Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Μακριά και... αγαπημένοι οι ασταμάτητοι!!

Μακριά και... αγαπημένοι οι ασταμάτητοι
Οι ελληνικές ομάδες θριαμβεύουν στην Ευρωλίγκα, εδώ και ένα μήνα αγνοούν τη λέξη ήττα... Ο Ολυμπιακός μετράει έξι συνεχόμενες νίκες, ο Παναθηναϊκός τέσσερις. Και το σπουδαιότερο; Δείχνουν ικανοί να φτάσουν μακριά στη διοργάνωση... Ο Νοέμβρης άλλαξε εντελώς την κατάσταση και ο Δεκέμβρης βρίσκει τους αιώνιους σε θέση ισχύος...
Σε τούτο εδώ το κείμενο θα σταθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι και θα κοιτάξουμε λίγο παραπέρα. Στην επόμενη φάση. Μία αγωνιστική έμεινε για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και ο Ολυμπιακός θα είναι πρώτος ή δεύτερος και ο Παναθηναϊκός από πρώτος ως τρίτος... Για τους ερυθρόλευκους το πιθανότερο σενάριο είναι να πάρουν την δεύτερη θέση (για να αλλάξει κάτι πρέπει η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μιλάνο να συνδυαστεί με ήττα της Ζαλγκίρις από την αδιάφορη Εφές στο Κάουνας), οι πράσινοι κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Με νίκη επί της Χίμκι στη Μόσχα είναι πρώτοι, αν χάσουν μένουν τρίτοι... Εκτός κι αν ηττηθεί και η Ρεάλ στη Μαδρίτη από την Ολίμπια Λουμπλιάνα. 

Του Σπύρου Καβαλιεράτου

Οπως και να έχει, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν θα αποφευχθεί ο εμφύλιος στο Top 16. Για να ανταμώσουν οι "αιώνιοι" στην επόμενη φάση πρέπει ο Ολυμπιακός να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό του, κάτι δύσκολο πλέον. Να μείνουν και οι δύο δεύτεροι πάλι είναι απίθανο, άρα οι ελληνικές ομάδες θα είναι μακριά και αγαπημένες.

Προς τα πού πηγαίνει η κατάσταση ως προς το Top 16; Αν υποθέσουμε ότι με βάση τη λογική ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος, τότε θα βρεθεί μαζί με την Μακάμπι (πρώτη στον Β' όμιλο), την Μπαρτσελόνα (πιθανότατα πρώτη στον Δ' όμιλο), τη Ρεάλ ή την Χίμκι (δεύτερη στον Α' όμιλο), τη Σιένα (τρίτη στον Β' όμιλο), την Μπεσίκτας (τρίτη στο Δ' όμιλο), την Φενέρ (φαβορί για την  τέταρτη θέση στον Α' όμιλο) και την Κάχα Λαμποράλ (εκτός απροόπτου τέταρτη στον Γ' όμιλο).

Σε ό,τι αφορά στον Παναθηναϊκό, είτε βγει πρώτος είτε τρίτος πηγαίνει στον ίδιο όμιλο... Αν βγει πρώτος, θα έχει μαζί του πιθανότατα την Ζαλγκίρις (πρώτη στον Γ' όμιλο), τη Μάλαγα (δεύτερη στον Β' όμιλο), την ΤΣΣΚΑ (δεύτερη πιθανότατα στον Δ' όμιλο), την Χίμκι (τρίτη σε αυτή την περίπτωση στον Α' όμιλο), την Εφές (τρίτη στον Γ' όμιλο), την Αλμπα (τέταρτη στον Β' όμιλο) και μία εκ των Μπάμπεργκ, Παρτιζάν ή Λιέτουβος Ρίτας (τέταρτη στον Δ΄ όμιλο).

Αν ο Παναθηναϊκός χάσει και μείνει τρίτος, θα παίξει με τη Ρεάλ (πρώτη στο Γ' όμιλο),  την Ζαλγκίρις (πρώτη στον Γ' όμιλο), τη Μάλαγα (δεύτερη στον Β' όμιλο), την ΤΣΣΚΑ (δεύτερη πιθανότατα στον Δ' όμιλο), την Εφές (τρίτη στον Γ' όμιλο), την Αλμπα (τέταρτη στον Β' όμιλο) και μία εκ των Μπάμπεργκ, Παρτιζάν ή Λιέτουβος Ρίτας (τέταρτη στον Δ΄ όμιλο). Η διαφορά, δηλαδή θα είναι αν θα έχει στον όμιλό της τη Ρεάλ ή την Χίμκι...

Αλλά υπομονή μια εβδομάδα... Τότε θα ξεκαθαρίσουν όλα. Και το θέμα δεν είναι οι αντίπαλοι, αλλά η αγωνιστική κατάσταση των δύο ελληνικών ομάδων. Με οδηγό ό,τι έκαναν τον τελευταίο μήνα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: