Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Aυτή η version Eθνικής, άξιζε το ξενύχτι!!

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει στο www.sport-fm.gr, για την πολύ ενθαρρυντική εμφάνιση των θεωρητικά «αναπληρωματικών» της Εθνικής, απέναντι στη Νιγηρία

Aυτή η version Eθνικής, άξιζε το ξενύχτι
Τους 11 που είδαμε στο ματς με τη Νιγηρία, δύσκολα θα τους ξαναδούμε να παίζουν μαζί. Θα μπορούσε να θέσει κανείς το ζήτημα της συνοχής, της χημείας, αλλά αν είχες βάλει έναν ξένο να δει την Εθνική, απέναντι στην Πορτογαλία και απέναντι στη Νιγηρία, θα πίστευε πως η «θεωρητικά» βασική ενδεκάδα, έπαιξε στο δεύτερο ματς.

Ο Φερνάντο Σάντος, έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται ικανοποιημένος από τους παίκτες «δεύτερης» γραμμής, δηλαδή αυτούς θα έρχονται δηλαδή συνήθως από τον πάγκο, αφού τέτοιοι αγωνίστηκαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Μήπως στην πραγματικότητα, αρκετοί απ’ αυτούς που αγωνίστηκαν κόντρα στη Νιγηρία, βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τους λεγόμενους βασικούς; Μάλλον ρητορικό το ερώτημα. Βάλτε τα κάτω και θα το διαπιστώσετε.

Η Εθνική με τη Νιγηρία, δημιούργησε. Είχε σε τρελά κέφια, τον Γιάννη Φετφατζίδη. Είχε τον «Κάρα» να κατευθύνει μαεστρικά από το κέντρο, είχε τον Λάζαρο σε εξαιρετική μέρα (τον αδίκησε η μπάλα στο σουτ στο 21’). Είχε έναν πολύ καλό Τζαβέλλα που νομίζω πως στις εντυπώσεις κερδίζει τον Χολέβα κι έναν Βαγγέλη Μόρα να αποδεικνύει πως η εμπειρία του μπορεί να φανεί πολύτιμη, όποτε του ζητηθεί. Όπως πολύ καλός, ειδικά στο τελευταίο ημίωρο, ήταν και ο Κονέ, που έπαιξε σαν κεντρικός χαφ, μπροστά από τους Σάμαρη και Τζιόλη στο 4-2-3-1 που το γύρισε ο Σάντος στην επανάληψη.

Οι ειδήσεις απ’ αυτό το φιλικό είναι πως ο «Φέτφα» βάζει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για να πάρει φανέλα βασικού. Ή στην χειρότερη περίπτωση να πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Σάλπι. Υποψηφιότητα βάζει και ο Τζαβέλλας με την εμφάνιση του, μιας και έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και ήξερε να καλύπτει πολύ καλά, όταν χρειαζόταν και σαν έξτρα στόπερ.

Μπορεί το αποτέλεσμα στα δύο φιλικά της Εθνικής να ήταν ίδιο. Όμως στο ματς με τους Νιγηριανούς, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, είχε και σπιρτάδα, άσκησε πίεση και έκλεψε μπάλα ψηλά, δημιουργώντας φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία και είχε μια λογική στο παιχνίδι της, με προσπάθεια ν’ αναπτυχθεί και από τα άκρα. Το θέμα του γκολ, έχει να κάνει και με το ψυχολογικό, αλλά και με το γεγονός - και τούτο είναι πρόβλημα που πρέπει άμεσα να λυθεί – πως αδυνατεί να βάλει πολλούς ποδοσφαιριστές στην αντίπαλη περιοχή.

Το κακό είναι πως σε μια μέρα που έκανε φάσεις πάλι γκολ δεν έβαλε. Κι αυτό συμβαίνει σε μια στιγμή που οι δύο φορ της, δεν φαίνεται να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Με αυτό το δεδομένο, η Εθνική για να έχει τύχη, θα πρέπει να πάρει γκολ και από τους χαφ της. Το βέβαιο είναι πως η εικόνα σε αυτή την αναμέτρηση, ίσως υποχρεώσει τον Σάντος, να κάνει κάμποσες αναπροσαρμογές, στις επιλογές του για τη βασική ενδεκάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: