Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Άργησε να δείξει την ανωτερότητά της!!


Άργησε να δείξει την ανωτερότητά της
Η SKODA Ξάνθη έπρεπε να δεχθεί γκολ με πέναλτι για το οποίο διαμαρτύρεται από τον ΠΑΣ για να δείξει την αγωνιστική ανωτερότητά της και δεν πρόλαβε να πάρει τίποτα παραπάνω από την ισοπαλία με 1-1.


Αγωνιστικά ανώτερη σχεδόν σε όλο το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η SKODA Ξάνθη, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κι έμεινε στο 1-1.

Με πέναλτι που εκτέλεσε ο Τσουκαλάς και αμφισβητήθηκε έντονα προηγήθηκαν οι Γιαννιώτες στο 49’, ισοφάρισε ο Χερέα (μία από τις αλλαγές του Λουτσέσκου που άλλαξαν το ματς) στο 82’. Δοκάρι με τον Καρυπίδη είχαν οι φιλοξενούμενοι που δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες απέναντι στο σύνολο του Γιάννη Πετράκη.


Το ματς


Είναι πιθανό οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα και της SKODA Ξάνθης να μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» με την πρόθεση να παίξουν δημιουργικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ίσως μάλιστα αντίστοιχα να ήταν και τα σχέδια των προπονητών, αν και η εικόνα του αγώνα μαρτύρησε ακριβώς το αντίθετο. Το χορτάρι λειτούργησε μάλλον ως «καθρέφτης» των πλάνων, των επιθυμιών αλλά και των δυνατοτήτων των δύο ομάδων.

Το μέτριο θέαμα και η ανυπαρξία φάσεων ήταν το αποτέλεσμα των απουσιών μονάδων όπως οι Τσάβες, Λίλα και της επόμενης αδυναμίας των γηπεδούχων να αποφύγουν το προβλέψιμο (βαθιές μπαλιές) παιχνίδι και να τροφοδοτήσουν με κάποιον τρόπο τον Μανιά ή τον Γιάκο. Την ίδια στιγμή η SKODA παρουσίασε το γνωστό, σφιχτό –σε βαθμό… δυσκοιλιότητας- φετινό πρόσωπό της. Οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου έπαιζαν για να μην δεχτούν γκολ, μπλόκαραν στο κέντρο τους αντιπάλους τους και τελικά ήταν εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο να πετύχουν ένα. Σε ένα από τα αρκετά κόρνερ που κέρδισαν, ο Καρυπίδης θα έτρεχε πανηγυρίζοντας αν ο Βελλίδης δεν απέκρουε κεφαλιά του κι έστελνε την μπάλα στο δοκάρι στο 34’.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 49’ για τους Γιαννιώτες με την εκτέλεση πέναλτι του Τσουκαλά το οποίο υποδείχθηκε από τον Σπάθα και προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για την απόφασή του. Τα πόδια των Γουάλας και Ηλιάδη μπλέχτηκαν, ο παίκτης των Ιωαννίνων βρέθηκε στην περιοχή, ακολούθησε το αμφισβητούμενο σφύριγμα, οι φωνές της μιας πλευράς και οι πανηγυρισμοί της άλλης.

Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τη SKODA να ψάξει ένα εναλλακτικό στυλ παιχνιδιού, με μεγαλύτερη έμφαση στην επίθεση και τα κατάφερε. Οκτώ λεπτά πριν το τέλος έφτασε στην ισοφάριση με τον Χερέα (που είχε περάσει ως αλλαγή) και νίκησε σε δεύτερο χρόνο τον Βελλίδη ο οποίος ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε αποκρούσει εντυπωσιακά σουτ από κοντά του Ορφανίδη.

Στο διάστημα μετά το 60’ οι «Ακρίτες»… μεταλλάχθηκαν και ήταν αρκετά πιο αποτελεσματικοί σε σχέση με τους αντιπάλους τους, αλλά όχι τόσο ώστε να φτάσουν και σ’ ένα δεύτερο τέρμα που θα πιστοποιούσε την ανωτερότητά τους και θα τους έδινε μια νίκη που ίσως άξιζαν περισσότερο με βάση την εικόνα του παιχνιδιού.

Παρακολουθήσατε την αναμέτρηση λεπτό προς λεπτό από το control room του sport-fm.gr:



Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Γιάκος (82’ Σαπαλίδης), Μανιάς, Ηλιάδης (74’ Ηλιάδης), Ακόστα, Τσουκαλάς, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας (90’+1 Κοζορώνης).

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Φερφελής, Μπέριος, Σκόνδρας.

SKODA Ξάνθη: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (54’ Χερέα), Φλίσκας, Νιέτο, Λισγάρας, Καρυπίδης (78’ Ορφανίδης), Ράνος (67’ Καπετάνος).

Στον πάγκο
: Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης, Φάρκας, Ντιμιτρόφ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: