Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Θυμίζουν κάτι από …Ελλάδα!

Ο πλούσιος ποδοσφαιρικός πολιτισμός που επιδεικνύουμε ως έθνος φαίνεται πως είναι αξιοζήλευτος και υιοθετείτε ακόμα και από τις πιο προηγμένες -αθλητικά- χώρες. Έτσι, οι «αντιγραφείς» Ισπανοί, ακολουθούν μια μόδα σε πολλά από τα τελευταία μάτς της Πριμερα Ντιβιζιόν.

Η λαϊκή ρύση «όταν αυτοί πήγαιναν, εμείς ερχόμασταν», ταιριάζει «γάντι» στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς οι Ίβηρες φαίνεται μόλις να ανακάλυψαν το … κόλπο με τις μπάλες που πετάγονται από το πουθενά στον αγωνιστικό χώρο, όταν η γηπεδούχος ομάδα προηγείται. Το φαινόμενο αυτό εμφανίστηκε στα παιχνίδια της Σαραγόσα με Αλμερία και Χετάφε καθώς και σε αυτό της Σεβίλης με τη Βιγιαρεάλ, όπου σχετικό βίντεο «πιάνει στα πράσα» ένα μπόλ-μπόι να ρίχνει δεύτερη μπάλα τη στιγμή που πίεζαν τα «κίτρινα υποβρύχια».

Ο ασήκωτος … πέλεκυς που έπεσε στα «κεφάλια» των δυο συλλόγων … «ζύγιζε» 602 ευρώ, σημάδι που δείχνει ότι , εκτός από την Ελλάδα, και στην Ισπανία η δικαιοσύνη είναι αμείλικτη.

Ο αρμόδιος τύπου της ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Καρετέρο, τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν αυστηρότερες κυρώσεις : « Πρέπει να θεσπίσουμε πιο αυστηρές τιμωρίες γι αυτά τα ζητήματα. Είναι λάθος να υπάρχουν κυρώσεις μόνο για περιστατικά βίας».

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, ο Τζουζέπε Ρόσι, διακωμώδησε τα περιστατικά, μέσω … Twitter : « Πρέπει κάποιοι να μάθουν ότι το ποδόσφαιρο παίζεται με μια μπάλα, πριν πάνε στο γήπεδο και καταστρέψουν αυτό το υπέροχο άθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: