Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Νίκη και βλέπουμε...!!

Νίκη και βλέπουμε...
Μόνο τη νίκη έχουν ως στόχο τους οι Μπενφίκα και Πόρτο στη 18η αγωνιστική της Superliga αυτό το σαββατοκύριακο, ώστε να παραμείνουν σταθερά στις θέσεις τους και να ελπίζουν, στη συνέχεια, σε «στραβοπάτημα» η μία της άλλης για να πλησιάσουν περισσότερο τους στόχους τους, ενόψει της συνέχειας του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Οι «αετοί» βρίσκονται πέντε πόντους μπροστά και ξέρουν πως η πίεση είναι στην άλλη πλευρά, όμως κόντρα στη Νασιονάλ χρειάζεται δεδομένα προσοχή, έστω και στο «Ντα Λουζ», αφού η ημιφιναλίστ του Κυπέλλου διεκδικεί τις τελευταίες της πιθανότητες για έξοδο στην Ευρώπη, μέσω της Superliga και δεν θα παραδοθεί αμαχητί στην πρωτεύουσα.

Από την πλευρά τους, οι «δράκοι» περιμένουν ότι ιδανικότερο προκύψει στη Λισαβόνα και θέλουν μόνο τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Λεϊρία στο «Ντραγκάο», ώστε να κρατήσουν, τουλάχιστον, το -5 στη δεύτερη θέση και ότι προκύψει. Πάντως, η προτελευταία ομάδα της βαθμολογίας δεν αναμένεται να αποτελέσει και τον δυσκολότερο αντίπαλο για αυτούς, αρκεί να μη θυμηθούν τις τελευταίες εμφανίσεις τους.

Πιο εύκολο φαίνεται το έργο της τρίτης Μπράγκα. Οι φιναλίστ του Europa League υποδέχονται στο «Μουνισιπάλ» την ουραγό Σετούμπαλ και δείχνουν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, ώστε να κινδυνεύσουν από την αντίπαλό τους, περιμένοντας και κάποια «γκέλα» από τις δύο πρωτοπόρους.

Μεγάλο ματς αναμένεται στο «Ντος Μπαρέιρος», όπου η πέμπτη Μαρίτιμο υποδέχεται την τέταρτη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με φόντο το ευρωπαϊκό «εισιτήριο», το οποίο αυτή τη στιγμή έχουν δεδομένο αμφότερες, όμως όποια χάσει ίσως απειληθεί άμεσα από την έκτη Γκιμαράες, που πάει στην έδρα της Μπέιρα Μαρ, η οποία βρίσκεται δυο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 10/12

22:15 Μπράγκα- Σετούμπαλ

Σάββατο 11/12

20:30 Μαρίτιμο-Σπόρτινγκ

22:30 Μπενφίκα-Νασιονάλ

Κυριακή 12/2

18:00 Ολιανένσε-Ρίο Αβε

18:00 Πάσος Φερέιρα-Φεϊρένσε

20:00 Μπέιρα Μαρ-Γκιμαράες

22:15 Πόρτο-Λεϊρία

Δευτέρα 13/2

22:15 Ακαντέμικα-Ζιλ Βιθέντε


Η επόμενη (19η) αγωνιστική:

Ζιλ Βιθέντε-Μπράγκα
Φεϊρένσε-Ολιανένσε
Σπόρτινγκ-Πάσος Φερέιρα
Σετούμπαλ-Πόρτο
Νασιονάλ-Ακαντέμικα
Γκιμαράες-Μπενφίκα
Ρίο Αβε-Μαρίτιμο
Λεϊρία-Μπέιρα Μαρ

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: