Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Απόλυτο «αφεντικό»

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, η… πυραυλοκίνητη Τότεναμ επικράτησε 3-0 της Ίντερ και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Απόλυτο «αφεντικό»
Δύο ταχύτητες πάνω η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας, έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».
Μπέιλ (6’), Σίγκουρντσον (18’) και Βερτόνχεν (53’) τα γκολ για τους Λονδρέζους.

Μεγάλες ευκαιρίες να μειώσουν για τους «νερατζούρι» έχασαν Άλβαρεζ και Παλάσιο.

Την επόμενη Πέμπτη (14/3) το νέο ραντεβού των δύο ομάδων στο Μιλάνο, από τον οποίο θα απουσιάσει ο Γκάρεθ Μπέιλ που συμπλήρωσε κάρτες.

Το ματς:

Πολύ δυνατά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» οι γηπεδούχοι, οι οποίοι σε μια από τις πρώτες επισκέψεις τους στα καρέ του Χαντάνοβιτς, ευτύχησαν να προηγηθούν. Ο Σίγκουρντσον έκανε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, σέντραρε εξαιρετικά και ο Γκάρεθ Μπέιλ πήδηξε ψηλότερα από όλους, κάνοντας το 1-0 μόλις στο 6ο λεπτό!

Οι Λονδρέζοι συνέχισαν να υπερέχουν και (αφού πρώτα έχασαν μια εξαιρετική ευκαιρία με τον Ντεφό) λίγο πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα έκαναν το 2-0! Ο Λένον γύρισε τη μπάλα από δεξιά, το πρώτο σουτ του Ντεφό δεν βρήκε στόχο, ωστόσο ο Σίγκουρντσον πήρε το… ριμπάουντ και έκανε εύκολα από κοντά δύο τα γκολ της ομάδας του.

Η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας έκανε ότι… ήθελε στο γήπεδο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους θα μπορούσε να φτάσει σε ακόμα ένα γκολ. Ωστόσο οι προσπάθειες με το κεφάλι τόσο του Βερτόνχεν, όσο και του Μπέιλ δεν βρήκαν στόχο. Η Ίντερ από την πλευρά της έδειξε μόνο στο τελευταίο τρίλεπτο σημάδια… ζωής, ωστόσο ο Άλβαρεζ δεν κατάφερε να μειώσει όταν βρέθηκε…. φάτσα με τον Φρίντελ και το 2-0 «σφράγισε» τελικά τις προσπάθειες των δύο ομάδων στα πρώτα 45 λεπτά.

Ίδιο το σενάριο στο παιχνίδι και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Η Τότεναμ μπήκε πιο δυνατά και ο Βερτόνχεν, αφού αρχικά έχασε και πολύ καλή ευκαιρία, κατάφερε με κεφαλιά (μετά από κόρνερ του Μπέιλ) να κάνει το 3-0 με την συμπλήρωση 53 λεπτών αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια με τις αλλαγές του Στραματσιόνι να γίνουν πιο επιθετικοί και έχασαν τεράστια ευκαιρία να μειώσουν με τον Παλάσιο να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Φρίντελ και τον έμπειρο γκολκίπερ να αναδεικνύεται νικητής στη «μονομαχία».

Οι «Spurs» συνέχισαν να κάνουν… κουμάντο στο ματς. Μπέιλ και Ντεφό και Χόλτμπι ωστόσο δεν βρήκαν στόχο με το 3-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε και να δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Βίλας-Μπόας.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Φρίντελ, Γκαλάς, Βερτόνχεν, Ασσού-Εκοτό, Γουόκερ, Λένον (82’ Νόουτον), Ντεμπελέ (64’ Λίβερμορ), Πάρκερ, Μπέιλ, Σίγκουρντσον (71’ Χόλτμπι), Ντεφό

Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Ζανέτι, Κίβου, Περέιρα, Ρανόκια, Ζουάν (46’ Παλάσιο), Καμπιάσο, Γκαργκάνο, Άλβαρεζ (67’ Ζόναθαν), Κόβατσιτς (56’ Γκουαρίν), Κασάνο


Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: