Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

"Είμαστε σκληρά καρύδια"

Ο Νίκος Λαζαρίδης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ατρόμητου για την κλήρωση με την Νιούκαστλ, την εμπειρία του από την Ευρώπη με τον Άρη, ενώ έστειλε μήνυμα στους φίλους της ομάδας.
"Είμαστε σκληρά καρύδια"
"Όλοι καταλάβαμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που δεν θέλαμε να πετύχουμε στο δρόμο μας αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η Νιούκαστλ αποτελεί για εμάς μια μεγάλη πρόκληση.
Είναι ένας αντίπαλος με μεγάλη δυναμικότητα αλλά κι εμείς έχουμε καλό σύνολο και θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε σκληρό καρύδι", είπε αρχικά και συνέχισε
Οι «καρακάξες»,, στο παρά πέντε έχασαν πέρσι την έξοδό τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό κάτι προφανώς σημαίνει....
«Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, ανεβαίνει επίπεδο συνεχώς και η Νιούκαστλ που αποτελεί μέρος του ποδοσφαίρου κάνει συνεχώς βήματα προόδου. Εμείς δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό αλλά να δούμε τη δική μας ομάδα και πως θα μπορέσουμε να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε».
Η δική μας ομάδα, μπορεί να θεωρείται άπειρη στην Ευρώπη αλλά είναι έμπειρη από παίκτες.
«Αυτό πράγματι ισχύει γιατί πολλά παιδιά έχουμε τέτοια εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Με λίγη τύχη όλα γίνονται και μπορούμε να τα καταφέρουμε αλλά θα πρέπει να πιάσουμε μια μεγάλη απόδοση».
Στα συν, θα προσθέταμε όμως και την παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος έχει πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια.
«Ο προπονητής μας είναι πολύ έμπειρος, έχει πλούσια εμπειρία από τέτοια παιχνίδια και το γεγονός αυτό θα μας βοηθήσει σημαντικά».
Το πρώτο παιχνίδι είναι μέσα στην έδρα μας. Το ιδανικό σενάριο ποιο είναι για σένα;
«Σε αυτά τα παιχνίδια πολλά κρίνονται από το μηδέν στην άμυνα. Τουλάχιστον να μην δεχθείς γκολ και να προσπαθήσεις να σκοράρεις έστω και μια φορά. Πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί και αποφασιστικοί ως ομάδα, να είμαστε σφικτοί και να διαφυλάξουμε τα νώτα μας».
Η Νιούκαστλ έχει στην επίθεση παίκτες μεγάλης κλάσης. Ο βαθμός δυσκολίας για εσάς τους αμυντικούς θα είναι πολύ μεγάλος.
«Νομίζω ότι δεν είναι μόνο η επίθεση αλλά όλες οι γραμμές. Εμείς πρέπει να σταθούμε αντάξιοι των αντιπάλων αυτών, να τους κοιτάξουμε στα μάτια. Μέσα στο γήπεδο εξάλλου κρίνονται όλα γύρω από τις τέσσερις γραμμές στις οποίες πρέπει να δείξουμε ποια ομάδα είμαστε και επαναλαμβάνω με τη βοήθεια της τύχης όλα μπορούν να γίνουν».
Πριν δύο χρόνια είχες σκοράρει με τη φανέλα του Άρη και έδωσες τη νίκη στο «Βιδέλντε Καλντερόν» επί τις Ατλέτικο Μαδρίτης. Τότε σας έδιναν ελάχιστες πιθανότητες.
«Η νίκη αυτή δείχνει ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και πως όλα μπορούν να συμβούν. Είχαμε στους ομίλους μεγάλες ομάδες όπως η Λεβερκούζεν και η Ατλέτικο την οποία κερδίσαμε δύο φορές. Ποιος το περίμενε ότι θα νικούσαμε στη Μαδρίτη; Και όμως το πετύχαμε. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και φέτος στον Ατρόμητο».
Κι ένα μήνυμα στους φιλάθλους μας εν όψει του πρώτου αγώνα...
«Τους θέλουμε κοντά μας και να γεμίσουν το γήπεδο. Εμείς τους δίνουμε την υπόσχεση ότι θα δώσουμε και την τελευταία ικμάδα των δυνατοτήτων μας για να τους κάνουμε υπερήφανους και γιατί όχι να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: