Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τόρες-Τόρες… τρελαίνεται!!

Τόρες-Τόρες… τρελαίνεται! (video)
Δεν του συμβαίνει συχνά.

Αλλά… ώρες-ώρες μετατρέπεται στον ασταμάτητο επιθετικό που θυμόμασταν!

Μετά τα δυο γκολ στη Νόρτζελαντ, ο Φερνάντο Τόρες «κόλλησε» άλλα τόσα στη Σάντερλαντ και με το τελικό 3-1 οδήγησε την Τσέλσι στην πρώτη νίκη έπειτα από 1,5 μήνα στο πρωτάθλημα.

Κι ενώ το χειλάκι του Ράφα Μπενίτεθ έσκαγε για πρώτη φορά στην Premier League, ένας άλλος συμπατριώτης του -ο Αρτέτα- υπέγραφε από τη βούλα την επιστροφή (και) της Άρσεναλ στις επιτυχίες (2-0 τη Γουέστ Μπρομ).

Με θόρυβο έσπασε το αήττητο έξι αγώνων της Σουόνσι η Νόριτς, περνώντας με το εντυπωσιακό 4-3 από το «Λίμπερτι», την ίδια ώρα που το… αθόρυβο 1-0 της Σαουθάμπτον επί της Ρέντινγκ της επέτρεπε να βγει από τη ζώνη και ταυτόχρονα να βυθίσει ακόμα περισσότερο την αντίπαλό της σ’ αυτή.

Τι να πει για… βυθό και η ΚΠΡ όμως, που γύρισε το ματς με τη Γουίγκαν (με γκολ και του Σισέ) ωστόσο το τελικό 2-2 την κράτησε χωρίς νίκη και καρφωμένη στον πάτο της βαθμολογίας. Πολύ μακριά από τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω της, έστω κι αν εκείνες χάνουν ευκαιρίες (όπως η Άστον Βίλα με το 0-0 απέναντι στη Στόουκ) ν’ αναπνεύσουν καλύτερα.

Επτά ματς είχε να νικήσει η Τσέλσι στην Αγγλία. Από τις 20 Οκτωβρίου και το διπλό με την Τότεναμ. Όταν όμως ο Φερνάντο Τόρες βάζει -για δεύτερη συνεχόμενη φορά- δυο γκολ, όλα είναι πιθανά. Μέχρι και να πανηγυρίσει (την πρώτη του) νίκη στην Premier League ο Ράφα Μπενίτεθ. Με την άνεση που προσέφερε ένας ακόμα Ισπανός (ο Μάτα στο 49) και δεν μπόρεσε να κλονίσει ούτε το γκολ του Τζόνσον στο 66'.

Τεράστια ανάγκη για νίκη όμως είχε και η Άρσεναλ. Όχι μόνο για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα (και) από τον Ολυμπιακό. Αλλά για ν’ αρχίσει να νιώθει ασφαλής ότι θα παίζει και του χρόνου στην Ευρώπη. Ε, αυτό το υπέγραψε… και με τη βούλα ο Αρτέτα (ή μάλλον ΑΠΟ τη βούλα) αξιοποιώντας δυο πέναλτι και στέλνοντας τους «κανονιέρηδες» μια ανάσα από τη Γουέστ Μπρομ -και την πεντάδα.

Την ίδια ώρα όμως, «φρένο» στα ευρωπαϊκά όνειρα της Σουόνσι έβαζε η Νόριτς. Καταποντίζοντάς την μέχρι το ημίχρονο (0-3), μένοντας όρθια στην αντεπίθεση των γηπεδούχων (δυο γκολ στο δεκάλεπτο 50’-60’) και επιτρέποντάς τους απλώς να μειώσουν εκ νέου το σκορ (3-4) λίγο πριν τη λήξη. Αυτή που τους βρήκε στη μέση της βαθμολογίας -έναν μόλις πόντο πίσω από τη σημερινή τους αντίπαλο.

Ακριβώς πάνω τους, δε, παραμένει η πιο «σκληρόπετση» ίσως ομάδα της Premier League: Η Στόουκ. Κι αυτό διότι η ομάδα του Τόνι Πιούλις δεν… έπεσε ούτε στο Μπέρμιγχαμ (πέμπτο ματς αήττητη), τσιμπώντας το 0-0 από τη δυσκοίλια Άστον Βίλα και κρατώντας την αγχωμένη λίγο πάνω από τη ζώνη.

Εκεί όπου συγκάτοικο πλέον έχει τη Σαουθάμπτον! Οι «Άγιοι» δεν χρειάστηκαν… φοβέρα, αλλά ένα γκολ του Πάντσεον στο 61’ για να πάρουν το ντέρμπι ουραγών με τη Ρέντινγκ. Δεν είναι, δε, ότι απέδρασαν εκείνοι από το «ισόγειο». Είναι και ότι κράτησαν εκεί την αντίπαλό τους που χάνει… σταθερά πλέον τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.

Και η ΚΠΡ όμως που έχει σταματήσει να χάνει (μετά την έλευση του Χάρι Ρέντναπ), τι να το κάνει; Όταν μένει πίσω στο σκορ -στην έδρα της Γουίγκαν- αλλά δεν απογοητεύεται. Και όταν καταφέρνει να γυρίσει το ματς -με το δεύτερο φετινό γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ- αλλά ισοφαρίζεται στο αμέσως επόμενο λεπτό και με το τελικό 2-2 φέρνει τρίτη σερί ισοπαλία, συνεχίζοντας να αγνοεί τη γεύση της νίκης.

Tο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο 8/12

Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ 2-0
(26’ πεν., 64’ πεν. Αρτέτα)

Άστον Βίλα-Στόουκ 0-0

Σαουθάμπτον-Ρέντινγκ 1-0
(61’ Πάντσεον)

Σάντερλαντ-Τσέλσι 1-3
(66’ Τζόνσον - 11’, 45’+3’ πεν. Τόρες, 49’ Μάτα)

Σουόνσι-Νόριτς 3-4
(51’, 89’ Μίτσου, 59’ Ντε Γκούζμαν - 16’ Γουίτακερ, 40’ Μπασόνγκ, 44’ Χολτ, 77’ )

Γουίγκαν-ΚΠΡ 2-2
(19’, 74’ ΜακΚάρθι- 26’ Νέλσεν, 72’ Σισέ)

Κυριακή 9/12

Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Έβερτον-Τότεναμ (17:00)
Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα 10/12

Φούλαμ-Νιούκαστλ (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Σάββατο, 15/1 (17:00)

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι (14:45)
Τσέλσι-Σαουθάμπτον
Λίβερπουλ-Άστον Βίλα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ
Νόριτς-Γουίγκαν
ΚΠΡ-Φούλαμ
Στόουκ-Έβερτον

Κυριακή, 16/1

Τότεναμ-Σουόνσι (15:30)
Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα, 17/1

Ρέντινγκ-Άρσεναλ



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: