Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ο ΠΑΟΚ της τακτικής και ο σύλλογος που πρέπει να αλλάξει ρότα!!

Το ποδόσφαιρο είναι και παιχνίδι συγκυριών, αφού πολλές φορές ένα δευτερόλεπτο αρκεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα.

Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Η ομάδα μπήκε καλά, πίεσε, αλλά κατάφερε να δεχτεί ένα γκολ πολύ φθηνό, από μία απλή μπαλιά στη πλάτη του Λίνο, όταν και τίποτα δε λειτούργησε, αφού ο Κατσικάς δεν έκλεισε προς τον παίκτη που είχε τη μπάλα και ο Μαρίνκοβιτς έβαλε το παστέλι.
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΟΚ λειτούργησε σαν καινούργια ομάδα που δεν έχει τίποτα να επιδείξει. Η επιλογή του Δώνη να ξεκινήσει τον Φωτάκη, ναι μεν ήταν σωστή γιατί έπρεπε να πάρει χρόνο συμμετοχής για να βρει ρυθμό, αλλά έδειξε το πόσο πονάει ο ΠΑΟΚ στη ποιότητα. Μόλις, υπήρξε τακτική ανισορροπία, η ομάδα εξαφανίστηκε. Το όπλο της, σε αυτή τη φάση, είναι κυρίως η τακτική.
Ο Γλύκος, κράτησε το 0-1 και ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε το διάστημα 15΄- 45΄όπου έπαιξε έτσι ώστε η Μπνέι να δείχνει ποδοσφαιρικός κολοσσός.
Αρχικά, αυτό που δεν κατάλαβα, ήταν πόση ώρα έπαιζε τραυματίας ο Κατσικάς.
Η είσοδος του Ιντζίδη αρχικά και κυρίως του Κάτσε αντί του Φωτάκη στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, άλλαξε την μορφή του αγώνα. Κυρίως όμως την άλλαξε ο Κλάους με τον Γεωργιάδη.
Ο πρώτος, πέτυχε δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, ο δεύτερος κέρδισε μία κόκκινη και είχε μία κάθετη που έβγαλε τη καλύτερη συνεργασία της βραδιάς και μέσα σε επτά λεπτά, ο ΠΑΟΚ ήταν με παίκτη παραπάνω και μπροστά στο σκορ.
Τα γκολ του Ρομπέρ και του Πέλκα, ήταν κερασάκι στη τούρτα, με την Τούμπα να χαίρεται για το εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο της ομάδας. Όμως εμένα, μου μένει το πρώτο. Και χρειαζόμαστε άμεσα παίκτες με προσωπικότητα. Δε θα με χαλούσε και ένας έμπειρος στο κέντρο της άμυνας, αλλά πολύ πιο ποιοτικός από αυτούς που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα.
Πολύ καλός ήταν ο Κάτσε, που έκανε ένα φοβερό παιχνίδι σαν κόφτης πιέζοντας σε σωστούς χώρους, όντας σοβαρός στη κυκλοφορία και κυνηγώντας το γκολ, ενώ ο Ιντζίδης αν και δεν πιέστηκε πολύ, στάθηκε πολύ καλά μέσα στο γήπεδο.
Αυτό που μας έδειξε το σημερινό παιχνίδι, είναι πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πάρα πολύ προσεκτική προσέγγιση στο πως θα μπάσει όσους δεν έχουν κάνει προετοιμασία στο αρχικό σχήμα.
Πάμε παρακάτω. Στο θέμα του Α.Σ. και του Σαββίδη.
Πρώτα απ όλα, επειδή πήρε το αυτί μου πως κάποιος στον Α.Σ. αναφέρθηκε σε νέο ΑΦΜ, ας το ξεχάσει καλύτερα και εμείς θα κάνουμε πως δεν το ακούσαμε. Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του την πραγματική λύση.
Πολλές φορές, ο Κατσαρής στο παρελθόν πιέστηκε από επενδυτές που ήταν αστείοι και έκανε το σωστό παρά την πίεση. Μια φορά ενέδωσε και ήρθε ο Δρόσος με αποτέλεσμα το μπάσκετ να πληρώνει ακόμη αυτή την αμαρτία.
Η περίπτωση Σαββίδη, είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες. Υπάρχει ένας άνθρωπος που δίνει συγκεκριμένα χρήματα, έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες και θεωρεί πως θα πρέπει και ο Α.Σ. να συμβιβαστεί με τα λεφτά που του δίνει.
Εγώ πιστεύω πως αυτή η αντίδραση του Α.Σ. είναι λανθασμένη, γιατί απλούστατα εδώ που έφτασε ο ΠΑΟΚ με την ευθύνη όλων, δεν υπάρχει κανένα διαπραγματευτικό ατού. Και η αντιπρόταση του Α.Σ. για περισσότερα χρήματα, είμαι σίγουρος πως θα πέσει στο κενό.
Αντί ο σύλλογος να αναρωτηθεί τι έκανε λάθος τόσα χρόνια και έφτασε στο σημείο να είναι μονόδρομος η παρουσία ενός επενδυτή, αναλωνόμαστε σε διαπραγματεύσεις ψιλικατζήδικες που δεν αλλάζουν το στάτους του ΠΑΟΚ.
Επίσης, η εποχή που ο Α.Σ. έβγαζε τα έξοδά του από επιχορηγήσεις και έσοδα από τα ποσοστά των ΠΑΕ, πέρασε και δεν επιστρέφει πίσω.
Πλέον, θα πρέπει να βρει μία πιο σύγχρονη λειτουργία, να κυνηγήσει περισσότερο το χρήμα της αγοράς και να φτιάξει βάσεις που δεν στηρίζονται στις πλάτες άλλων, αλλά στις δικές του.
Το 24ωρό που ακολουθεί, είναι πάρα πολύ κρίσιμο και ευελπιστώ να λειτουργήσουν όλοι έξυπνα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ΠΑΟΚ θα περάσει σε μία φάση άρνησης, που κανένας δεν θα μπορεί να πείσει κανένας πως ο σύλλογος δεν είναι δέσμιος μικροσυμφερόντων και ίσως πολιτικών παιχνιδιών.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: