Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Περί Σάντος, Γκαρσία και άλλων δολοπλοκιών…!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το θέμα του προπονητή -και όχι μόνο- στον ΠΑΟΚ.

Περί Σάντος, Γκαρσία και άλλων δολοπλοκιών…
Η επιστροφή του… πολυνίκη Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, προφανώς συνδέεται με την προσπάθεια της εθνικής για την πρόκριση στο «παγκόσμιο» της Βραζιλίας.

Εκτός κι αν έχει λάβει τις αποφάσεις του και θα μεταπηδήσει στον ΠΑΟΚ.


Αν όχι, ο Πορτογάλος ίσως να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, εφόσον η εθνική ομάδα προκριθεί τελικά. Όπως και να το κάνουμε μια προτεραιότητά είναι η παρουσία του στα γήπεδα της Βραζιλίας. Δεν αποκλείεται να μετατεθούν οι εξελίξεις μετά τον επόμενο αγώνα της, με τη Λιθουανία.

Το αποτέλεσμα με τους Λιθουανούς θα διευκολύνει. Εκτός κι αν μας προλάβει ο Σαββίδης και με τους συνεργάτες του επιλέξουν κάποιον άλλον… πολυνίκη για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στη νέα εποχή, επιθυμώντας επιτυχίες-τίτλους και θέαμα.

Ούτε ο Σάντος, ούτε και κανείς άλλος προπονητής μπορεί να εγγυηθεί ότι ο ΠΑΟΚ θα φτάσει σε τίτλους. Ίσως είναι πιο εύκολο να υποσχεθεί (και να αποδώσει) θέαμα, παρά τίτλους. Αντιλαμβάνεστε…

Αν τελικά ο Σάντος μεταπηδήσει στον ΠΑΟΚ, που έχει αρκετά στηρίγματα για να το κάνει και μάλιστα να ξεκινήσει από την πλέον ευνοϊκή αφετηρία, με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντική οικονομική βοήθεια από τον Σαββίδη, θα πρέπει να κουβεντιάσουμε για τον Γκαρσία.

Θα επιστρέψει; Θα αναλάβει κάποιον ρόλο; Όλοι αυτοί, μέσα στον ΠΑΟΚ, που φόρτωσαν την αποπομπή του Γκαρσία στον Δώνη, θα συμφωνήσουν να επιστρέψει; Ή τελικά θα φανεί ότι αδίκως κυνηγήθηκε ο Δώνης;

Ο Γιώργος Δώνης είχε πολλά στραβά και ελάχιστα ακούμπησε τον ΠΑΟΚτσή με όσα συνέβησαν στη διάρκεια της θητείας του. Είτε γιατί συνέβησαν όσα συνέβησαν μες τον Γκαρσία, είτε γιατί κανείς δεν ευχαριστήθηκε το ποδόσφαιρο που παρουσίασε.
Τώρα θα μου πείτε, «έρχεται ο μετρ του θεαματικού ποδοσφαίρου και αντικαθιστά τον ανεπαρκή -σε αυτό τον τομέα- Δώνη». Ένα δίκιο το ΄χετε, αλλά, αφήστε να το δούμε μια άλλη στιγμή.

Με τον Γκαρσία, λοιπόν, ποια θα είναι η θέση του Σάντος; Θα τον εμπιστευθεί για να δούμε οριστικά πλέον ποιοι ή ποιος τον θέλει στην ομάδα; Θα κάνει τον… Γερμανό και δεν θα ακουμπήσει το θέμα;

Θα τον σώσει -και τον Σάντος και όποιον προπονητή βρούμε μπροστά μας- αν ο Γκαρσία συμφωνήσει να παίξει κάπου αλλού. Τότε θα τη βγάλουν όλοι καθαρή. Ο Δώνης θα εξακολουθεί να είναι ο άνθρωπος που τον έφαγε και όλοι οι υπόλοιποι θα τον δείχνουν με το δάκτυλο, όπως έκαναν πριν λίγο καιρό.

Ο Σάντος μας έχει συνηθίσει σε ακέραιες αποφάσεις. Μια τέτοια απόφαση θα είναι να θεωρήσει ότι ο κύκλος του Γκαρσία (ως ποδοσφαιριστής) έκλεισε και να τον ομολογήσει για να σώσει οριστικά την παρτίδα και να βάλει ένα τέλος.

Υ. Γ. Λίγο περίεργο μου φαίνεται αυτό που συμβαίνει με τους φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι «απορρίπτουν» τα σημαντικά ονόματα υποψήφιων μεταγραφικών στόχων, διότι είναι 32 ή 33 ετών, αλλά, ο Γκαρσία… Γκαρσία. Που σύντομα πατά τα 36…

Πηγή:  sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: