Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

«Νόμος που πρέπει να τηρηθεί»!!

Την τήρηση των νόμων τονίζει ο Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος υποστήριξε σε δηλώσεις του, πως οι κινήσεις στις οποίες έχει προβεί αφορούν την προστασία των συμφερόντων της Λάρισας και όχι τα προσωπικά τα οποία και δεν έχει με παράγοντες και ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ δήλωσε στην «Ραδιοφωνία Κισσάβου»:

«Οι όροι της αδειοδότησης δεν σηκώνουν παρερμηνείες. Αν μέχρι 31/3 δεν έχεις κάνει όσα οφείλεις, ώστε να πληροίς τις προϋποθέσεις, δεν παίρνεις άδεια και δεν βλέπω γιατί οποιαδήποτε ετεροχρονισμένη ενέργεια μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο δευτεροβάθμιο όργανο.

Ας πούμε πως μια επιταγή δεν πληρώνεται στην ώρα της και σφραγίζεται. Αν τελικά πληρωθεί δύο μήνες μετά, είτε αφορά χίλια ευρώ είτε ένα εκατομμύριο, αυτό σημαίνει πως δεν έχει υπάρξει αδίκημα; Υπάρχει κι είναι ακριβώς το ίδιο. Επιπλέον, είναι αστείο να θεωρείται από κάποιους πως πρέπει να τελεσιδικήσει η προσφυγή ενός παίκτη στα διεθνή όργανα, για να δικαιολογηθούν εκκρεμότητες πριν τις 31/12. Δηλαδή η απόφαση για μια άδεια που αφορά στο σήμερα θα βγει έναν χρόνο μετά που θα τελεσιδικήσει μια προσφυγή;»

«Δεν έχω προσωπικά με κανέναν παράγονται και καμία ομάδα. Προσπαθώ απλά να προφυλάξω τα συμφέροντα της ομάδας μας. Δεν μπόρεσα να την προφυλάξω από την διαιτησία, όπως πιθανόν έκαναν παράγοντες άλλων ομάδων, αλλά εδώ υπάρχει ένας νόμος που πρέπει να τηρηθεί».

Η τελευταία αυτή αναφορά, συνοδεύτηκε κι από σχόλιο που αφορά στην επικείμενη εκδίκαση απ' το Διαιτητικό Δικαστήριο της προσφυγής της Λίγκας κατά της απόφασης της ΕΠΟ για αναπλήρωση των ομάδων που δεν αδειοδοτούνται από την παρακάτω κατηγορία. Εκεί ο Κώστας Πηλαδάκης είπε πως δεν θέλει να μπει σε λεπτομέρειες, καθώς πρόκειται για υπόθεση που θα κριθεί από δικαστήριο, αλλά στάθηκε στην γνωμοδότηση της ΟΥΕΦΑ, που δικαιώνει τη θέση της Super League.

Τέλος, διευκρίνισε πως α) ρυθμίστηκε το θέμα με τον Κούλιτς, ο οποίος απέσυρε ή θα αποσύρει την προσφυγή, β) οι εξελίξεις θα κρίνουν μοιραία πολλά από τα καυτά θέματα που αφορούν στο αγωνιστικό τμήμα και στο σχεδιασμό της νέας περιόδου, τονίζοντας πως θέλει μέχρι 15 Μαίου να τελειώνει με τεχνικό διευθυντή και προπονητή, αλλά να 'ναι και οι κατάλληλοι αυτοί που θα έρθουν και γ) όλες οι υποχρεώσεις τις ΑΕΛ είναι είτε τακτοποιημένες είτε διακανονισμένες στους προβλεπόμενους χρόνους κι όποιος λέει το αντίθετο το κάνει εκ του πονηρού.

Σχετικά με τις πορείες των οπαδών: «Αυτό θα πρέπει κάποτε να σταματήσει. Αν είναι με τέτοιου είδους πιέσεις να καταστρατηγούνται οι διεθνείς κανονισμοί, τότε να τις εφαρμόσουμε όλοι και να μην υπάρχουν νόμοι. Στην τελική, οι Λαρισαίοι έχουν κινητοποιηθεί στο παρελθόν πολύ πιο δυναμικά. Κι εν τέλει, μια κινητοποίηση δικαιολογείται όταν διεκδικεί το νόμιμο και το δίκαιο κι όχι το αντίστροφο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: