Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Στις 16 Φλεβάρη οι "εξετάσεις"!!

Στις ίδιες ημερομηνίες με την ΑΕΚ η "περιπέτεια" του Παναθηναϊκού στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA. Σκέψη για σχέδιο που θα δώσει ...παράταση λόγω των διοικητικών εξελίξεων.
Στις 16 Φλεβάρη οι "εξετάσεις"!
Νωρίτερα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς είναι τελικά αναγκασμένος να περάσει από τα γραφεία της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA ο Παναθηναϊκός για τα χρέη ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που προκύπτουν από τις προηγούμενες χρήσεις της ΠΑΕ.
Κι αυτό διότι οι ημερομηνίες κλήσης του είναι ίδιες με αυτές της ΑΕΚ, δηλαδή κατ' αρχάς στις 16 Φλεβάρη και εν συνεχεία στις 23 του ίδιου μήνα. Αυτό μπορεί να είναι και καλό νέο βέβαια για το "τριφύλλι" υπό την έννοια ότι οι οικονομικές εκκρεμότητες της Ενωσης είναι σαφώς μεγαλύτερες, κατά συνέπεια μπορεί να εκτιμηθεί η δική του περίπτωση επιεικώς.
Ομως αυτό είναι απλώς εκτίμηση. Διότι το σίγουρο είναι ότι στις 16 Φεβρουαρίου οι "πράσινοι" θα περάσουν ουσιαστικά τις "εξετάσεις" τους, θα αιτιολογήσουν δηλαδή το γιατί δεν καλύφθηκε αυτό το ποσό (εάν έχει καλυφθεί, κάτι αδύνατο, τότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας σε πρώτη φάση), πώς προβλέπεται να καλυφθεί και στις 23 Φεβρουαρίου η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA θα κάνει την τελική της ακρόαση και την ίδια μέρα θα πάρει και την απόφασή της.
Ηδη υπάρχει σκέψη να καταρτιστεί σχέδιο που θα μπορεί να δώσει πίστωση χρόνου στον Παναθηναϊκό και μπορεί να βασιστεί στη διοικητική ρευστότητα και τις εξελίξεις που επίκεινται στην ΠΑΕ από τη μία και τα περιουσιασκά στοιχεία (παίκτες) που υπάρχουν στην ομάδα και μπορούν να πωληθούν από την άλλη, εάν δεν μπουν χρήματα στο σύλλογο μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κερδηθεί χρόνος και να πάει "πακέτο" στις 31 Μαρτίου η εξέταση-διευθέτηση των 2,5 εκατ. ευρώ, συν τα ποσά που προβλέπεται να προκύψουν ως οφειλές από τη χρήση της παρούσας αγωνιστικής περιόδου (8+15 εκατ. ευρώ). Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πάντως, τα ζόρια είναι δεδομένα...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: