Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

«Επιβράβευση το ενδιαφέρον των “μεγάλων” για μένα»

Δικαίωση των προσπαθειών που καταβάλλει στο γήπεδο είναι το ενδιαφέρον Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ για τον Δημήτρη Ανάκογλου. Ο μέσος του Πανσερραϊκού αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της ομάδας του και τον υποβιβασμό, τονίζοντας ότι είναι έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω, ακόμα και στο εξωτερικό.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Εξέδρα”, ο 20χρονος χαφ είπε:

Για τη φετινή χρονιά:
«Η χρονιά για τον Πανσερραϊκό δεν ήταν καλή. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω αποτυχημένη, πάντως σίγουρα ήταν απρόβλεπτη. Για μένα τα πράγματα φέτος πήγαν κάπως καλύτερα, αφού πήρα τις ευκαιρίες που ήθελα και έδειξα ότι μπορώ να βοηθήσω. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα».

Για τη χρονιά του Πανσερραϊκού:
«Απρόβλεπτη και άδικη. Δεν θεωρώ πως έπρεπε να υποβιβαστούμε. Όλα τα παιδιά κάναμε τεράστια προσπάθεια για να διατηρήσουμε τον Πανσερραϊκό στην κατηγορία. Ωστόσο κάποια πράγματα δεν μας βγήκαν».

Για το αν περίμενε να ξεχωρίσει:
«Όταν ξεκινάς τη σεζόν σε μια ομάδα, στόχος σου είναι κάνεις ότι καλύτερο μπορείς και στο τέλος να κάνεις το προσωπικό σου ταμείο. Φέτος ήθελα να βοηθήσω τον Πανσερραϊκό και μέσα από αυτόν να βοηθηθώ και εγώ. Νομίζω πως και οι δυο στόχοι μου επιτεύχθηκαν».

Για το αν τον άγχωσε η κακή πορεία της ομάδας:
«Όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, είναι λογικό να αγχώνεσαι. Ωστόσο, αν έμπαινα σε αυτή την διαδικασία, θα έχανα το παιχνίδι. Το παν είναι να μένεις ανεπηρέαστος και να συνεχίζεις τη δουλειά σου».

Για το τι πήγε στραβά:
«Όλα ήταν θέμα οργάνωσης. Εκεί νομίζω πως η ομάδα έχασε έδαφος. Πιστεύω πως είχαμε καλό υλικό και καλούς προπονητές. Μέχρι τα Χριστούγεννα ήμασταν μέσα στους στόχους μας. Ωστόσο κάποιες κινήσεις δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επαναλαμβάνω πως δεν είχαμε άσχημο ρόστερ. Αν δούμε τα παιχνίδια ένα προς ένα, θα δει κανείς πως δημιουργούσαμε συνέχεια ευκαιρίες και δεν ήμασταν εύκολος αντίπαλος. Παλεύαμε πάντα μέχρι το τέλος».

Για το ενδιαφέρον Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΑΕΚ:
«Όλα όσα ακούγονται είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση και δικαίωση για κάθε ποδοσφαιριστή. Πιάνουν τόπο οι κόποι και όλα όσα έχεις στερηθεί λόγω των αγώνων και των καθημερινών προπονήσεων. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια και να προκύψει κάτι καλό στο τέλος από όλα όσα ακούγονται».

Για την προτίμηση του:
«Θα ήταν ιεροσυλία από μέρους μου να τολμήσω έστω και να δείξω προτίμηση σε κάποια από τις τρεις ομάδες».

Για το αν νιώθει έτοιμος:
«Είμαι άνθρωπος με εμπιστοσύνη στον εαυτό του και σε αυτά που μπορώ να κάνω και να μάθω. Αν δεν νιώθεις έτοιμος, τότε δεν μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή σου».

Για το αν γνωρίζει το σημείο των συζητήσεων:
«Προτιμώ να μείνω απ’ έξω από όλα αυτά, για να μην αγχωθώ και να μη φορτώσω τον εαυτό μου με τέτοιες συζητήσεις. Είναι θέμα που το διαχειρίζεται ο Πέτρος Θεοδωρίδης και ο εκπρόσωπος μου, Κώστας Στάμτσιος. Αμφότεροι βρίσκονται καθημερινά σε επικοινωνία με ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον και είναι δουλειά που την έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου αυτοί».

Για αυτά που πρέπει να προσέξει:
«Το παν είναι να είσαι προσγειωμένος, να έχεις τα μυαλά στο κεφάλι σου. Αν πας σε μια μεγαλύτερη ομάδα και θεωρήσεις τον εαυτό σου έτοιμο ποδοσφαιριστή, που τα έχει καταφέρει όλα, εκεί ακριβώς χάνεις το παιχνίδι. Ποτέ δεν φτάνει η στιγμή που ένας παίκτης τα ξέρει όλα».

Για τους τομείς που χρειάζεται βελτίωση:
«Πρέπει να δουλέψω λίγο στον τομέα της αντοχής, να βελτιώσω τις σέντρες μου και να δώσω βαρύτητα στις εναέριες μονομαχίες στον χώρο μου».

Για τους παίκτες που ξεχωρίζει από τις ομάδες που ενδιαφέρονται:
«Από τους πιο παλιούς παίκτες, ξεχωρίζω τον Βαζέχα που έγραψε ιστορία με τον Παναθηναϊκό. Από την τωρινή ομάδα του Παναθηναϊκού μου αρέσει ο Καραγκούνης. Ο Σκόκο της ΑΕΚ είναι σίγουρα ένας πολύ τεχνίτης ποδοσφαιριστής, ενώ από τον Ολυμπιακό ο Φετφατζίδης είναι η φετινή αποκάλυψη».

Για το αν η πορεία του και του Γεωργιάδη είναι απάντηση σε αυτούς που λένε ότι οι έλληνες δεν έχουν ταλέντο:
«Δεν είναι απάντηση, αλλά η απόδειξη ότι τελικά η Ελλάδα έχει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Σου ανέφερα τον Φετφατζίδη. Βλέπουμε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στη Σάλκε. Φορτούνης, Νίνης, Μάνταλος, Βέλλιος, Χρυσοφάκης είναι νεαροί παίκτες που θα δώσουν πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τα σενάρια για Λιλ και Λανς:
«Το εξωτερικό υπάρχει πάντα στο μυαλό των παικτών. Ποιος δεν θα ήθελε να αγωνιστεί σε κάποια άλλη χώρα; Ωστόσο όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αφού το ενδιαφέρον από τη Λιλ ήταν φιλολογικό και δεν έγινε κάτι παραπάνω. Μέχρι τώρα τουλάχιστον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: