Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ταμπακούλης: «Η φαρέτρα της ΚΜΑ, η ΠΑΕ και ο έλεγχος»

Ο Τάσος Ταμπακούλης είναι ένας από τους 12 υποψήφιους για το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών του Άρη που θα διεκδικήσουν την ψήφο του  κόσμου στις εκλογές της 11ης Μαΐου.
Καταθέτει μέσω του PRESSARIS τις θέσεις και απόψεις του ενόψει των εκλογών του φορέα. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να στείλουν τις θέσεις και τα σχόλια τους, μπορούν να το κάνουν στο info@pressaris.gr.
Αναλυτικά το κείμενο του Τάσου Ταμπακούλη:
«Τα τελευταία χρόνια με την συμπεριφορά ανθρώπων που υπηρέτησαν την Κ.Μ.Α ο θεσμός και η έννοιά της απαξιώθηκαν. Ο κόσμος είναι πλέον δύσπιστος, με το δίκιο του. Νιώθει προδομένος και απογοητευμένος και αυτό φάνηκε από τη προσέλευση του στη γενική συνέλευση του Σαββάτου. Σκοπός μας πρέπει να είναι η σωστή και συνεχής ενημέρωση, η συσπείρωση του κόσμου γύρω από την Λέσχη και τον Άρη. Ο κόσμος πρέπει να είναι να είναι συνειδητοποιημένος και να ξέρει πραγματικά γιατί δίνει αυτά τα 50 ευρώ, οπότε να συμμετέχει ενεργά κάθε χρόνο.
Εγώ συνεχίζω να πιστεύω σ αυτόν το θεσμό και μέλημά μου είναι, όπως όταν ιδρύθηκε, να βοηθήσω να πετύχει. Και θα πετύχει, είμαι βέβαιος γι αυτό. Απ την αρχή πίστευα ότι μια βάση δέκα χιλιάδων ανθρώπων (συνειδητοποιημένων αδελφών, που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι εφικτό νούμερο) πρώτον θα ήταν μια σοβαρή οικονομική βοήθεια στον εκάστοτε διαχειριστή της ΠΑΕ, με σωστή χρήση φυσικά, δεύτερον τεράστια δύναμη στην ανεύρεση χορηγών και το κυριότερο ότι ένα τόσο μεγάλο εκλογικό σώμα δύσκολα ελέγχεται, και δεν χειραγωγείται εύκολα. Η Κ.Μ.Α μπορεί να βοηθήσει πραγματικά, αρκεί να την πιστέψουμε.
Όλοι θέλουμε να δώσουμε ξανά όραμα στον Αρειανό που πέρασε μια πολλή δύσκολη χρονιά. Έχω την καλή διάθεση να συνεργαστώ για το καλό του Άρη με τον οποιονδήποτε. Πρέπει όμως όλοι να ξεχάσουμε όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα. Να μάθουμε από τα λάθη μας προχωρώντας κάτω από μία νέα βάση. Η Κ.Μ.Α είναι ένα σπουδαίο όπλο στη φαρέτρα του Θεού Άρη. Μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο να φέρει περισσότερο κόσμο κοντά της και να γιγαντωθεί.
Κι αυτό πιστεύω είναι το δυσκολότερο κομμάτι που έχουμε μπροστά μας. Στον κόσμο του Άρη έλειψε η αληθινή ενημέρωση, από τα επίσημα χείλη τόσα χρόνια. Έπρεπε και πρέπει, πλέον, να βρούμε ένα τρόπο να γίνονται περισσότερες συνελεύσεις μέσα στη χρονιά. Κάθε τρείς ή τέσσερεις μήνες για παράδειγμα να ενημερώνετε ο κόσμος του Άρη για τις εξελίξεις, σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο. Δεν πρέπει να κρύβουμε τίποτα, προς όφελος του Άρη. Καλώς ή κακώς υπάρχει αυτός ο θεσμός, άρα πρέπει να λειτουργήσει και σωστά. Ο κόσμος γι αυτό ψηφίζει και συμμετέχει μέσω του φορέα και είμαι σίγουρος αν καταλάβει ότι δεν τον «δουλεύουμε» θα αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια.
Βασικό επίσης, είναι να αναθερμάνουμε το θέμα της έκτασης στη Θέρμη. Είναι ευτυχής συγκυρία ότι γιορτάζουμε τα 100 χρόνια του συλλόγου. Πρέπει λοιπόν με τον τρόπο μας να πιέσουμε την Πολιτεία, το Κράτος, τους Φορείς του Ελληνικού Αθλητισμού και όλους τους αρμόδιους που τόσα έχουν πάρει απ? αυτόν τον Σύλλογο (και να μην αναλύσω τώρα το τι έχει προσφέρει ο Άρης στον Ελληνικό Αθλητισμό γιατί θα μιλάω μέχρι αύριο….) να πάρει κι αυτός δικαιωματικά ένα δώρο που του υποσχέθηκαν εδώ και χρόνια. Τουλάχιστον στο μπασκετικό Άρη. Θα μπορούσε για παράδειγμα να γίνει σε αυτή την έκταση το ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ. Και όποιος προσπαθήσει και καταφέρει να δοθεί ένα τέτοιο δώρο στο σύλλογο το μόνο βέβαιο είναι ότι θα μας έχει για πάντα δίπλα του. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε….»
Το ενδεχόμενο του επενδυτή δεν πρέπει να το αποκλείει κανείς. Ο κόσμος, άλλωστε, προσδοκά πλέον σε έναν επενδυτή. Το μοντέλο Λέσχης – επενδυτή υπάρχει σε πολλές ποδοσφαιρικά αναπτυγμένες χώρες (π.χ. Γερμανία). Όλα αυτά είναι συζητήσιμα αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και όλοι να έχουν γνώμονα το καλό του Άρη. Ο Άρης χρειάζεται έναν άνθρωπο που θα δει σοβαρά τον σύλλογο σαν επένδυση και μέσω αυτής να ωφεληθεί όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και ο Άρης.
Αυτή τη στιγμή η ομάδα χρειάζεται ρευστό. Οποιοσδήποτε επενδυτής δείξει ενδιαφέρον θα πρέπει κι αυτός να ελεγχθεί για το ποιος είναι και τι ακριβώς θέλει από τον Άρη. Πάντα καλοπροαίρετα και σε καλό κλίμα. Άλλωστε, στο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Σίγουρα θα θέλει να δει κι αυτός κάποια στοιχεία της εταιρίας. Ο ρόλος της Κ.Μ.Α πρέπει να είναι ακριβώς αυτός, να έχει δηλαδή όλα αυτά τα στοιχεία, αφού η δουλειά της είναι να ελέγχει την ΠΑΕ.
Σκοπός είναι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να ανταλλάξουν απόψεις και να προσπαθήσουν να τον πείσουν με σωστά επιχειρήματα γιατί πρέπει να δει σοβαρά την επένδυση αυτή. Και πιστέψτε με τα επιχειρήματα που έχουμε γι αυτόν τον τεράστιο σύλλογο είναι πολλά. Ενδεικτικά θα πω δύο:
1. Μέσα σε τρείς μέρες κατεβάσαμε 30.000 στο ΟΑΚΑ (μόνο εμείς)
2. Στη χειρότερη αγωνιστική μας χρονιά, ο Άρης είναι 4ος σε εισιτήρια.
Ακόμη όμως κι αν δεν έρθει ο επενδυτής και συνεχίσουμε στο μοντέλο του διαχειριστή των χρημάτων της ΠΑΕ η ΚΜΑ πρέπει να έχει ενεργό ρόλο ως προς τον οικονομικό έλεγχο απέναντι στην εκάστοτε διοίκηση. Και άποψή μου είναι ότι και διαχειριστής να εκλεγεί θα πρέπει να είναι εύρωστος οικονομικά ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε κάποια ατυχής συγκυρία. Με… πορδές, άλλωστε, αυγά δεν βάφονται όπως λέει ο λαός.
Το να αναλάβει κάποιος χωρίς τη δυνατότητα αυτή το ζήσαμε. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε! Και δεν πιστεύω ότι ο Αρειανός αξίζει να περνάει τέτοιες καταστάσεις και να ζει κάτω απ΄το πέπλο της μιζέριας. Κλείνοντας το κεφάλαιο επενδυτής ή διαχειριστής, να πω ότι ο Άρης θα βγει σίγουρα κερδισμένος αν υπάρχει πάνω από ένα ψηφοδέλτιο, είτε επενδυτών, είτε διαχειριστών των χρημάτων της ομάδας».
Ο έλεγχος έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί και στην συνέλευση να ακούσουμε κάποια στοιχεία. Από τα στοιχεία αυτά θα κρίνουμε όλοι στο σώμα αν τελικά κάποιοι άνθρωποι που ο κόσμος ψήφισε έβλαψαν τον σύλλογο. Η αλήθεια δεν έβλαψε ποτέ! Εμείς ακούσαμε ότι κάποια στοιχεία δεν είχαν δοθεί τόσους μήνες και βρέθηκαν ως διά μαγείας τις τελευταίες ημέρες. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τις 18 του μήνα, στη νέα γενική συνέλευση, θα έχει ολοκληρωθεί, οπότε να πάμε χωρίς απορίες και χωρίς αμφιβολίες σε μία εκλογή της ΠΑΕ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: