Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

«Οι τιμωρίες θα είναι αυστηρότατες…»

Κάλεσμα «… να επαναφέρουμε τον πολιτισμό στα γήπεδα» απηύθυνε ο Στ. Κοντονής στη συνάντηση με τους προέδρους των «αιωνίων» προειδοποιώντας για… «καμπάνες». Τι δήλωσε ο υφυπουργός και οι «αιώνιοι».

«Οι τιμωρίες θα είναι αυστηρότατες…»
Σε καλό κλίμα, παρά τις διαφωνίες για ζητήματα από την ασφάλεια και τη διαιτησία, μέχρι την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ, έγινε η συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή, τις διοικήσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, καθώς και του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη, αλλά και του αθλητικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε έκκληση για πολιτισμό και νομιμότητα προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν βαριές τιμωρίες, ενώ οι διοικήσεις των «αιωνίων» χαιρέτισαν την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκαν πως θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να βοηθήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Κοντονής δήλωσε: «Κάναμε μια διεξοδική, πολιτισμένη πάνω από όλα και πιστεύω παραγωγική συζήτηση με τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων ομάδων που έχουν τιμήσει τη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι αυτό τιμά τις ίδιες και τους φιλάθλους τους. Πρέπει να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, να δούμε το ζήτημα της ισονομίας κατά τξη διάρκεια των αγώνων και τη σωστή τήρηση των νόμων και των κανονισμών. Υποβλήθηκαν αιτήματα καλοπροαίρετα και συμφωνήσαμε πως πρέπει να τηρηθούν οι κανονισμοί με αυστηρότητα και ο νόμος προς πάσα κατεύθυνση. Από πλευράς πολιτείας θα κάνει το καθήκον της κι αν υπάρξει παρεκτροπή, που ελπίζω να μην υπάρξει, η τιμωρία θα είναι αυστηρότατη. Απευθύνω έκκληση στους φιλάθλους να προσέξουν τη στάση και τη συμπεριφορά τους. Θα πρέπει επιτέλους να επαναφέρουμε τον πολιτισμό στα γήπεδα και να στείλουμε ένα μήνυμα πως βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Το μπάσκετ μας έχει δώσει τεράστιες χαρές και μπορούμε να τις ζήσουμε και στο μέλλον στο πεδίο του πολιτισμού, της ισονομίας και της κατανόησης. Εύχομαι όσοι αγώνες γίνουν να είναι σε πολιτισμένα πλαίσια και να είναι πρωταθλητής ο καλύτερος».

Όσο για το γεγονός ότι δεν θα δώσει το «παρών» ο ίδιος στους τελικούς, είπε: «Ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι για να υπάρχει μετακίνηση φιλάθλων ή να υπάρχει κοινή παρουσία πέραν των φιλάθλων και των προέδρων ή του υπουργού στο γήπεδο. Να ξέρετε πως όταν θα υπάρξουν οι συνθήκες, θα είμαι ο πρώτος που θα πάω σε έναν αγώνα, διαφορετικά αφήστε με να επιλέξω εγώ ποιους αγώνες θα παρακολουθώ».

Ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, είπε: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του υπουργού, τόσα χρόνια δεν θυμάμαι τέτοια ενέργεια και δείχνει το ενδιαφέρον της πολιτείας να γίνουν οι τελικοί με σωστό τρόπο. Μπορεί να είχαμε τις αντεγκλήσεις μας με τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά η συζήτηση έγινε σε καλό επίπεδο. Ο νόμος έχει γίνει πιο σκληρός, δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις και θέλουμε το κλίμα να είναι αντάξιο του κόσμου μας και την πορεία μας, αφού είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Καλούμε τον κόσμο μας να διαφυλάξει την έδρα μας, ελπίζουμε να κερδίσει ο καλύτερος. Πιστεύω πως είμαστε εμείς. Εύχομαι και στο ΟΑΚΑ να γίνουν οι τελικοί σε καλό πλαίσιο».

Ο έτερος των ιδιοκτητών της ΚΑΕ, Γιώργος Αγγελόπουλος, είπε: «Ο κ. υπουργός έδειξε πως υπάρχει μηδενική ανοχή σε παράνομες συμπεριφορές. Ηρεμία και θα πάνε όλα καλά. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τα πάντα, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό θα γίνει κι έχει ήδη γίνει. Ο υπουργός προσπαθεί να φτιάξει το κλίμα και τα καταφέρνει».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, που συνοδευόταν από το γενικό διευθυντή Παναγιώτη Τριαντόπουλο, είπε: «Ευχαριστούμε τον κ. υπουργό που μας κάλεσε. Πάντα υπάρχουν διαφωνίες, αλλά θέλω να πιστεύω πως αυτές είναι έξω από το γήπεδο και μέσα σε αυτό να κερδίσει ο καλύτερος. Ελπίζω να συνεισφέρουμε όλοι για να είναι καλό το κλίμα, γιατί είναι ντροπή για τον ελληνικό αθλητισμό δύο ίσως οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες-δεν θέλω να πω της εξαετίας, της επταετίας ή της 15ετίας-να έχουν τέτοια αντιπαλότητα. Ακόμη δεν είναι έτοιμοι οι φίλαθλοι για κοινή παρουσία στο γήπεδο. Θα πρέπει να γίνεται, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: