Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Όταν ο Θεός βάζει... το χέρι του!! (vids)

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έγιναν «Μαραντόνα» και σημείωσαν γκολ με το χέρι.
Γκολ με σουτ, γκολ με κεφαλιά, γκολ από φάουλ, γκολ από πέναλτι, γκολ με κάθε τρόπο. Τι κι αν η επαφή με το χέρι είναι παράβαση, υπάρχουν τέρματα που σημειώθηκαν με αυτόν τον τρόπο και έκαναν... πάταγο. Γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσουν, όμως ούτε ο διαιτητής, ούτε ο βοηθός είδαν την «παρανομία» του ποδοσφαιριστή.
Το γκολ με το χέρι που έχει μείνει στην ιστορία δεν είναι άλλο από αυτό του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986. Το γκολ με το... χέρι του Θεού, σύμφωνα με τον Αργεντινό, που άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη επί της Αγγλίας και την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Ο ποδοσφαιριστής που έχει συγκριθεί όσο κανείς άλλος με τον Μαραντόνα όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Λιονέλ Μέσι. Και οι δύο έχουν πετύχει γκολ περνώντας όλη την άμυνα, γκολ με κάθε μαγικό τρόπο. Με τον Αργεντινό σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, φυσικά, να σημειώνει κι αυτός με τη σειρά του γκολ με το... χέρι του Θεού, σε έναν αγώνα κόντρα στην Εσπανιόλ το 2007.
Με τον ίδιο τρόπο έχει σκοράρει και ο Ραούλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε αγώνα ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Λιντς τη σεζόν 2000-01. Ο διαιτητής και ο βοηθός δεν το είδαν ποτέ, το γκολ μέτρησε κανονικά, όμως μερικές μέρες μετά ο Ισπανός τιμωρήθηκε από την UEFA με χρηματικό πρόστιμο και τιμωρία μιας αγωνιστικής.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις τερμάτων που χρειάστηκαν... χείρα βοηθείας για να μπει η μπάλα στα δίχτυα, έστω κι αν η τελική προσπάθεια έγινε με νόμιμο τρόπο. Στα μπαράζ για το Μουντιάλ του 2010, η Γαλλία πήρε την πρόκριση εις βάρος της Ιρλανδίας, αφού πρώτα ο Τιερί Ανρί είχε βάλει το χέρι του για να κοντρολάρει την μπάλα, πριν τη δώσει στον Γκαλάς για το «χρυσό» τέρμα των τρικολόρ.
Λίγους μήνες αργότερα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής ο Λουίς Φαμπιάνο της εθνικής Βραζιλίας έπαιξε... βόλεϊ, προκειμένου να κοντρολάρει την μπάλα, πριν σκοράρει εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού.








*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: