Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Προπονητής μεταβατικής περιόδου!!

Ο απολογισμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα τρία παιχνίδια με Τσέλσι, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ είναι απογοητευτικός. Ο Ντέιβιντ Μόγιες ήταν δεδομένο ότι θα αντιμετώπιζε δυσκολίες με ένα τόσο σκληρό πρόγραμμα στο ξεκίνημα της περιόδου, όμως η εικόνα της Γιουνάιτεντ είναι πολύ πιο ανησυχητική από τους μόλις επτά βαθμούς σε πέντε παιχνίδια. Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης
Ανέλαβε μια ομάδα με ένα συγκεκριμένο στιλ ποδοσφαίρου και υπό το φόβο της καινοτομίας που μπορεί να αποτύχει, επέλεξε να μην αλλάξει τίποτα. Ακόμη και το τρικ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τον Γουέιν Ρούνεϊ δέκα μέτρα πίσω από τον φορ, έμεινε ίδιο. Δύο μέσοι στην ευθεία με την αποτυχημένη έμπνευση να τοποθετήσει δίπλα στον Κάρικ, τον Φελαϊνί, παίζοντας ουσιαστικά απέναντι στην πεντάδα μέσων της Σίτι με έναν καθαρόαιμο αμυντικό μέσο.
Κι αν οι εμπνεύσεις του στο ντέρμπι με τη Σίτι ήταν αποτυχημένες, η Γιουνάιτεντ δεν έδειξε τίποτα το σημαντικό και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Ούτε ένα στοιχείο, το οποίο να ξεχωρίζει και να σε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Μόγιες ανέλαβε την πρωταθλήτρια όχι μόνο με σκοπό να συνεχίσει να τη διατηρεί στα υψηλά μονοπάτια αλλά με την φιλοδοξία να δημιουργήσει μια δική του ομάδα.
Αν η διοίκηση της Γιουνάιτεντ φοβόταν ότι στην μετά Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή, θα υπήρχε μια μεταβατική περίοδος, τότε ο Μόγιες ήταν η κατάλληλη επιλογή για να «καεί» ένας προπονητής, ο οποίος είναι μεν καλός αλλά δεν είναι για το επίπεδο της Γιουνάιτεντ. Αν πάλι στο μυαλό τους δεν ήταν να βρουν έναν προπονητή της μεταβατικής περιόδου και να τον αντικαταστήσουν με ένα όνομα επιπέδου των «κόκκινων διαβόλων» τότε πολύ φοβάμαι ότι το αργότερο μέχρι το τέλος της σεζόν, θα αλλάξουν γνώμη και θα αρχίσουν να ψάχνουν τον πραγματικό αντικαταστάτη του Φέργκιουσον.
Τέλος, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Ρούνεϊ. Παρά το σήριαλ του καλοκαιριού, όχι μόνο έμεινε στην ομάδα αλλά δείχνει συγκριτικά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ότι η φανέλα της ομάδας, της οποίας φοράει τα τελευταία 9 χρόνια είναι γι΄αυτόν κάτι παραπάνω από μερικές χιλιάδες λίρες την εβδομάδα...
Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: