Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

His name is Terry... John Terry!! (pics+vids)

Η καρδιά τον οδηγεί. Θα πέσει και στη «φωτιά» για το καλό της Τσέλσι. Μαχητικός, ευφυής και πολυμήχανος μέσα στο γήπεδο. Ο Τζον Τέρι δεν θα βγάλει ποτέ τα μπλε, υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο και το england365.gr εξηγεί γιατί πρόκειται για αρχηγό που θα μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου.  

His name is Terry... John Terry (pics+vids)
Ετών 34. Σου δίνει όμως την εντύπωση ότι βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, για να μπορεί να κάνει τη διαφορά και να κερδίζει συνεχώς από τις εμπειρίες του.
«Βράχος», ηγέτης, στην πρώτη γραμμή κάθε δύσκολης μάχης και πάνω απ' όλα, τιμώντας το σύμβολο που έχει στο σημείο της καρδιάς.
Ο Τζον Τέρι είναι πράγματι «Captain, Leader, Legend» και το england365.gr εξηγεί μικρά πράγματα που κάνουν τον κάνουν σπουδαίο.
Ο καλύτερος αμυντικός στην Αγγλία
Στη θέση του, σε ολόκληρη την Αγγλία, ο Τζον Τέρι παραμένει ο καλύτερος παρά το προχωρημένο της ηλικίας του. Αν μέχρι και κάποιο σημείο την περσινή σεζόν μπορούσε να τον κοντράρει ο Βινσέν Κομπανί, η συνέπεια του αρχηγού της Τσέλσι και το γεγονός πως ξέρει να διαχειριστεί άριστα την ποδοσφαιρική του σοφία και ωριμότητα μέσα στο γήπεδο για να βρίσκεται πάντα... έστω και μισό βήμα μπροστά από τον επιθετικό, καθιστούν τον Τέρι κορυφαίο. Ο άλλοτε συμπαίκτης του στα «τρία λιοντάρια», Τζέιμι Κάραγκερ, έκανε λόγο για αμυντικό top-class, ενώ είχε υποστηρίξει ότι ορισμένες από τις ικανότητες του Τέρι είναι υποτιμημένες. Δίπλα του, ο Γκάρι Κέιχιλ θα πρέπει να αισθάνεται κάτι περισσότερο από τυχερός από τη στιγμή που τόσο ο Χότζον στην εθνική ομάδα, όσο και ο Ζοσέ Μουρίνιο στην Τσέλσι, τον θεωρούν κατάλληλο για παρτενέρ του ηγέτη των μετόπισθεν. Συν τοις άλλοις, ο Τζον Τέρι είναι ο μοναδικός αμυντικός στην Πρέμιερ Λιγκ που την τελευταία 20ετία έχει κατακτήσει το βραβείο του καλύτερου της χρονιάς από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών!

Αποπνέει ηρεμία και σιγουριά
Πολεμιστής, σταθερός, πεισματάρης, δεν παραδίνεται ποτέ, όμως ξέρει τι να κάνει και με τη μπάλα όταν αυτή «καίει» και η Τσέλσι ψάχνει λύσεις σε δύσκολα παιχνίδια. Ο Άγγλος στόπερ είναι ικανότατος να «σπρώξει» μπροστά το παιχνίδι της ομάδας του και σπάνια κάνει λάθος, όπως δείχνει και το ποσοστό του 89,4% των επιτυχημένων μεταβιβάσεων, είτε πρόκειται για πάσες των... πέντε μέτρων, είτε επιλέξει ο ίδιος να κάνει το δύσκολο και να βρει με 40άρα μπαλιά κάποιον στην επίθεση. «Πόσοι αμυντικοί στον κόσμο μπορούν ν' αλλάξουν παιχνίδι και να κάνουν σωστό γέμισμα ακόμα και με το κακό τους πόδι; Ακόμα ένα κομμάτι υποτιμημένο από τις ικανότητες του Τέρι» έχει πει ο Κάραγκερ.

Γέρασε; Μάλλον όχι...
Δεύτερη νιότη διανύει ο Τζον Τέρι φέτος στην Τσέλσι και το γεγονός πως μεγαλώνει, έχοντας πατήσει τα 34 του χρόνια. Όποιος πιστέψει ότι η ηλικία του είναι τέτοια που τον κάνει «αδύναμο κρίκο» στην άμυνα των «μπλε», θα έχει χάσει τη μπάλα πριν το καταλάβει και θα βλέπει τον Τέρι να βγάζει μπροστά την Τσέλσι ταχύτατα. Βασικότατος, ακούραστος, το σώμα του έχει προσαρμοστεί απόλυτα ακόμα και σε αυτή την ηλικία στο πολύ ζόρικο πρόγραμμα με συνεχή ματς – έστω κι αν πλέον υπάρχει μόνο το πρωτάθλημα για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο – και η εμπειρία είναι καθοριστικός παράγοντας. «Όσα έχει μάθει από την Πρέμιερ και τα χρόνια που “κουβαλάει”, τον κάνουν να ξέρει ανά πάσα στιγμή που να βρεθεί, που θα πάει η μπάλα, πως θα κινηθεί ο αντίπαλός του και η τοποθέτηση είναι από τα πιο δυνατά του στοιχεία» υποστήριξε ο «special one».

Ηγέτης με τα όλα του
Αυτό ή το 'χεις, ή δεν το 'χεις. Και ο Τζον Τέρι το έχει και με το παραπάνω. Πραγματικός ηγέτης. Καθοδηγητής των υπολοίπων. Ξέρει τι να κάνει πριν από το ματς μέσα στ' αποδυτήρια όταν δει κάποιον σκεπτικό και αγχωμένο, ξέρει πως να μιλήσει πριν από σημαντικά παιχνίδια, ξέρει τι οδηγίες να δώσει, αντιλαμβάνεται αμέσως όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά μέσα στο γήπεδο και θα φωνάξει να διορθωθεί. «Τον σέβεσαι γιατί το κερδίζει αυτό με τον τρόπο που συμπεριφέρεται. Μέσα στ' αποδυτήρια είναι πραγματικός ηγέτης. Τον έχεις δίπλα σου και αισθάνεσαι δέος. Η παρουσία του είναι ικανή να επηρεάσει θετικά τις καταστάσεις» έχει δηλώσει ο Τιμπό Κουρτουά που έχει εντυπωσιαστεί από τον Τέρι στην πρώτη του χρονιά με τους «μπλε», έχοντας επιστρέψει από τους συνεχόμενους δανεισμούς στην Ατλέτικο.

Σαν... πατέρας του Ζούμα
Ο Τζον Τέρι έχει ήδη αφήσει κληρονομιά στην Τσέλσι. Θα αφήσει ακόμα μεγαλύτερη και ένα από τα στοιχεία που θα θυμίζουν αμέσως τον Άγγλο, θα είναι η εξέλιξη που θα παρουσιάζει ο ήδη αξιόπιστος, νεαρός αμυντικός, Κερτ Ζούμα. Ο Γάλλος άσος ξέρει ότι πρέπει να συμπεριφέρεται σαν «σφουγγάρι», αλλά και να δείξει ότι θα μπορούσε έστω και για την επόμενη σεζόν, να θέσει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για την 11άδα, ώστε να μπορέσει να παίξει δίπλα στον άνθρωπο που μέχρι αυτή τη στιγμή, εκτός από συμπαίκτη, τον έχει και πρότυπο. Προς το παρόν, κοντράρει τον Γκάρι Κέιχιλ για τη θέση του παρτενέρ του Τέρι, με τον Άγγλο να κερδίζει έδαφος λόγω και των εμπειριών του, αφού μην ξεχνάμε πως ο Ζούμα είναι μόλις 20 ετών και σίγουρα θα χάρηκε και ο ίδιος που θα μπορεί και για την επόμενη σεζόν ν' ακούει τις συμβουλές του ηγέτη της «μπλε» άμυνας και να μάθει ακόμα περισσότερα.







Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: