Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Κωστίκος: «Μεθοδικός ο ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή Revolution φιλοξενήθηκε ο έμπειρος προπονητής Γιώργος Κωστίκος.
Για τις διακυμάνσεις του ΠΑΟΚ και τον αγώνα με τον Παναθηναικό. «Ο ΠΑΟΚ θα έχει διακυμάνσεις στην απόδοση του. Περνάει μια μεταβατική φάση μέχρι να βρει την ταυτότητα. Θέλει χρόνο όμως μέχρι να βρει ο ΠΑΟΚ αυτό που θέλει να στήσει τα επόμενα χρόνια».

Για το πως διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο ματς: «Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε πολύ μεθοδικά το παιχνίδι. Είχε μια ηρεμία στο παιχνίδι του , είχε ένα κέντρο πολύ καλό με Γκαρσία , Φωτάκη , με έναν Λίνο επίσης καλό. Δίκαια κέρδισε το ματς. Ο Παναθηναικός είναι καλύτερος σε ελεύθερους χώρους. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο ΠΑΟΚ τον έκλεισε πολύ καλά με πολλές βοήθειες από τα μπακ. Τα άκρα του ΠΑΟΚ λειτουργήσαν πολύ θετικά και δεν επέτρεψαν στους πράσινους να κάνουν πολλές ευκαιρίες. Εξαιρετικός ο Κώστας Χαλκιάς μίλησε με την εμπειρία του και κράτησε την ομάδα. Αυτό όμως που δεν μου κάθεται είναι ο Νιμανί με 1.93 ύψος να παίζει στα άκρα. Είναι τα άλλα χαρακτηριστικά ενός επιθετικογενή παίκτη που παίζει στα άκρα. Προσπάθησε και ανασταλτικά τουλάχιστον βοήθησε την ομάδα».

Για τον αποκλεισμό απότην Ουντινέζε: «Ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Βάζοντας ένα γκολ ο αντίπαλος στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν απ ευθείας δύο γκολ για να μπει στο παιχνίδι. Αυτόματα μεταβάλλεται η ψυχολογία των παικτών. Πρέπει να έχεις τεράστια ψυχολογικά αποθέματα για να γυρίσεις το παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα όπως ήταν η Ουντινέζε. Εάν το παιχνίδι περπατούσε στο πρώτο ημίχρονο 0-0 τότε θα υπήρχε άλλη εξέλιξη. Ενδεχομένως θα έπαιρνε και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το πρώτο γκολ ήταν πολύ καθοριστικό. Έκρινε τον αγώνα».

Για τις πωλήσεις που έγιναν στον ΠΑΟΚ για να εξοικονομηθούν χρήματα και για το αν έπρεπε από το 2007 ο Θοδωρής Ζαγοράκης να προχωρήσει σε εξυγίανση και να επενδύσει στις ακαδημίες: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ζαγοράκης ήταν ο άνθρωπος που συσπείρωσε τον κόσμο. Το γνωρίζουμε ότι ο μεγαλοεπενδυτής του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα και παράλληλα επένδυκαν χρήματα στις ακαδημίες με μακροπρόθεσμους στόχους πενταετίας. Παράδειγμα ο Σταφυλλίδης που προέρχεται από τα τμήματα υποδομών. Αυτά τα παιδιά όμως για να μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα πρέπει να δουλέψουν δίπλα σε ποδοσφαιριστές με μεγάλη προσωπικότητα».

Για την παρουσία του Ζήση Βρύζα: «Καλός συνδυασμός. Υπάρχει ένας Ζήσης Βρύζας που έχει τεράστιες ικανότητες. Γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Επιπλέον υπάρχει στον προεδρικό θώκο και ο Γιώργος Σαχπατζίδης που βοηθάει και οικονομικά την ομάδα.

Στο εξωτερικό υπάρχουν ομάδες που έχουν 100 σκάουτερ. Άλλοι πληρώνονται με μισθό από τους συλλόγους και άλλοι με προμήθειες από τους παίκτες που βγάζουν. Συμφωνώ πάντως πως οι άνθρωποι που δουλεύουν 24 ώρες για μια ομάδα πρέπει να πληρώνονται. Το τζάμπα πέθανε. Για να μπορούμε να ζητήσουμε και ευθύνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: