Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Γραπτή... "Αθλομάνια"

του Βασίλη Μαυρόπουλου

Αθλομανείς φίλοι μου,
"γραπτώς" θα τα πούμε σήμερα, καθώς η αποψινή "Αθλομάνια" αναβάλλεται. Του θανατά δεν είμαι, αλλά δεν μπορώ να... σταυρώσω κουβέντα πάνω από 10 δευτερόλεπτα χωρίς να αρχίσω να βήχω. Ελπίζω την Πέμπτη να είμαι καλύτερα και να ακούσετε τη... γάργαρη (!) φωνούλα μου on air. Ένα, όμως, γραπτό σχόλιο της 21ης αγωνιστικής που μας πέρασε θα το κάνουμε.

Πανσερραϊκός-Ηρακλής 1-2: Είχαμε πει στην εκπομπή της Πέμπτης ότι ο Ηρακλής έπρεπε να κάνει το καθήκον του, να πάρει το ματς και να ανασάνει λίγο βαθμολογικά. Όπερ και εγένετο! Γενικότερα ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο ο Γηραιός το πήρε απόλυτα δίκαια. Ευτύχησε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο με 0-2, έπειτα από το γκολ Μάχοπ και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάρα και στο δεύτερο ημίχρονο παρά τη μείωση του σκορ από τους γηπεδούχους με τον Λεοζίνιο, δε δυσκολεύτηκε να κρατήσει το υπέρ του 1-2. Βρίσκεται, πλέον, μόλις πέντε βαθμούς μακριά από τα play-off και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον.


Αστέρας Τρίπολης-Α.Ε.Λ. 1-1: Το ματς δεν το είδα, έβλεπα τον Ηρακλή. Ντέρμπι ουραγών ήταν, στο οποίο ήθελαν και οι δύο ομάδες τη νίκη. Το τελικό Χ ευνοεί περισσότερο τους γηπεδούχους έπειτα και από την ήττα του Πανιωνίου από τον Εργότελη. Η Λάρισα πολύ δύσκολα θα κάνει το θαύμα και θα παραμείνει στην κατηγορία.

Α.Ε.Κ.-Άρης 1-2: Ντέρμπι, στο οποίο ο Άρης επικράτησε της εμφανώς κουρασμένης και καταπονημένης, από τον μεσοβδόμαδο αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, Α.Ε.Κ. σε ένα ματς που ήταν καλύτερος. Καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και καλύτερη ανάπτυξη με τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων να έρχονται από τον άξονα. Αποκάλυψη της βραδιάς ο... πασπαρτού Νέτο που τα έκανε όλα αγωνιζόμενος ως ο αντι-Χαβίτο. Ας μην ξεχνάμε πως ήταν ο σκόρες των δύο τερμάτων του Άρη. Το δεύτερο μάλιστα με το αριστερό που δεν είναι το "καλό" του πόδι. Νίκη ψυχολογίας για τον Άρη που τον φέρνει μόλις τρεις βαθμούς μακριά από τα play-off και τον βάζει δυνατά στο κυνήγι της πέμπτης θέσης.

Εργοτέλης-Πανιώνιος 2-0: Μίνι ντέρμπι με φαβορί ήταν αυτό, το φαβορί νίκησε και διεκδικεί τη πέμπτη θέση για τα play-off. Ο Πανιώνιος που ηττήθηκε, πιστέυω ότι θα παλέψει μέχρι το τέλος για να παραμείνει στην κατηγορία και εκτίμηση μου είναι ότι θα βρει τον τρόπο να τα καταφέρει.

Ολυμπιακός-Ξάνθη 1-0: Χωρίς να αποδόσει εξαιρετικό ποδόσφαιρο (φανερά καταπονημένος και από τον αγώνα Κυπέλλου με τον Π.Α.Ο.Κ), ο Ολυμπιακός ήταν μεστός, πήρε αυτό που ήθελε, διατήρησε το +7 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και όσο περνάνε οι αγωνιστικές και η διαφορά δε μειώνεται οι Ερυθρόλευκοι θα βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά στην κατάκτησ ενός ακόμη εγχώριου τίτλου.

Καβάλα-Κέρκυρα 1-0: Η Καβάλα έκανε το χρέος της, πήρε το παιχνίδι, διατηρήθηκε στην πέμπτη θέση (μείωσε τη διαφορά της στους τρεις πόντους παρακαλώ από τον τρίτο Π.Α.Ο.Κ.) και είναι μεγάλο φαβορί για να μπει αυτή στα play-off, καθώς φέτος δείχνει πως τα κρίσιμα παιχνίδια που αφορούν τον συγκεκριμένο στόχο τα κερδίζει. Η Κέρκυρα μάλλον πρέπει να κοιτάει προς τα κάτω περισσότερο παρά προς τα πάνω, καθώς είναι μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος 2-0: Τι να πει κανείς για τη νεοφότιστη ομάδα-μοντέλο του εξαιρετικού Σάκη Τσιώλη που βρίσκεται στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (είναι μάλιστα φαρορί για να περάσει στον τελικό) και διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή της στα φετινά play-off. Ο Ολυμπιακός Βόλου που όλοι ξέραμε επέστρεψε στο ματς με τον Ατρόμητο, πήρε τη νίκη, πρόσπέρασε την ομάδα του Περιστερίου και βρίσκεται τρεις βαθμούς μακριά από την πέμπτη θέση. Το όνειρο των play-off δε χάθηκε ακόμα για τους Περιστεριώτες, αν και πρέπει πλέον να κοιτάνε και προς τα κάτω γιατί απέχουν μόλις πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμου.

Π.Α.Ο.Κ.-Παναθηναϊκός 0-1: Καλύτερος του αναμενομένου ο Π.Α.Ο.Κ., χειρότερος του αναμενομένου ο Παναθηναϊκός. Οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτικά περισσότερες τελικές από το Τριφύλλι, όμως το τελικό σκορ (μιας και το ποδόσφαιρο είναι γκολ) έγραψε 0-1, με γκολ-φάουλ του Νίνη και ευθύνη στο γκολ του τείχους, του Τσιρίλο (που ήταν και πάλι πολύ καλός) και λιγότερο του Χαλκιά. Κατόπιν ο Π.Α.Ο.Κ. έχασε πολλές ευκαιρίες χωρίς να κατορθώσει να σκοράρει. Σα να του πήρε πίσω η τύχη ότι του έδωσε στο ματς του Καραϊσκάκη για το κύπελλο με τον Ολυμπιακό και στο 0-3 που έκανε ο Π.Α.Ο.Κ. στον Βόλο (κάτι τέτοιο φυσικά δε μειώνει τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα). Η ουσία είναι πως πλέον οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται 20 βαθμούς μακριά από την κορυφή, εξακολουθούν, όμως να έχει ως στόχο κάτι και στις τρεις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Europa League). Το Τριφύλλι νίκησε, όμως έδειξε για ακόμη μια φορά γιατί πέρα από τη διαφορά των επτά βαθμών ο Ολυμπιακός είναι γκράντε φαβορί για τη φετινή κούπα του πρωταθλητή.

Γενικό συμπέρασμα: Λογικά όλα τα αποτελέσματα με το τοπίο να ξεδιαλύνει κάπως, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς. Από την έννατη μέχρι τη δέκατη τρίτη θέση μια ήττα και μια νίκη κάποιας ομάδας μπορούν να αλλάξουν άρδην, αλλά και να το ξεδιαλύνουν ακόμη περισσότερο. Οψώμεθα...

That 's all folks!!!Ελπίζω την Πέμπτη να τα πούμε on air με καινούρια "Αθλομάνια". Ως τότε καλή αντάμωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: