Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν ξεχνά τα δικαστήρια…


Ο αγώνας Βαλενσιέν-Μαρσέιγ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της έβδομης αγωνιστικής του Σαμπιονά, όχι όμως για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά για τον λόγο που οδήγησε τις δύο ομάδες στον υποβιβασμό το 1993!

Ο πρόεδρος της Μαρσέιγ εκείνη την εποχή, Μπερνάρ Ταπία χρημάτισε ποδοσφαιριστές της Βαλανσιέν, προκειμένου να έχουν μειωμένη απόδοση στο μεταξύ τους παιχνίδι και να μην κουράσουν… τους παίκτες του, που προετοιμάζονταν για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μίλαν (1-0). Η κίνηση αυτή είδε λίγο καιρό μετά το φως της δημοσιότητας με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενες πλευρές να κληθούν από την γαλλική δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Το φινάλε ήταν το χειρότερο δυνατό, με τις δύο ομάδες να αποδεικνύονται ένοχες και να οδηγούνται στην δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της Γαλλίας. Η Βαλενσιέν δεν ξεχνάει τα δικαστήρια… και την ταλαιπωρία που υπέστη βολοδέρνοντας για αρκετά χρόνια στα «αλώνια», έτσι αν και υπολείπεται αρκετά της Μαρσέιγ σε επίπεδο μονάδων και συνόλου θα προσπαθήσει μπροστά στο κοινό της, να της «κόψει» βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, δύσκολο έργο περιμένει την πρωτοπόρο Μπορντό με αντίπαλο την τρίτη του βαθμολογικού πίνακα Ρεν, σε ένα ματς που θα γίνει στην έδρα των «Γιρονδίνων». Αμφίβολος για την Μπορντό παραμένει ο Καρασό (τερματοφύλακας) και ο Πλανίς (αμυντικός). Σε ό,τι αφορά τη Λιόν που βρίσκεται στο -2 από την κορυφή, υποδέχεται την Τουλούζ. Ανέτοιμος με πρόβλημα στη βουβωνική χώρα ο Λισάντο Λόπες (επιθετικός) για τη Λιόν. Με «τρύπια» άμυνα θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι, δεδομένων των απουσιών των Φοφανά, Μπενγκέ και Τσέτο.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της έβδομης αγωνιστικής:

Σάββατο, 26/9 (19:00)

Οσέρ - Γκρενόμπλ
Λοριάν - Παρί Σεν Ζερμέν
Μονακό - Σεντ Ετιέν
Μονπελιέ - Μπουλόν
Βαλενσιέν - Μαρσέιγ
Λιόν - Τουλούζ (21:00)

Κυριακή, 27/9 (17:00)

Λε Μαν - Λανς
Λιλ - Νις
Μπορντό - Ρεν (21:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: