Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Παγκόσμιο Κύπελλο U-17: Τριάρα η Γαλλία, την έκπληξη το Κονγκό!!

Ιδιαίτερες... συγκινήσεις έκρυβε η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-17 που διεξάγεται στο Μεξικό. Οι διοργανωτές, έστω και πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, επικράτησαν με 3- της Βορείου Κορέας, η Γαλλία «σκόρπισε» με 3-0 την Αργεντινή, ενώ το Κονγκό έκανε την έκπληκη νικώντας με 1-0 την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ολλανδία.

Για το Α` γκρουπ, το Μεξικό λίγο έλειψε να υποστεί... σοκ στην πρεμιέρα, όταν στο 3ο μόλις λεπτό ο Κουάνγκ άνοιξε το σκορ. Παρόλα αυτά, ο Φιέρο έφερε το ματς στα ίσα στο 37ο λεπτό και οι Κουάνγκ Σοκ (αυτογκόλ στο 68`) και Κασίγιας (86`) βοήθησαν τους διοργανωτές να ξεκινήσουν με το... δεξί.

Αντίθετα, η Γαλλία είχε πολύ πιο εύκολο έργο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπενζιά που πέτυχε δύο γκολ (35` και 45`) και τον Χαλέρ να... παρεμβάλλεται στο 38` πήραν σπουδαία νίκη με 3-0 σε βάρος της Αργεντινής.

Την έκπληξη της πρεμιέρας στο πλαίσιο του Β` γκρουπ έκανε το Κονγκό που χάρη σε γκολ του Κούνκου στο 53ο λεπτό επικράτησε με 1-0 της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ολλανδίας, ενώ με νίκη ξεκίνησε και η Ιαπωνία, 1-0 τη Τζαμάικα με γκολ του Ματσουμότο στο 61ο λεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: