Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Που είναι αυτοί που άφηναν αιχμές για Χαλκιά και «Σάλπι»;

Που είναι αυτοί που άφηναν αιχμές για Χαλκιά και «Σάλπι»;
Ο Στέλιος Μοσχούλας γράφει στο sday.gr για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού και τους «δήμιους» των «πρασίνων», Κώστα Χαλκιά και Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πήρε (αν και οι παίκτες του δεν είχαν βρει δίχτυα στα ματς με Άρη και Ουντινέζε) μια άκρως επαγγελματική νίκη απέναντι σε έναν κακό Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Μπόλονι είχαν χαρακτηρισμένο (δικαίως λόγω της κακής προϊστορίας) ως… καταραμένο γήπεδο το ΟΑΚΑ, όμως την τρέχουσα σεζόν αυτό άλλαξε άρδην. Η κακή παράδοση «έσπασε» στη νίκη με 0-2 επί της ΑΕΚ και με το ίδιο σκορ πέρασε σα… σίφουνας και εναντίον των «πρασίνων».
 
Η συγκεκριμένη επικράτηση σημαίνει πολλά για μια ομάδα, των πολλών προβλημάτων, όπως ο φετινός ΠΑΟΚ. Αρχικά θύμισε σε πολλά τον «Δικέφαλο» του πρόσφατου παρελθόντος, που είχε σταθερές στην απόδοσή του και ήξεραν οι παίκτες (εκτός ορισμένων εξαιρέσεων) τι θέλουν μέσα στο γήπεδο.
 
Το ωραίο, όμως, για ορισμένες «Κασσάνδρες» τού ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν ότι ο Κώστας Χαλκιάς και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης από παίκτες - αφερέγγυοι (όπως επαναλάμβαναν διαρκώς) για έναν αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο πέρασαν κατά το παρελθόν με επιτυχία, μετατράπηκαν σε «δήμιοι» των «πρασίνων».
 
Ο διεθνής τερματοφύλακας έκανε εξαιρετικές αποκρούσεις, όμως εκείνη του 63΄ ήταν μοναδική, μια και σταμάτησε με τρόπο που λίγοι ξέρουν καλά, την κεφαλιά του Τοτσέ. Από τις πιο θεαματικές επεμβάσεις του πρωταθλήματος! Στη συνέχεια είχε εξίσου σταθερή απόδοση κι απέκρουσε στο τέλος και το πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου. Τι άλλο να έκανε ο άνθρωπος που έπαιξε βασικός, μια και τραυματίστηκε ο Κρέσιτς και ο Γλύκος δεν αποθεραπεύτηκε πλήρως. Από… καραμπόλα αγωνίστηκε, όμως με τέτοια εμφάνιση δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα.
 
Σε ό, τι αφορά τον «Σάλπι» κι αυτός είχε μπει, τις προηγούμενες μέρες, στο στόχαστρο των «μεγάλων δασκάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μια κι άφηναν αιχμές ότι δε θα τα δώσει όλα απέναντι σε μια ομάδα (τον Παναθηναϊκό) στην οποία άφησε τη σφραγίδα του. Είναι δυνατό να αναφέρεται κάποιος έτσι για έναν παίκτη άκρως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ; Ο Σαλπιγγίδης έτρεξε πολύ, μάρκαρε, δημιουργούσε και στο τέλος σκόραρε κιόλας. Η επαγγελματική δουλειά σε όλο της το μεγαλείο…
 
Η Κυριακή 4 Μαρτίου του 2012 είναι ιδανική για αυτοκριτική. Για όλους...
 
Υ.Γ. 1: Ο Γκαρσία του ΟΑΚΑ αποδεικνύει γιατί πρέπει να φύγει στα… 50 του χρόνια από τον ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος είναι το μυαλό, η ψυχή και το σώμα του «Δικεφάλου». Η εμφάνισή του με τον Παναθηναϊκό δίνει ελπίδα για τα δύσκολα παιχνίδια των πλέι οφ. Με τέτοιον Γκαρσία ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Ο Ουρουγουανός ξεκουράστηκε και έκανε… πάρτι.
 
Υ.Γ.2: Πέρα από τον Λίνο που εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, που κέρδισε ο Κλάους και έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Σαλπιγγίδη, καλό είναι να πούμε και μια καλή κουβέντα για τον 21χρονο δεξιό μπακ του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρο Αποστολόπουλο που πήρε φανέλα βασικού αναγκαστικά, μια και ο Σνάουτσνερ είναι τραυματίας. Ο μικρός ήταν σταθερός, εκτός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης που μπήκε «ψαρωμένος» και έδειξε ότι έχει… πολύ μέλλον στην ομάδα. Αν συνεχίσει να είναι προσηλωμένος στο στόχο του, δύσκολα θα φύγει από το δεξί άκρο του ΠΑΟΚ.
 

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: