Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ποιος και γιατί δεν πανηγύρισε ένα ιστορικό γκολ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 29 Δεκεμβρίου 1999 ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αίσθηση, όμως, προκάλεσε το γεγονός ότι ο σκόρερ δεν πανηγύρισε το γκολ!

Ποιος και γιατί δεν πανηγύρισε ένα ιστορικό γκολ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Δημήτρης Ναλιτζής ήταν ήδη ήρωας για τον Πανιώνιο, χάρη στο γκολ που είχε σημειώσει στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, το 1998.
Ο υψηλόσωμος κυνηγός έμελλε να συνδέσει το όνομά του με άλλη μία μεγάλη στιγμή της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Διότι το γκολ που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ, σαν σήμερα το 1999, ήταν ιστορικό για τρεις λόγους.
Πρώτον, επειδή χάρισε στον Πανιώνιο την πρώτη εκτός έδρας νίκη επί της Ένωσης από το 1960.
Δεύτερον, επειδή ήταν το πρώτο "κυανέρυθρο"γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια από το 1989 (όταν ο Πανιώνιος είχε συντριβεί με 7-1, με τον Θωμά Μαύρο να ισοφαρίζει προσωρινά και να αποθεώνεται από τους οπαδούς της ΑΕΚ).
Και τρίτον, επειδή χάρισε στους Νοεσμυρνιώτες την πέμπτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική!
Όμως, ο Ναλιτζής δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε στο 84’. Δεν το έκανε ούτε όταν οι συμπαίκτες έπεσαν πάνω του για να γιορτάσουν τη διαφαινόμενη μεγάλη νίκη και αρνήθηκε να κάνει την παραμικρή δήλωση στις κάμερες.
Δεδομένου ότι και ο ίδιος διήνυε τότε περίοδο τρελής φόρμας, πολλοί υπέθεσαν ότι η ΑΕΚ βρισκόταν κοντά στην απόκτησή του (έπεσαν έξω, μια και κατέληξε στον ΠΑΟΚ). Άλλοι είπαν ότι η ΄Ένωση ήταν η ομάδα που υποστήριζε από μικρός ο υψηλόσωμος επιθετικός.
Όμως, ακόμα κι όταν πήγε τελικά στην ΑΕΚ, το 2003, ο Ναλιτζής κράτησε χαμηλούς τόνους και δεν αναφέρθηκε ποτέ στις οπαδικές του προτιμήσεις. Η στάση του, πάντως, προκάλεσε αίσθηση.
Για την ιστορία, ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος και άξιζε τη νίκη, απέναντι σε μία ΑΕΚ που πήγαινε καλά μόνο μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ήττα αυτή ήταν η τέταρτη που γνώρισε στην έδρα της εκείνη τη χρονιά και το ήδη βαρύ κλίμα που είχε δημιουργηθεί για τον Σέρβο τεχνικό της, Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, έγινε ασήκωτο και προκάλεσε την απόλυσή του.
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και το... κράνος που πέταξε οπαδός της Ένωσης και χτύπησε την αντιδήμαρχο Νέας Σμύρνης, Μαρίνα Ιακωβάκη. Γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος ήταν φρέσκος-φρέσκος στην προεδρία της ΠΑΕ Πανιώνιος και είχε κάνει δυναμική εισβολή στη φίλαθλη ζωή μας.
ΑΕΚ - Πανιώνιος 0-1
(84' Ναλιτζής)
ΑΕΚ (Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς): Μιχαηλίδης, Δελλας, Κωστένογλου, Καλιτζάκης, Καψής, Μάρκος, Σαβέβσκι (67’ Κωνσταντινίδης), Τσίριτς, Κοπιτσής (46’ Μαλαδένης), Μπιέκοβιτς, Νικολαΐδης.
Πανιώνιος (Μάκης Κατσαβάκης): Πουρλιοτόπουλος, Κλάεβιτς (41’ Καραϊσαρίδης), Μητσιόπουλος, Μακέδα, Σακελλαρίδης, Κόντης, Σαπουντζής, Χασιώτης, Πάντιτς (69’ Τζιβελέκης), Ναλιτζής, Κρισμάρεβιτς (86’ Ιωάννου).
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: