Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

"Δυο αμυντικά κι ένα επιθετικό χαφ"!

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Βαγγέλης Βλάχος, απάντησε σε ερωτήσεις οπαδών και τοποθετήθηκε για όλα τα αγωνιστικά και μεταγραφικά θέματα της ομάδας, αποκαλύπτοντας πως Κατίδης και Κατσικοκέρης είναι κοντά στο να φορέσουν τα κιτρινόμαυρα.
"Δυο αμυντικά κι ένα επιθετικό χαφ"
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Βλάχου μέσω του Sport24...
«Δύο αμυντικά και ένα επιθετικό χαφ»
Αρχικά ο Βλάχος ρωτήθηκε ποιες είναι οι ελλείψεις στο ρόστερ: «Τι να πρωτοπώ ότι λείπει απ' αυτή την ΑΕΚ, αφού έχουμε 30 νέους παίκτες, οι οποίοι αν εξαιρέσει κανείς τον Λαγό, τον Κοντοέ, τον Αραμπατζή και τον Κωνσταντόπουλοι, είναι καινούργιοι. Μια ομάδα ολοκαίνουργια που σ' ένα μήνα θα έπρεπε να κάνουμε τους ερασιτέχνες επαγγελματίες και σε νοοτροπία και σε άποψη τακτικής και το σπουδαιότερο απ' όλα να είναι αυτοί που θα σηκώσουν το βάρος της μεγάλης ομάδας στην πλάτη τους με αξιώσεις. Όπως κι αν φαίνεται αυτή η ομάδα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε δύο αμυντικά χαφ και ένα χαφ όπως ο Λεονάρντο για να κάνει τη διαφορά».
Για το αν μετανιώνει που ήρθε στην ΑΕΚ, είπε: Ποτέ δεν μετανιώνω. Βέβαια ήξερα ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα στη φετινή ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα ένα ρόστερ με περισσότερους έμπειρους παίκτες και μαζί μ' αυτούς να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα που υπάρχουν στην ομάδα μας. Ζω όμως κάτι το μοναδικό από την ημέρα που ανέλαβα. Όλοι πηδούν από το πλοίο και φεύγουν και όπως είπαν και πριν έχω μείνει με μόνο 4 παίκτες που έχουν εικόνες από την Σούπερλιγκ και όλα τα άλλα παιδιά νεόφερτα που έπαιζαν σε πλαστικό χόρτο, τερμάτιζε η νέα ομάδα 11η και ήταν ευχαριστημένα και εγώ ζητάω απ' αυτούς να πάρουν το πρωτάθλημα. Γιατί όταν είσαι στην ΑΕΚ όποια κι αν είναι η κατάσταση ντύνει τις καρέκλες με φανέλες της ΑΕΚ και παλεύεις».
«Για κλάματα τα εργομετρικά»
Ο Βλάχος μίλησε και για την ετοιμότητα της ομάδας: «Όταν είδαμε τα εργομετρικά των νέων παιδιών κυρίως, το πρώτο πράγμα που ήταν να κάνουμε ήταν να βάλουμε τα κλάματα. Με 14-15 εργομετρικά δεν πας πουθενά. Τα ίδια έχω και εγώ σ' αυτή την ηλικία. Όταν αρχίζαμε να πιέζουμε τους παίκτες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και να γίνουν ό,τι πρέπει στις επαγγελματικές ομάδες, είδαμε αμέσως μυϊκά προβλήματα κάτι που ήταν φυσιολογικό και αποφασίσαμε να χωρίσουμε σε κατηγορίες. Οι περισσότεροι με εμπειρία έκαναν πιο εντατικά, οι λιγότερο δυνατοί σε άλλο επίπεδο και ήταν ένα γκρουπ παιδιών που έκαναν προετοιμασία που την βγάζω Γι αυτό και στα φιλικά ήθελα να παίζουν όλοι από λίγο γιατί ήξερα πως ο χρόνος αποκατάστασης θα ήταν λίγος και κάποια από τα παιδιά που διακρίνονταν δεν θα άντεχαν για δεύτερο ματς. Ένα μήνυμα στέλνουν τα παιδιά στους δημοσιογράφους και στον κόσμο. Πως με υγεία, χαρά και πίστη για την ομάδα που υπηρετούν θα δίνουν τη ψυχή τους για όσο αντέξουν. Κι αυτό θα είναι το πιο υγιές κομμάτι της νέας ΑΕΚ.
Το πιο δύσκολο μέχρι στιγμής είναι να πείσω τα νέα παιδιά όπως είπα και πριν που τερμάτιζαν 11οι στο πρωτάθλημα Νέων και θα πρέπει τώρα να φορούν τη φανέλα αυτή, να πρωταγωνιστούν και να σκέφτονται σαν ποδοσφαιριστές της μεγάλης ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν βαστούν οι πλάτες τους να σηκώσουν τέτοιο φορτίο, που είναι φυσιολογικό να μην μπορούν γιατί ζητάμε το ακατόρθωτο. Ζητάμε από τους ερασιτέχνες να γίνουν 200% επαγγελματίες, να γίνουν επαγγελματίες σε μια ομάδα μ' αυτή την ιστορία, να σηκώσουν στις πλάτες τους μια ομάδα μ' αυτό το όνομα και την ταυτότητα και να πρωταγωνιστούν. Ζητάμε δηλαδή το αδύνατο να γίνει δυνατό!»
«Κοντά σε Κατίδη, Κατσικοκέρη»
Στη συνέχεια ο Βλάχος αναφέρθηκε σε μεταγραφικά θέματα. Για τους Κατίδη, Γιαννιώτα, είπε: «Μίλησα χθες με τον Τσιάρτα που είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφές και μου είπε πως είμαστε κοντά σε συμφωνία με την βοήθεια ενός παράγοντα, ενός Φωτίου που εγώ δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Είναι δύο καλοί παίκτες και έδειξαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων καλά στοιχεία. Είναι παιδιά ό,τι πρέπει για εμάς. Θα μας κλείσουν πολλές τρύπες και κενά που υπάρχουν στην ομάδα. Έχουν όνειρα και φιλοδοξίες και θέλουν να φορέσουν αυτή την φανέλα. Όποιος θέλει να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δει τον εαυτό του ψηλά είναι πάντα ευπρόσδεκτος. Για να είμαι ειλικρινής είναι δύο παιδιά που δεν σημαίνει πως θα κάνουν τη διαφορά, αλλά η πρώτη μου σκέψη είναι όπως όλοι οι άλλοι παίκτες που έχουμε. Έχουν προσόντα και ταλέντο απίστευτο, αλλά φτάνουν αυτά για την ΑΕΚ; Εγώ εύχομαι να έρθουν και που θα φτάσουν και τι θα καταφέρουν είναι δικό τους θέμα.Οι πληροφορίες μου λένε πως ο Κατίδης είναι πιο κοντά στο να έρθει στην ομάδα, όπως σε καλό δρόμο είναι και η περίπτωση του Κατσικοκέρη. Το παιδί έκανε καλό πρωτάθλημα και είναι το στυλ που μ' αρέσει γιατί πρεσάρει ψηλά και δεν αφήνει να φύγουν εύκολα οι μπάλες».
«Δεν έχω δει τον Κορδέρο»
Όσον αφορά την υπόθεση του Κορδέρο, ο Βλάχος είπε: «Ο κύριος Τσιάρτας μου είπε για κάποιον Κορδέρο, τον οποίο δεν γνωρίζω, δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω δει ούτε dvd με τον παίκτη. Μου εγγυάται ότι θα είναι ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται η ομάδα και θα μας βοηθήσει πολύ. Αν έρθει, ελπίζω να μας βοηθήσει και να μας δικαιώσει για την επιλογή», τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στις μεταγραφές που ήδη έγιναν: «Όταν ανακάλυψα σε σύντομο χρονικό διάστημα πως δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές, έψαξα σε μια κατηγορία που δεν την πίστεψα ποτέ. Την Football League. Ο λόγος είναι πως θέλαμε να ξοδέψουμε λίγα λεφτά και να βρούμε παίκτες με ταλέντο, όραμα και προοπτικές. Γνώριζα πολύ καλά τον Αρκούδα και τον Κουτρουμπή και μέχρι στιγμής με δικαιώνουν. Είναι και ΑΕΚτζήδες και μικροί. Όταν τους πήρα και τους είπα προσωπικά ότι μ' ενδιαφέρουν, ο μεν Αρκούδας έκανε σαν τρελός και μου είπε πως θα έρθω εκεί αύριο το πρωί να υπογράψω και δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά. Ο δε Κουτρουμπής είχε συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβρη και μου είπε πως θα πιέσω όλες τις πλευρές για να παίξω στην ΑΕΚ. Παρακολουθώντας κατά ένα μέρος το πρωτάθλημα της Football League, είδα τον πρώτο σκόρερ που ήταν ο Φουρτάδο με 23 γκολ και ζήτησα απ' αυτόν 10 στην Σούπερ Λιγκ. Έτσι πίεσα και ήρθε στην ομάδα. Είμαι απογοητευμένος μέχρι στιγμής γιατί ήρθε απροετοίμαστος. Έχουμε πέσει όλοι πάνω του γιατί δεν μπορεί η ΑΕΚ να περιμένει και μου έδωσε τον λόγο του πως θα είναι αυτός που έβλεπα στην Σούπερ Λιγκ».
Για Παυλή, Κοντοέ
«Ο Παυλής χτύπησε μόνος του την πόρτα μου με θράσσος που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές και ζήτησε να γυρίσει στην αγαπημένη του ομάδα για δεύτερη φορά. Από την πρώτη μέρα, δείχνει αποφασισμένος να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να δώσει τη ψυχή του τιμώντας τη φανέλα με τον δικέφαλο αετό. Δεν είναι τυχαίο πως αυτή τη στιγμή φαίνεται μια από τις πιο αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση», είπε ο Βλάχος για τον Έλληνα επιθετικό, ενώ για τον Κοντοέ τόνισε: «Τον υπολογίζω γιατί είναι καλός παίκτης και καλό παιδί. Μπορεί να βοηθήσει σε 2-3 θέσεις όπως είμαστε εμείς, όμως θέλω να πω πως δεν υπήρχε ποτέ καυγάς. Είναι παραπληροφόρηση. Εγώ μίλησα άσχημα στον παίκτη, εγώ τον κατσάδιασα, εγώ τον απέκλεισα από την αποστολή για το ματς με την Παναχαϊκή κι αυτός απλά έσκυψε το κεφάλι ως επαγγελματίας».
Για Γεωργέα, Καφέ
«Χθες συζητούσα και έλεγα με τους συνεργάτες μου πως έτσι όπως έγιναν τα πράγματα καλύτερα να έμεναν και ο Γεωργέας και ο Καφές. Ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια είπαμε να κοιτάξουμε μπροστά και είχαμε πεισθεί πως θα βρίσκαμε παίκτες να αντικαταστήσουμε τους δύο αυτούς εκλεκτούς ποδοσφαιριστές με ίδια χαρακτηριστικά. Να έχουν προσωπικότητα, να είναι έμπειροι και ηλικιακά πιο νέοι για να μείνουν στην ομάδα περισσότερα χρόνια. Το μεγαλύτερο αγκάθι που μας εμπόδισε ήταν το οικονομικό. Κάθε φορά που φτάναμε στη πηγή για να φέρουμε παίκτη που θα κάνει τη διαφορά, τα οικονομικά μας ανάγκαζαν να κάνουμε πίσω. Σήμερα θα ήταν ευχή μου να τα είχαμε και να μας βοηθήσουν. Να βοηθήσουν και εμένα και τα παιδιά και την ΑΕΚ γενικότερα στη νέα προσπάθεια που κάνει».
«Βοηθήστε τα παιδιά»
Τέλος, ο Βλάχος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο: «Ο ΑΕΚτζης γεννιέται δεν γίνεται. Είμαστε από τους ελάχιστους οπαδούς στον κόσμο που γεννιόμαστε. Δεν χρειαζόμαστε κίνητρο, πρωτάθλημα ή Κύπελλο για να γίνουμε άλλη ομάδα. Επειδή υπήρξα και εγώ οπαδός και μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεται ο κόσμος, θέλω αυτόν τον πικραμένο, τον προδομένο και ταπεινωμένο κόσμο να παρακαλέσω να έρθει να μας βοηθήσει. Η ΑΕΚ περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία. Εγώ και τα παιδιά αναλάβαμε το πιο δύσκολο κομμάτι. Αν σκεφτεί κανείς το περσινό ρόστερ που λέγαμε πως δεν είναι γεμάτο και έχει ελλείψεις και δει και το σημερινό του έρχεται να βάλει τις φωνές κ τα κλάματα. Παρακαλώ να έρθουν να στηρίξουν τα παιδιά γιατί κο ΑΕΚτζης αγαπά περισσότερο από τον καθένα τον παίκτη της ομάδας τους και να στείλει ένα μήνυμα πως είναι ο 12ο παίκτης, είναι κοντά μας και εμείς θα δίνουμε τη ψυχή μας, το είναι μας και ό,τι μπορούμε για να τους κάνουμε υπερήφανους και να τους δώσουμε χαρά και να πω πως είμαστε το μόνο κομμάτι που μπορεί να κάνει περήφανους τους ΑΕΚτζήδες. Παρακαλώ τον κάθε ΑΕΚτζη είτε στο γήπεδο, είτε όχι να στέλνει μόνο θετικά μηνύματα στα παιδιά και να τα βοηθήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: