έστειλαν το μήνυμα. Αυτοί που τον έβγαλαν από τους πίνακες, που είναι οι ίδιοι που τον επανέφεραν έχοντας εξασφαλίσει την απόδοσή του.
Θα ήθελα να κάνω μόνο ποδοσφαιρική ανάλυση, αλλά αυτό είναι κομματάκι δύσκολο γιατί θα έπρεπε να κάνω και τον χαζό.
Αν βέβαια, συνδέσω την διαιτησία με τον αγώνα, ο ΠΑΟΚ έχει τύχη να σκοράρει σε σετ παιχνίδι και με τους παίκτες που βγαίνουν από τις πίσω ζώνες έτσι ώστε να μην τους κόψουν με οφσάιντ. Και ο Κλάους δεν θα πρέπει να παίζει στο όρια της ζώνης του Ολυμπιακού, αλλά δύο – τρία μέτρα πίσω.
Στη Τούμπα δεν τους παίρνει να κάνουν όργια, γιατί θα περάσουν δύσκολα το βράδυ. Ο Σαββίδης θα είναι εκεί κι αν δεν έχουν διαβάσει το βιογραφικό του, μπορεί να τους το στείλει στο ημίχρονο.
Ο ΠΑΟΚ από τη πλευρά του είναι υποχρεωμένος να κάνει το παιχνίδι του χωρίς να έχει στο μυαλό του όλα τα παραπάνω. Γιατί πολλές φορές μέσα από την κουβέντα του παρασκηνίου, προπονητές και παίκτες βρίσκουν άλλοθι και το κοινό εστιάζει την πίεσή του προς λάθος κατεύθυνση.
Η ομάδα έχει καιρό να κάνει ένα καλό παιχνίδι και το χρωστάει στο κοινό της. Η Τούμπα θα είναι γεμάτη και είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αυξηθεί ο πυρήνας των μόνιμων θαμώνων της σε αυτή τη μεταβατική περίοδο.
ΥΓ Η συμφωνία Σαββίδη – Τσιστιακόφ είναι σημαντική γιατί δημιουργούνται συνθήκες καλύτερης συνεννόησης μεταξύ Μικράς Ασίας και Ροστόφ. Και μέχρι στιγμής υπήρχε το σπασμένο τηλέφωνο το οποίο είχε ως στόχο να απαξιώσει συγκεκριμένα στελέχη. Τουλάχιστον ο Τσιστιακόφ, ξέρει ποδόσφαιρο και να οι προθέσεις του είναι σωστές, θα βοηθήσει σημαντικά στη πρώτη σοβαρή δυσλειτουργία που εμφανίστηκε στην εποχή Σαββίδη.



πηγή: onsports.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: