Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Το παίρνει και… μόνος του ο Ιγκουαΐν!!


Το παίρνει και… μόνος του ο Ιγκουαΐν! (video)

Αποφασισμένος να κρατήσει και μόνος, αν χρειαστεί, τη Νάπολι στη διεκδίκηση του τίτλου μοιάζει ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν! Με ένα ακόμη «πακέτο» γκολ ο Αργεντινός έδωσε διπλό-χρυσάφι μέσα στην Αταλάντα (3-1)

Στη μάχη του τίτλου γίνεται «σκοτωμός» στην Ιταλία. Ακόμα και πέντε ομάδες μπορεί να το διεκδικήσουν. Η Νάπολι όμως έχει ένα πλεονέκτημα απέναντί τους: Το… υπερ-όπλο Γκονζάλο Ιγκουαΐν!

Με πρωταγωνιστή τον ασυγκράτητο Αργεντινό, που προσέθεσε ένα ακόμη ζευγάρι γκολ στη φετινή του συλλογή κι έφτασε συνολικά τα 16, οι «παρτενοπέι» έφυγαν με μεγάλο διπλό (3-1) από τη δύσκολη έδρα της Αταλάντα.

Παρόλο που η ομάδα του Μπέργκαμο απάντησε γρήγορα με τον Γκόμες στο πέναλτι του Χάμσικ, ο πρώτος σκόρερ της Serie A πήρε την κατάσταση πάνω του και σκοράροντας για όγδοο παιχνίδι από τα δέκα τελευταία (!), έστειλε τους Ναπολιτάνους σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.


Το ίδιο όμως κατάφερε και η Φιορεντίνα. Ξεπερνώντας την απογοήτευση από την ήττα στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους, οι «βιόλα» παρουσιάστηκαν σοβαροί απέναντι στην Κιέβο και καθαρίζοντας από το πρώτο ημίχρονο, με γκολ των Κάλινιτς και Ίλιτσιτς (2-0), περιμένουν κι εκείνοι απώλεια της Ίντερ στο βραδινό παιχνίδι με τη Λάτσιο.

Όσο για τη Ρόμα, μπόρεσε κι εκείνη να μείνει σχετικά κοντά στο ρετιρέ. Μπορεί λοιπόν να αγχώθηκαν μετά το γκολ του Φλορέντσι (αφού ο Τζέκο αποβλήθηκε στο 75’) ωστόσο οι «τζιαλορόσι» επιβλήθηκαν τελικά 2-0 της Τζένοα και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές.

Αντίθετα, η Βερόνα δεν κατάφερε ούτε σήμερα να πανηγυρίσει την πρώτη. Γιατί η ομάδα του Βαγγέλη Μόρα ήταν και πάλι μαχητική, ωστόσο το μόνο που μπόρεσε απέναντι στη Σασουόλο ήταν ν’ απαντήσει με τον Τόνι στο γκολ του Φλοκάρι και να μείνει τελικά στο 1-1.








Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο, 19/12

Μπολόνια-Έμπολι 2-3
(36' Μπριέντσα, 45' Ντέστρο - 24' Πουτσιαρέλι, 42', 48' Μακαρόνε)

Κυριακή, 20/12

Κάρπι-Γιουβέντους 2-3
(15’ Μποριέλο, 90’+2’ αυτ. Μπονούτσι - 18’, 41’ Μάντζουκιτς, 50’ Πογκμπά)

Αταλάντα-Νάπολι 1-3
(54’ Γκόμες - 52’ πεν. Χάμσικ, 62’, 85’ Ιγκουαΐν)

Φιορεντίνα-Κιέβο 2-0
(20’ Κάλινιτς, 32’ Ίλιτσιτς)

Βερόνα-Σασουόλο 1-1
(39’ Τόνι - 34’ Φλοκάρι)

Ρόμα-Τζένοα 2-0
(42’ Φλορέντσι, 89’ Σαντίκ)

Φροζινόνε-Μίλαν (19:00)
Σαμπντόρια-Παλέρμο (19:00)
Τορίνο-Ουντινέζε (19:00)
Ίντερ-Λάτσιο (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Σάββατο, 6/1

Μίλαν-Μπολόνια
Κιέβο-Ρόμα
Έμπολι-Ίντερ
Τζένοα-Σαμπντόρια
Γιουβέντους-Βερόνα
Λάτσιο-Κάρπι
Νάπολι-Τορίνο
Παλέρμο-Φιορεντίνα
Σασουόλο-Φροζινόνε
Ουντινέζε-Αταλάντα
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: