Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

«Κλείδωσε» ο ρόμβος, ανοικτές… θέσεις!!

Μέχρι και χθες ο Μανόλο Χιμένεθ είχε αφήσει μόνο… ενδείξεις για τις σκέψεις του όσον αφορά το αγωνιστικό πλάνο του τελικού. Από σήμερα άρχισαν να προκύπτουν και… αποδείξεις, καθότι ο Ισπανός τεχνικός ξεκίνησε τις ουσιαστικές δοκιμές επί…χόρτου, όσων έχει σχεδιάσει επί χάρτου. Αν μάλιστα κάτι προκύπτει σαφώς από το σημερινό δίτερμα, είναι πως το 4-4-2 με διάταξη ρόμβου στην μεσαία γραμμή, έχει «κλειδώσει». Είναι άλλωστε μια συνταγή που πολλάκις έχει αποδειχθεί πετυχημένη και ο Χιμένεθ δεν έχει λόγο να την αλλάξει. 

Αν πάντως το σύστημα ξεκαθάρισε από νωρίς, η ενδεκάδα παραμένει σκοτεινή, τουλάχιστον όσον αφορά συγκεκριμένες θέσεις. Ακόμα και στο κέντρο της άμυνας που τα πράγματα έδειχναν δεδομένα, ο Χιμένεθ έδειξε σήμερα πως ακόμα κάνει δεύτερες σκέψεις. Ξεκίνησε το δίτερμα με τον Ματέος και τον Δέλλα, αλλά στην συνέχεια έβαλε τον Μανωλά στην θέση του Ισπανού. Επίσης ανοικτές παραμένουν και οι θέσεις στην μεσαία γραμμή. Οι πρώτες επιλογές του Χιμένεθ ήταν ο Ντιόπ σε ρόλο κόφτη και ο Καφές με τον Λαγό στις θέσεις των εσωτερικών χαφ. Στην συνέχεια ο Μίτσελ πήρε την θέση του «Θηρίου» και ο Καφές πήγε σε ρόλο κόφτη. Στις επιλογές δεν ήταν καθόλου ο Μάκος, ο οποίος ένιωσε μια ελαφριά αδιαθεσία και προφυλάχθηκε. 

Όσον αφορά την γραμμή κρούσης, ο Χιμένεθ επέλεξε να ξεκινήσει το δίτερμα με τον Μπάχα ως παρτενέρ του Σκόκο στην επίθεση και τον Λυμπερόπουλο σε ρόλο ελεύθερο στην κορυφή του ρομβού. Και η μοναδική αλλαγή που έγινε κατά την διάρκεια του «διπλού» ήταν αυτή του Μπλάνκο αντί του Μπάχα. 

Με λίγα λόγια σ’ όλες τις γραμμές υπάρχουν ακόμα διλήμματα για τον Χιμένεθ. Και μόνο τα δυο άκρα της άμυνας έχουν κλειδώσει, καθώς ο Καράμπελας με τον Γεωργέα ξεκίνησαν στην ομάδα των βασικών και έμειναν μέχρι και το τέλος του «διπλού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: