Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

«Χαίρομαι που είμαι κοινής αποδοχής»

Πηγή: gazzeta.gr
Η πιο σταθερή αξία σ' έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος είναι ο διαιτητής. Οι ομάδες αλλάζουν ο Τάσος Κάκος ποτέ, όπως παραδέχεται ο ίδιος στο gazzetta.gr! H άγνωστη «κόντρα» με τον Γιώργο Δώνη!


Όταν τα δύσκολα... πλησιάζουν η διοργανώτρια αρχή του τελικού ξέρει καλά ότι ο Κερκυραίος ρέφερι  είναι ο καταλληλότερος να... σβήνει τις φωτιές. Πυροσβέστης άλλωστε στο επάγγελμα ξέρει καλά πως να το κάνει...

Για τρίτη σερί χρονιά ο Κάκος θα δώσει το παρόν στη γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου και θέλει για μία ακόμη φορά η παρουσία του να περάσει απαρατήρητη. Πριν από δύο χρόνια είχε κληθεί να σφυρίξει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Πέρσι τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Φέτος η Ένωση θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο και ο συνήθης ύποπτος Κάκος θα είναι και πάλι παρόν στο ΟΑΚΑ.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ονόματος του ως άρχων του αγώνα του Σαββάτου, ο 40χρονος διαιτητής δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο gazzetta.gr για αυτό το γεγονός:
«Ξέρω ποίος είμαι, ξέρουν ποιός είμαι οπότε δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το ότι θα σφυρίξω στον τελικό» και συνεχίζοντας τόνισε: «Όπως πέρσι και πρόπερσι έτσι και φέτος χαίρομαι που είμαι κοινής αποδοχής και από τις δύο ομάδες». Όσο για το τι θέλει από το φετινό τελικό; «Να κερδίσει το ποδόσφαιρο και η διαιτησία. Και φυσικά να απολαύσουμε όλοι την αναμέτρηση».

ΚΑΚΟΣ vs ΔΩΝΗΣ

Πάνε είκοσι ένα χρόνια όταν Κάκος και Δώνης είχαν βρεθεί αντιμέτωποι σε αγώνα πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Τότε ο διαιτητής του τελικού αγωνιζόταν στην Κέρκυρα και ο Γιώργος Δώνης στον Παναργειακό.
Με... κατεβασμένο κεφάλι από εκείνη την αναμέτρηση είχε φύγει ο Τάσος Κάκος, καθώς εκείνη τη σεζόν η ομάδα του πάλευε να αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ ο Παναργειακός πήγαινε για το πρωτάθλημα. Αυτό που έχει όμως μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ο Κάκος σ'εκείνον τον αγώνα αγωνιζόμενος ως αριστερό μπακ έπαιζε για 90 λεπτά man to man, το νυν προπονητή του Ατρόμητου...
Τα χρόνια πέρασαν και οι δύο κρέμασαν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και σε λίγα 24τετράωρα θα βρεθούν στο τερέν του ΟΑΚΑ, προκειμένου ο ένας να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της και ο άλλος να επιβεβαιώσει ότι δίκαια κατέχει τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα διαιτητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: