Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Κοέν: «Δεν μπορεί να μπει χρονοδιάγραμμα»

Συνήθως, σε μια οικονομική διαμάχη, το δίκιο ανήκει στη πλευρά που έχει να λαμβάνει χρήματα. Στη προκειμένη περίπτωση όμως, η ΚΑΕ Άρης καταβάλλει πραγματική προσπάθεια για να διακανονίσει τις οφειλές της κι έχει σταθεί απέναντι στο εμπόδιο της εταιρίας «Octagon» η οποία εκπροσωπεί τον Άαρον Μάιλς.

Οι «κίτρινοι» κατέθεσαν λογική και δελεαστική πρόταση για τον διακανονισμό της οφειλής, αλλά οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης εταιρίας παραμένουν αδιάλλακτοι, τονίζοντας ότι απαιτούν την άμεση καταβολή όλου του ποσού. Υπό αυτές τις συνθήκες, η ελληνική ομάδα αποτάθηκε στον Μπέντζαμιν Κοέν (επικεφαλής της επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΦΙΜΠΑ), βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί του και περιμένει τα αποτελέσματα των δικών του επαφών.

Μέσω email η «Μ», τη περασμένη εβδομάδα, ζήτησε διευκρινίσεις από τον κ. Κοέν ο οποίος στη (χθεσινή) απαντητική επιστολή του, σημείωσε ότι «ο Άρης προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, επιδιώκοντας εγγυημένες συμφωνίες με όλες τις πλευρές. Η ΦΙΜΠΑ συμφώνησε να διευκολύνει τις συζητήσεις. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία ίσως χρειαστεί κι άλλο χρόνο».

Λόγω θέσης, ο Μπέντζαμιν Κοέν δεν θα μπορούσε να γνωστοποιήσει περαιτέρω λεπτομέρειες, ούτε ασφαλώς να επεξηγήσει τον δικό του ρόλο. Είναι ξεκάθαρο βέβαια ότι η ΦΙΜΠΑ θέλει την επίλυση του ζητήματος και για το δικό της όφελος. Η «Μ» ζήτησε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον χρόνο που θα χρειαστεί. «Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να θέσω συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις των εμπλεκομένων πλευρών και από την ικανότητα του Άρη να προτείνει λύσεις και συνθήκες πληρωμής, αποδεκτές από τους πιστωτές», απάντησε. Επί της ουσίας, η υπόθεση του Αντρέα Ματσόν είναι δρομολογημένη και σημαντικό ρόλο στην οριστική επίλυση θα παίξει και η ρευστότητα που θα αποκτήσει η ΚΑΕ έπειτα από τη πώληση του Λευτέρη Μποχωρίδη.

Δεν αποκλείεται να κατατεθεί και μια νέα – τελική – πρόταση στην Octagon, η οποία θα περιλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερο ποσό ως προκαταβολή. Μέχρι στιγμής όμως, οι Αμερικάνοι δείχνουν μια αδιαλλαξία και παραμένουν ενοχλημένοι από την αρχική λανθασμένη κίνηση του Άρη. Λόγω άγνοιας των πρόσφατων αποφάσεων του Μάιλς και των αλλαγών στην εταιρία εκπροσώπησής τους, είχαν αποταθεί στον Αμερικανό και φυσικά, είχαν παρακάμψει την εταιρία που έχει τα δικαιώματά του.
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: