Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Tα... κλεμμένα και η ΕΠΟland!!

Ο «Super 3», o μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών του Άρη, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ΕΠΟ ζητώντας να εφαρμοστούν οι νόμοι και να συμμετάσχει η ομάδα στο play off.
Ο μεγαλύτερος και ο πιο δυναμικός σύνδεσμος του Άρη ο «Super 3» μέσα από το επίσημο σαιτ του συνδέσμου (http://www.super3.gr/main.asp) εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας ΕΠOland την ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
«Σε μια ευνομούμενη κοινωνία, οι πολίτες χρειάζεται να διαμαρτύρονται, για να εφαρμοστεί ο νόμος και η τάξη, γιατί το θεωρούν αυτονόητο. Σ’ ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που οι κανονισμοί, τα άρθρα και οι διατάξεις είναι περισσότερα κι από τους ποδοσφαιριστές, δυστυχώς, κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο! Για να υπενθυμίσεις στους επικεφαλής του χώρου το καθήκον τους, πρέπει να διαμαρτύρεσαι συνεχώς.

Σ’ ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που το διέπουν αρχές και νομιμότητα, ένα τέτοιο κείμενο «προτροπής» και «παρότρυνσης» θα ήταν περιττό και θα προκαλούσε θυμηδία στον αναγνώστη.

Σε μια ποδοσφαιρική ομοσπονδία όπου όλοι οι μηχανισμοί θα έπρεπε να μπαίνουν σε λειτουργία αυτόματα και ο επίδοξος παραβάτης δεν θα διανοούνταν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για παρατυπίες, η εφαρμογή των κανονισμών αγγίζει τα όρια της έκπληξης και της ουτοπίας !

Όταν εισέρχεσαι στη μαγική «χώρα» που ακούει στο όνομα «ΕΠΟland» πρέπει να μη θεωρείς τίποτα δεδομένο. Όπως στη «ζούγκλα», όπως στην εποχή των σπηλαίων, όπου αρχές, νόμοι και κανόνες δεν υπήρχαν, παρά μόνο ο «άγραφος» νόμος του ισχυρότερου, έτσι και σήμερα, στο σωτήριων έτος 2011, δεν ανατρέχουμε στον Κανονισμό, αλλά στον παραβάτη ! Αν ο παραβάτης είναι «δικός» μας, ο νόμος πάει περίπατο, τα «παράθυρα» ανοίγουν και εισέρχεται φρέσκος αέρας, αντί όλοι μαζί να βρεθούν στο «φρέσκο»

Όπως προείπαμε, είναι από άβολο έως κωμικό, να έρχεται ένας Σύνδεσμος οπαδών ή όποιος άλλος «εξωθεσμικός» φορέας του ποδοσφαίρου και να αιτείται το αυτονόητο. Έχοντας βιώσει ποικίλες εμπειρίες, από τη φετινή ευρωπαϊκή μας πορεία, για το πώς λειτουργεί το διεθνές ποδόσφαιρο, είναι μια ανώμαλη προσγείωση στην θλιβερή ελληνική πραγματικότητα. Προσγείωση, χωρίς αλεξίπτωτο, στην ΕΠΟland, και μάλιστα πάνω σε αγκάθια.

Αυτό που ψιθυριζόταν, για ομάδα της Superleague, από χθες, έγινε απτή πραγματικότητα. Σε αθλητικό blog, δημοσιεύτηκαν τα έγγραφα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που έληξαν πριν την 1/1/2011, αλλά για την ομοσπονδία αυτό θεωρήθηκε ήσσονος σημασίας ζήτημα και απρόσκοπτα προχώρησε στην έκδοση δελτίων παικτών, για λογαριασμό της συγκεκριμένης ομάδας η οποία τους χρησιμοποίησε, κατέκτησε νίκες και βαθμούς και πέτυχε το στόχο της.

Πήρε τις νίκες στα γήπεδα και όχι στα «χαρτιά», άσχετα αν δεν είχε τα απαιτούμενα «χαρτιά» για να τις πάρει στο γήπεδο ! Μπερδευτήκατε; Εμείς, όχι. Γιατί αποδείχθηκε ότι η ομάδα αυτή είχε γερό «χαρτί» κι αυτό ήταν «άσος» . Ο «άσος» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο επικεφαλής του χώρου είναι ελεγκτέος. Ένα από τα δυο συμβαίνει. Ή είναι ανεπαρκής ή ενήργησε με δολιότητα. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Δεν μπορούσε να φανταστούμε πώς είναι δυνατόν, η υπηρεσία της ομοσπονδίας να προχώρησε στην έκδοση δελτίων, χωρίς να ‘χει στη διάθεσή της, τα απαιτούμενα από τον νόμο έγγραφα που να πιστοποιούν την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, αντίστοιχα, ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας και να παρέκαμψαν το γεγονός, εκδίδοντας, «ελαφρά τη καρδία» δελτία, δίνοντας δικαίωμα συμμετοχής, παρανόμως και παρατύπως, σε ποδοσφαιριστές, ενισχύοντας ομάδα της Superleague, νοθεύοντας τον ανταγωνισμό και αλλοιώνοντας το πρωτάθλημα, καταργώντας, στην πράξη, κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας.

Ο ΑΡΗΣ, αντίθετα, υπήρξε, στο ζήτημα της αδειοδότησης σχολαστικότερος του τυπικού, φτάνοντας στο σημείο να ζημιωθεί από το πεπερασμένο του χρόνου που του δόθηκε για την αύξηση Μ.Κ της εταιρείας, επειδή οι προθεσμίες ήταν ασφυκτικές και έπρεπε να τις προλάβει. Ο ΑΡΗΣ απέκτησε το UEFA Licensing, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, δυστυχώς και από υπεύθυνα χείλη, που αποδείχθηκαν επιπόλαια, σε χρόνο ρεκόρ, γιατί, απλά, δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς καθώς ο φάκελος ήταν πληρέστατος.

Εγείρεται, λοιπόν, η απαίτηση (απαίτηση είναι όχι παράκληση ή προτροπή) να υπάρξει η πλήρης εφαρμογή του Κανονισμού και η βαθμολογία που τόσο αλλοιωμένη είναι σήμερα, να αποκτήσει την αληθινή της μορφή και κατάταξη. Στη βαθμολογία της Superleague (συνεπικουρούμενη από ΕΠΟland) ο ΑΡΗΣ είναι 6ος και εκτός των αγώνων κατάταξης.

Απαιτούμε, λοιπόν, την ανάρτηση της αληθινής βαθμολογίας, αυτής που αντανακλά την πραγματική εικόνα των ομάδων και την αξία τους. Κι αφού, δυστυχώς, ούτε τα ακυρωμένα γκολ, μπορούν να γίνουν νίκες ή ισοπαλίες, ώστε ν’ αποκατασταθεί η τάξη που με τόσο οικτρό τρόπο διασαλεύτηκε και φέτος από τις διαιτητικές μεροληψίες, θέλουμε η ομοσπονδία να εφαρμόσει το Δίκαιο και το Νόμο.

Περιμένουμε λοιπόν, άμεσα, κιόλας, το μηδενισμό της ομάδας που χρησιμοποίησε τις μεταγραφές Ιανουαρίου και την επιστροφή των βαθμών στον ΑΡΗ. Μη διανοηθείτε, να κουκουλώσετε ένα ακόμη σκάνδαλο που για πολλοστή φορά θα ‘χει θύμα της, τον ΑΡΗ. Όποιος το επιχειρήσει, να ‘χει στο μυαλό του ότι θα μας βρει απέναντι του.

«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα»

Ο χρόνος σας, κύριοι, μετράει, από τώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: