Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ζητήστε συγνώμη ρεμάλια!!

O Kώστας Βασιλόπουλος γράφει για την εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ, που ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του «δικεφάλου» δεν φαντάζονταν και περιμένει... συγνώμες για τον Χαλκιά.
Ζητήστε συγνώμη ρεμάλια!
Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του ΠΑΟΚ δε μπορούσε να φανταστεί ότι η ομάδα του θα περνούσε ένα τόσο άνετο βράδυ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή κόντρα στον Παναθηναικό.
Το γεγονός ότι το παιχνίδι θα διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών καθώς επίσης και η διακοπή του πρωταθλήματος που έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες του ΠΑΟΚ να πάρουν ανάσες από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα κι Ευρώπη δημιουργούσαν ατμόσφαιρα αισιοδοξίας που όμως ισοφαριζόταν από τις πολλές απουσίας (Ιβιτς, Κρέσιτς, Ετό, Σνάουτσνερ) με τις οποίες αναγκάστηκε να ταξιδέψει ο Δικέφαλος στην Αθήνα.
Πολλοί ήλπιζαν σε ένα θετικό αποτέλεσμα, κανείς όμως δεν φανταζόταν ότι το παιχνίδι θα εξελισσόταν σε υγιεινό περίπατο για τον ΠΑΟΚ. Η ασπρόμαυρη ομάδα έφθασε σε μια ακόμα εκτός έδρας νίκη πολύ πιο εύκολα απ΄ ότι δείχνει το τελικό σκορ.
Με τον Γκαρσία σε ρόλο μαέστρου και σε καταπληκτική μέρα, τους Λαζάρ και Φωτάκη άξιους συμπαραστάτες του η ομάδα του Μπόλονι κατάφερε πολύ γρήγορα να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα περιορίζοντας στο ελάχιστον την δράση των γηπεδούχων που δεν έβρισκαν διαδρόμους προς την εστία του Χαλκιά.
Ακόμα και όταν το πετύχαιναν «έπεφταν» πάνω στον τοίχο που είχαν στήσει οι Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο και Αποστολόπουλος που στην παρθενική του εμφάνιση στην 11αδα της ομάδας απέδειξε ότι το μέλλον ανήκει στους πιτσιρικάδες του Δικεφάλου. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι συνολικά ο Παναθηναικός κατάφερε μια και μοναδική φορά να φθάσει στην εστία του Χαλκιά (Χριστοδουλόπουλος).
Στη διάρκεια του α΄ ημιχρόνου αυτό που έλειπε από την ομάδα του Μπόλονι ήταν η έντονη επιθετική δραστηριότητα. Οι παίκτες της μεσαίας γραμμής προτίμησαν να δώσουν βάρος στον ανασταλτικό τομέα (ο Αθανασιάδης ήταν εντελώς αποκομμένος στην επίθεση της ομάδας καθώς ακόμα και οι Σαλπιγγίδης, Νιμανί είχαν το μυαλό τους στην… πλάτη τους) στην επανάληψη όμως ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είχε τη διάθεση να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία.
Οι επιθετικές απόπειρες των φιλοξενούμενων καρποφόρησαν όταν ο Λίνο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Αθανασιάδης. Το γκολ του ΠΑΟΚ ανάγκασε τους «πράσινους» να πιέσουν κυνηγώντας την ισοφάριση.
Η αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου και το ρεσιτάλ του Κώστα Χαλκιά (με επέμβαση για Όσκαρ στην κεφαλιά του Τοτσέ) δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους παίκτες του Παναθηναικού. Ο καλά οργανωμένος ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στους πράσινους θέλοντας να πετύχει ένα δεύτερο γκολ με αντεπίθεση. Αυτός ήταν και ο λόγος που πέρασε στο παιχνίδι ο Γεωργιάδης στη θέση του Νιμανί.
Το σχέδιο του Μπόλονι εφαρμόστηκε άψογα από τους παίκτες του καθώς λίγο πριν το τέλος ο Γκαρσία με εκπληκτική ενέργεια βρήκε στον κενό χώρο του Γεωργιάδη που έφυγε ταχύτατα προς την εστία του Καρνέζη με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Σαλπιγγίδη που δεν δυσκολεύτηκε με προβολή να πετύχει το 2-0 ολοκληρώνοντας τη σεμνή τελετή.
Υ. Γ. 1 Θα ήταν άδικο να μιλήσουμε για διακριθέντες. Όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Μπόλονι δικαιούνται τον τίτλο. Επιτρέψτε μου όμως να ξεχωρίσω για το συγκεκριμένο παιχνίδι τον Κώστα Χαλκιά που προερχόμενος από μακρά περίοδο αγωνιστικής ξηρασίας έδειξε την τεράστια κλάση του. Ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος κατά την εκτίμηση μου της νίκης του ΠΑΟΚ.
Υ. Γ. Τη λέξη τσίπα την ξέρετε; Αν την ξέρετε έχετε τώρα την ευκαιρία να το αποδείξετε. Ζητήστε τώρα συγγνώμη ρεμάλια. Απευθύνομαι σε όσους φρόντισαν τις ώρες που προηγήθηκαν του αγώνα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ να ρίξουν τόνους λάσπης σε βάρος του Δικεφάλου και του Κώστα Χαλκιά. Δε χρειάζεται να γράψω τίποτε άλλο. Ξευτελιστήκατε «κύριοι». Η΄ μάλλον σας εξευτέλισαν ο Μπόλονι, οι παίκτες του και ο Χαλκιάς. Εκτός από τη λέξη τσίπα ίσως είναι ευκαιρία να μάθετε και τη λέξη, σεβασμός. 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: