Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ψάχνει ...2ο τερματοφύλακα!!

Ο Ρόι Κάρολ έγινε ο "ήρωας" του Ολυμπιακού στη Μόσχα, με την απόκρουση στο πέναλτι του Νάτσο, ωστόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει έναν σημαντικό "πονοκέφαλο" εν όψει της ρεβάνς της φάσης των "32" του Europa League με την Ρούμπιν Καζάν.
Ψάχνει ...2ο τερματοφύλακα!
Ποιος είναι αυτός; Η εύρεση δεύτερου τερματοφύλακα για τον πάγκο! Ο Μέγερι αποβλήθηκε στη φάση του πέναλτι για την ανατροπή του Καραντενίζ, όπερ σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Οπερ σημαίνει ότι ο Σήφης Δασκαλάκης θα είναι στον πάγκο; Όχι! Ο Ελληνας τερματοφύλακας δεν είναι στην 23άδα των πρωταθλητών για την UEFA, καθώς ο Ολυμπιακός έχει δηλώσει στη λίστα Α τους Μέγερι και Κάρολ.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι οι Πειραιώτες δεν θα έχουν γκολκίπερ στον πάγκο. Η λύση θα προέλθει από την λίστα Β με τους «πιτσιρικάδες», η οποία μπορεί να αλλάζει μέχρι και 24 ώρες πριν τη σέντρα ενός ευρωπαϊκού αγώνα, όπως αναφέρει το άρθρο 18 στην παράγραφο 16 του κανονισμού της UEFA.
Σε αυτή τη λίστα μπορεί να υπάρχουν παίκτες που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 1990, άρα να μην ξεπερνούν τα 22 τους χρόνια και να είχε το δικαίωμα να αγωνιστούν στην ομάδα για περίοδο 2 ετών μετά τα 15 τους χρόνια.
Κοιτάζοντας με μια γρήγορη ματιά στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ο τέταρτος τερματοφύλακας της ομάδας, Νίκος Παπαδόπουλος, έχει γεννηθεί στις 11 Απριλίου του 1990 και μπορεί να δηλωθεί.
Στη λίστα Β των «ερυθρόλευκων» στην UEFA έχουν δηλωθεί οι Γιάννης Φετφατζίδης και Γιάννης Ποτουρίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η θέση του τερματοφύλακα είναι «ιδιαίτερη», η UEFA επιτρέπει αντικατάστασή του στη λίστα μόνο σε περίπτωση τραυματισμού ή αρρώστιας και όχι τιμωρίας.
Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: