Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Τέλος από το Μεξικό ο Φράνκο

Την απόφαση να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα του Μεξικού με την οποία έδωσε το «παρών» στο μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής πήρε ο έμπειρος επιθετικός, Γκίγιε Φράνκο, ο οποίος δεν έχει ομάδα. Ο 33χρονος επιθετικός, ο οποίος κατάγεται από τη Αργεντινή, έπαιξε για το Μεξικό στα τελευταία δύο Παγκόσμια Κύπελλα (2006 και 2010), αφού πήρε την υπηκοότητα της χώρας. «Είναι η σωστή στιγμή να αποχωρήσω, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νέους παίκτες. Η θητεία μου στην εθνική ομάδα έφθασε στο τέλος της και το καλό είναι ότι υπάρχει μια φουρνιά ικανών νέων παικτών, που περιμένουν τη σειρά τους για να παίξουν» δήλωσε ο Φράνκο σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πόλης του Μεξικού.

Ο Φράνκο, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά με το Μεξικό στην ήττα με 3-1 από την Αργεντινή στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής τον Ιούνιο, δήλωσε ότι εξετάζει διάφορες προτάσεις από ομάδες, για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική καριέρα του και αυτή την περίοδο.

Ο Εφράιν Φλόρες, ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα προσωρινού προπονητή στην εθνική Μεξικού, δεν κάλεσε τον Φράνκο για το εντός έδρας φιλικό παιχνίδι με τον Ισημερινό στην Γκουνταλαχάρα τα ξημερώματα της Κυριακής (05/09). Ο προπονητής που θα επιλεγεί από την ομοσπονδία της χώρας ως αντικαταστάτης του Χαβιέρ Αγκίρε, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στο Μουντιάλ 2010, θα ανακοινωθεί στα τέλη του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: