Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Χάσαμε... Ζήτω!!

Την πιο γλυκιά φετινή της ήττα υπέστη η Ζενίτ! Η παρέα του Λοντίγκιν ηττήθηκε 4-1 από την Αούστρια Βιέννης, ωστόσο πέρασε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη νίκη της Ατλέτικο επί της Πόρτο (2-0).

Χάσαμε... Ζήτω! (video)
Η αλήθεια είναι πως εξ’ αρχής η Ζενίτ είχε πιο εύκολο έργο! Και παρά το γεγονός πως στο δικό της παιχνίδι τα έκανε... μαντάρα, κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι Ρώσοι ναι μεν ηττήθηκαν 4-1 από την αποκλεισμένη Αούστρια Βιέννης, ωστόσο την ίδια ώρα η πρώτη και αδιάφορη, Ατλέτικο Μαδρίτης επικρατούσε άνετα 2-0 της Πόρτο και... βοηθούσε την παρέα του Λοντίγκιν για την πρόκριση.

Έτσι, οι «δράκοι» συνεχίζουν στο Europa League που ήθελαν διπλό στην Μαδρίτη και «γκέλα» της Ζενίτ για να «κλέψουν» το εισιτήριο.

Αούστρια Βιέννης-Ζενίτ 4-1
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους φιλοξενούμενους. Αφού λοιπόν ο Λοντίγκιν έπιασε δύο τετ-α-τετ, ήρθε ο Κερζάκοφ να βάλει μπροστά την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης και να ισχυροποιήσει την θέση της ομάδας του για την πρόκριση. Ωστόσο, οι Αυστριακοί πήγαν το παιχνίδι ισόπαλο στα αποδυτήρια με τον Χόσινερ να ισοφαρίζει ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα.

Το... blackout των Ρώσων στο τέλος του πρώτου μέρους, συνεχίστηκε και στην έναρξη του δεύτερου! Έτσι, ο Τζουν με τέρμα στο 48’ και με τον Χόσινερ να βρίσκει ξανά δίχτυα τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι το σκορ με 3-1! Οι Αυστριακοί έβαλαν το... κερασάκι στην τούρτα στο 93’ με τον Κίεναστ για το τελικό 4-1 και αποχαιρέτησαν με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση, ενώ η Ζενίτ συνεχίζει έστω και με ήττα στην επόμενη φάση.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Πόρτο 2-0

Οι Μαδριλένοι ήταν αδιάφοροι, όμως αυτό δεν σημαίνει πως... δεν θα έπαιζαν κιόλας, παρά το γεγονός πως οι Πορτογάλοι «καίγονταν» για νίκη. Κι έτσι, η ομάδα του Σιμεόνε μπήκε σε θέση οδηγού με τον Γκαρσία στο 14’ να ανοίγει το σκορ. Οι «δράκοι» είχαν την τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 28’ και να ξαναμπούν στο κόλπο του διπλού, όμως ο Ζόσουε αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 37’ ο Ντιέγκο Κόστα σκόραρε για τους «ροχιμπλάνκος» και ουσιαστικά έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα της Πόρτο για πρόκριση. Τα εναπομείναντα λεπτά αν και ήταν αρκετά, πέρασαν χωρίς πολλά-πολλά, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν και έδειχναν ανήμποροι να παλέψουν για την ανατροπή και φυσιολογικά έμειναν εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα έχουν την ευκαιρία τους για κάποια διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Τα αποτελέσματα του 7ου ομίλου:

Αούστρια Βιέννης-Ζενίτ 3-1
(44’, 51’ Χόσινερ, 48’ Τζουν – 35’ Κερζάκοφ)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Πόρτο 2-0
(14’ Γκαρσία, 37’ Ντιέγκο Κόστα)

Η τελική βαθμολογία:

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 16
2. Ζενίτ 6
3. Πόρτο 5
4. Αούστρια Βιέννης 5 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: