Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτό το κάτι…!!

… που δεν είχε με τον Καραγεωργίου, το βρήκε στον Κεχαγιά η Ξάνθη. Οι Ακρίτες «απελευθερωμένοι» επικράτησαν 2-0 του Άρη, ο οποίος είχε δύο δοκάρια, αλλά παραμένει τελευταίος στη βαθμολογία χωρίς νίκη.

Αυτό το κάτι…
Μια διαφορετική Ξάνθη, εντελώς «απελευθερωμένη» και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, επικράτησε 2-0 του Άρη, ο οποίος πίεσε στην αρχή κάθε ημιχρόνου και είχε και δύο δοκάρια. Ο Μάνταλος στο 23’ άνοιξε το σκορ, ο Σολάρι στο 62’, μετά από ωραίο συνδυασμό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Πάλεψε στην αρχή κάθε ημιχρόνου ο Άρης, ο οποίος είχε δύο δοκάρια με τους Έλσνερ και Τριανταφυλλάκο. Λίγα πράγματα από εκεί και πέρα οι παίκτες του Μιλίνκοβιτς, οι οποίοι παραμένουν τελευταίοι στη βαθμολογία, χωρίς να έχουν πάρει νίκη, κάτι που κάνει πολύ δύσκολο το έργο τους για την συνέχεια, αλλά και για την «σωτηρία» τους.

Το ματς:


Όταν μόλις στο πρώτο λεπτό φτάνεις κοντά στο γκολ, αλλά δαπανάς την ευκαιρία, αν μη τι άλλο δείχνεις τις προθέσεις σου. Αυτό δεν συνέβη με τον Άρη. Οι «κίτρινοι» έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Σταυρόπουλο, πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, αλλά από εκεί και πέρα είχαν μόνο παθητικό ρόλο. Είδαν την Ξάνθη, να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, να φτάνει σε κάποιες φάσεις κοντά, στο γκολ, να έχει δοκάρι με τον Ντε Γκούζμαν και στο τέλος να σκοράρει με τον Μάνταλο.

Η Ξάνθη, με το Νίκο Κεχαγιά στον πάγκο αντί του Καραγεωργίου, έκανε τα απλά. Είχε καλή και σταθερή κυκλοφορία, ανέβασε τα πλάγια μπακ της, δίνοντας επιπλέον επιθετικές επιλογές και έχοντας τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο, άπλωνε το παιχνίδι στα άκρα. Το γκολ ήρθε απόλυτα φυσιολογικά και έδωσε το προβάδισμα στους Ακρίτες, στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με τον Άρη να φτάνει κοντά στο γκολ. Βέβαια, σε παραπάνω από μία περιπτώσεις. Ο Κυριακίδης, με σύμμαχους τα δοκάρια του, είδε την εστία του να μην παραβιάζεται ούτε στο σουτ του Έλσνερ, ούτε στου Τριανταφυλλάκου, τα οποία σταμάτησαν στα δοκάρια.

Κόντρα στην εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου η Ξάνθη διπλασίασε τα τέρματά της, όταν οι Μάνταλος, Σολτάνι και Σολάρι συνεργάστηκαν εξαιρετικά με τον τελευταίο να τελειώνει τη φάση σε κενή εστία και να κάνει το 2-0 που έδωσε στην ομάδα του, σαφέστατο προβάδισμα. Αυτό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, με την Ξάνθη να πετυχαίνει τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και πάλι στην έδρα της.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Μουκουάνα, Ντιέ, Ντε Γκουζμάν, Μάνταλος, Μαρίν (59’ Φλίσκας), Κάλβο (46’ Σολτάνι), Σολάρι (87' Ράνος).

Στον πάγκο: Τσέμα, Μπέρτος, Χοσέμι, Σουάρες.

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Μπουζάνης, Ψυχογιός, Ηρακλής, Πουλίδο, Τσουμάνης, Ελσνερ, Τριανταφυλλάκος, Σταυρόπουλος (46’ Αγγελούδης), Τάτος (65’ Σουνάς), Ιμπέ, Ουντότζι (76’ Μανιάς).

Στον πάγκο: Διούδης, Καραγκούνης, Οικονομόπουλος, Καρασαλίδης.

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας)
Γήπεδο: Πηγάδια Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: