Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ρόκα: «Φαβορί η Μπαρτσελόνα, αλλά…»

Φόρμα, εμπειρία και κλάση της Μπαρτσελόνα δίνουν σε αυτή το προβάδισμα στον τελικό του Champions League με τη Γιουβέντους, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα.

Ρόκα: «Φαβορί η Μπαρτσελόνα, αλλά…»

Αναλυτικά, ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα μίλησε στον Λάμπρο Γκαραγκάνη για:

-τα προγνωστικά του για τον τελικό: «Μεγάλο φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα, αλλά σε έναν τελικό όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή και η Γιουβέντους δεν μπορεί να υποτιμηθεί από κανέναν. Η συγκέντρωση και η εμπειρία μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο. Η Μπαρτσελόνα έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε και το υλικό της ο Λουίς Ενρίκε».

-τη φόρμα της Μπαρτσελόνα: «Ήμουν στις ακαδημίες της Ρεάλ, αλλά αναγνωρίζω πως η Μπαρτσελόνα παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Φέτος έχει μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους της και στο τελευταίο διάστημα της σεζόν ήταν πολύ πιο φορμαρισμένη από τους υπόλοιπους αντιπάλους».

-το πώς μπορεί να αντιμετωπίζει την επιθετική τριάδα η Γιουβέντους: «Εγώ στη θέση του Αλέγκρι δεν θα άλλαζα το στυλ που οδήγησε την ομάδα στο νταμπλ και μέχρι τον τελικό του Champions League. Ακόμη κι όταν έχεις μπροστά σου την Μπαρτσελόνα, με παίκτες σαν τον Μέσι που μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα σε ένα δευτερόλεπτο, δεν πρέπει να εγκαταλείπεις έναν πετυχημένο τρόπο παιχνιδιού και μια σωστή φιλοσοφία».

-την παραμονή του Πανθρακικού: «Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και στο τέλος τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε μαζί του χρόνου, ο στόχος είναι πάντα η παραμονή και θα προσπαθήσουμε την επόμενη σεζόν, που σίγουρα θα είναι δύσκολη, να τα καταφέρουμε πιο νωρίς».

-τους δύο γκολκίπερ των ομάδων: «Η εμπειρία του Μπουφόν μπορεί να φανεί καθοριστική. Είναι ηγετική μορφή και δίνει ηρεμία και σιγουριά σε όλη την ομάδα. Ο Τερ Στέγκεν έχει πολλές δυνατότητες κι έκανε σπουδαίες εμφανίσεις, όπως για παράδειγμα με την Μπάγερν στο Μόναχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: