Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μαζί με την Ελλάδα τελειώνει και η ΑΕΚ;

Είναι πλέον και επίσημο ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που πλέον δεν υπάρχει όπως την ξέραμε. Είναι μία άλλη χώρα με πολίτες τρίτης ή τέταρτης κατηγορίας, με έναν στους πέντε κατοίκους της να είναι άνεργοι και τουλάχιστον τρεις στους πέντε μετά τα νέα μέτρα να ζουν πλέον κάτω από το όριο της φτώχιας. Σχολιάζει ο Μιχάλης Τσόχος.
Μαζί με την Ελλάδα τελειώνει και η ΑΕΚ;
Η χώρα αυτή έχασε την περιουσία της, την δυνατότητα να θρέψει τα παιδιά της και πλέον και την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία της. Η σοκαριστική φράση του Γιώργου Δελαστίκ χθες το απόγευμα στον NOVA ΣΠΟΡ FM «εσείς οι νέοι δεν έχετε ζήσει φτώχια όπως εμείς την δεκαετία του 60’ πολύ φοβάμαι ότι θα την ζήσετε τώρα» δείχνει σε ποιο ακριβώς σημείο βρισκόμαστε.
Και αφού αυτό ήταν κάτι που το είχαμε καταλάβει, το ξέραμε και δεν ψηθήκαμε από τις… σκληρές διαπραγματεύσεις, πάμε και σε κάτι αθλητικό και μάλλον εξίσου θλιβερό στην αναλογία του φυσικά. Και αυτό αρκετοί το είχαμε καταλάβει και το φωνάζαμε αρκετό καιρό, αλλά πλέον φαίνεται πως και εδώ τελειώνει ο χρόνος και λύση δεν βρίσκεται.
Προφανώς αναφερόμαστε στην ΑΕΚ η οποία οι πιθανότητες της να υπάρχει με τη μορφή που την ξέρουμε σήμερα και αύριο είναι μάλλον λιγοστές. Οι μέτοχοι της σαν τους Έλληνες πολιτικούς επιβεβαιώνεται ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων και πλέον αναζητείται θαύμα για τη σωτηρία της.
Η πιο πιθανή εξέλιξη των πραγμάτων μοιάζει ως εξής. Η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να πάρει άδεια από την ΟΥΕΦΑ για να πάρει μέρος στις επόμενες διοργανώσεις της και ο αποκλεισμός είναι σχεδόν βέβαιο (αν δεν μεσολαβήσει το θαύμα που λέγαμε) ότι θα είναι τριετής. Αυτό θα σημαίνει ότι η θηλιά των χρεών που εδώ και μήνες έχουν σφίξει το λαιμό της ΑΕΚ θα τη στείλουν στο θάνατο διότι η ΟΥΕΦΑ θα σπρώξει και το σκαμπό που πατούν τα πόδια της Ένωσης.
Αυτό αυτόματα θα αναγκάσει την ΕΠΟ να στείλει την ΑΕΚ στην δεύτερη τη τάξη κατηγορία και εκεί τα έσοδα της ΑΕΚ θα είναι τόσο περιορισμένα που θα είναι αδύνατον να καλυφθούν τα χρέη. Συνεπώς το επόμενο βήμα θα είναι η πτώχευση. Η λύση στο πρόβλημα της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι μία. Χρηματοδότηση από τους μετόχους, και μάλιστα σοβαρή. Τέτοια πρόθεση δεν φαίνεται να υπάρχει, οπότε αν δεν αλλάξουν άποψη…
Ήδη κάποιοι στην ΑΕΚ πάντως αναζητούν καθαρό ΑΦΜ από ομάδες της Football League ώστε η… νέα ΑΕΚ να μπορέσει τουλάχιστον να αγωνιστεί εκεί. Αλλά ο φίλος της ΑΕΚ δεν έχει λόγο να ανησυχεί. Ο Αδαμίδης αν και έφυγε από πρόεδρος δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει ξανά, όπως και οι μέτοχοι αμέτοχοι αυτής της ομάδας. Εγώ απλώς θα θυμάμαι ότι ένα από τα πιο επιτυχημένα κείμενα που έχω γράψει ποτέ είναι αυτό που είχα γράψει πριν από μήνες στο www.theinsiders.gr υποστηρίζοντας τότε ότι «Ο Αδαμίδης είναι για την ΑΕΚ ότι ο Γιώργος για την Ελλάδα». Προφανώς δεν φταίνε για όλα, αλλά προφανώς και τα ….σαν όλα.
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: