Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Σμάιχελ: «Κορυφαίος στον κόσμο ο Νόιερ»

Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις του για το κόστος της επικείμενης μεταγραφής του Μανουέλ Νόιερ από τη Σάλκε. «Δεν πρόκειται να υπερβούμε τα όρια στο οικονομικό», δήλωσε ο «ισχυρός άνδρας» των Βαυαρών, πριν, όμως, τη μεγαλειώδη εμφάνιση του νεαρού γκολκίπερ στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι νέες δηλώσεις του Πίτερ Σμάιχελ για την αξία του Νόιερ στο «Sky Sports News» αποκλείεται να μην έχουν φτάσει στ΄ αυτιά του Χένες: «Πιθανώς είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο», τόνισε ο Δανός παλαίμαχος πορτιέρο των «μπέμπηδων». «Είναι μόλις 25 ετών. Είναι αρχηγός της ομάδας για κάποια χρόνια. Διαθέτει τρομερή ωριμότητα στον τρόπο παιχνιδιού του, ενώ δεν κάνει λάθη. Δεν τον έχω δει να κάνει το παραμικρό λάθος και ο τρόπος που αγωνίστηκε χθες σε καμία περίπτωση δεν δείχνει ότι στάθηκε τυχερός στις φάσεις που νίκησε τους παίκτες της Γιουνάιτεντ. Όλα ήταν προγραμματισμένα», συμπλήρωσε ο Σμάιχελ που δεν έκρυψε την επιθυμία του: «Νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στην ομάδα.
Από την πλευρά του ο Ούλι Χένες επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις με τον παίκτη θα ξεκινήσουν άμεσα. «Μέχρι τώρα δεν έχουμε διαπραγματευτεί», τόνισε στην εφημερίδα του Μονάχου TZ και πρόσθεσε: «Θέλουμε τον Μανουέλ και όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και ο τρόπος. Αλλά η Σάλκε δεν θα πρέπει να ζητήσει αστρονομικά ποσά».
Ο Σμάιχελ εκτιμά ότι η συμμετοχή του Νόιερ στη ρεβάνς του «Όλντ Τράφορντ» την ερχόμενη εβδομάδα, μπορεί να φέρει εντυπωσιακή ανατροπή του σκηνικού: «Μπορεί να έχει μία δεύτερη σκέψη. Θα ζήσει από κοντά την ατμόσφαιρα και θα καταλάβει τι σημαίνει να παίζεις με την φανέλα αυτής της ομάδας. Από τη στιγμή που το πλήθος τον καλωσορίσει και τον κάνει να αισθανθεί σαν τον επόμενο γκολκίπερ της Μάντσεστερ, τότε όλα μπορούν να ανατραπούν. Κι ακόμη: Εάν ο Σερ Αλεξ τον πλησιάσει και του πει «θέλω να παίξεις στην ομάδα μου», είναι πολύ δύσκολο να του πεις όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: