Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Κομνηνός: «Δεν ζητάμε να μην ισχύσει το 45%»

Χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση των εκπροσώπων της Σούπερλίγκας με τους ανθρώπους του Υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, κ.κ. Παπαδοσπυριδάκης, Στάμου, οι εκπροσώπου του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, καθώς και ο εκτελεστικός διευθυντής της Superleague, Πατρίκ Κομνηνός, επισκέφθηκαν τα γραφεία του υφυπουργού Δημήτρη Κουσελά και του ειδικού γραμματέα Γιάννη Καπελέρη με τους οποίους είχαν μία ενδελεχή κουβέντα για όλα τα ζητήματα που αφορούν συμβόλαια και οικονομικές λεπτομέρειες. Εξερχόμενος από την σύσκεψη, ο Πατρίκ Κομνηνός δήλωσε: «Εγινε μια σύσκεψη κι από την πλευρά τη δική μας τώρα που μπαίνουμε στις φορολογικές δηλώσεις των παικτών θέλαμε διευκρινίσεις για την φορολόγησή τους.

Δεν ήρθαμε να ζητήσουμε να μην ισχύσει το 45%, το καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν οικονομικές δυσχέρειες και το κράτος θέλει έσοδα. Πλέον και οι παίκτες φορολογούνται όπως κι όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας. Θέλουμε διευκρινίσεις. Ο υφιστάμενος νόμος βγήκε το 2010 και θεωρούμε ότι θα πρέπει να ισχύσει από το 2010 και μετά. Αυτό ήταν το βασικό μας ερώτημα και θα υπάρξει κι από την πλευρά μας μια επιστολή που θα λέει τις θέσεις μας. Πάνω σ' αυτό θα μας απαντήσει το υπουργείο».

Οσον αφορά στο αν αυτό το 45% μπορεί να «σπάσει» και να πληρώνει κάποιο μέρος κι ο παίκτης είπε: «Αυτό δεν είναι κάτι που αφορά στο υπουργείο, καθώς το υπουργείο φορολογεί φυσικά πρόσωπα. Αν γίνει αυτό θα γίνει με εσωτερικές διαδικασίες στην κάθε ομάδα. Ελπίζουμε να ξεκαθαρίσει άμεσα γιατί και οι ομάδες υποβάλουν τις δηλώσεις και οι παίκτες. Δεν είναι μείζον θέμα, αλλά μια σημαντική λεπτομέρεια».
Επί της ουσίας δηλαδή δεν βγήκε κάτι το θετικό ή αρνητικό από την συζήτηση και προφανώς οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: