Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τρίποντο με "τέμπο"…!

Η εμφάνιση, ήταν μία από τα ίδια. Αν δεν έβλεπες το "superάκι" με το σκορ να γράφει ΑΕΚ, δύσκολα καταλάβαινες, ότι η ομάδα με τα άσπρα, ήταν ο Δικέφαλος, που αγωνιζόταν με την ομάδα, που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία εφέτος. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Τρίποντο με "τέμπο"…
Σφιχτή άμυνα, κλειστοί χώροι, ελάχιστες εκδηλωμένες επιθέσεις. Σε μια από αυτές, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του μπακ και ο Μπέλεκ έβαλε το γκολ. Που τελικά έδωσε και το τρίποντο (το αυτογκόλ του Ντολεζάι στις καθυστερήσεις, δεν «μετράει», αφού η φάση έγινε από τον Κλωναρίδη, με τον Δικέφαλο να παίζει με παίκτη παραπάνω).
Από την άλλη πάλι, δεν λες ότι και οι γηπεδούχοι ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Στο πρώτο ημίχρονο είχαν κυκλοφορία και κάποιες ευκαιρίες, στις οποίες όμως έλειπε η ψυχραιμία στην τελική ενέργεια. Και στο δεύτερο 45λεπτο ουσιαστικά μηδέν προσπάθειες. Σε αυτό το τέμπο, το «συναρπαστικό», το «ποδοσφαιρικό», κύλησε το ματς στο Αγρίνιο.
Βέβαια τον Κωστένογλου διόλου τον ενδιαφέρει το θέαμα. Η ομάδα φιγουράρει πρώτη (για λίγες ώρες, μέχρι να δούμε τι θα γίνει στα ματς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού), συνεχίζει να παίρνει τρίποντα, έστω και με αυτόν τον τρόπο που αγωνίζεται και έχει πάντα επαφή με την κορυφή. Με το υλικό, που έχει άλλωστε η Ένωση, ίσως είναι πολυτέλεια να περιμένουμε κάτι άλλο, περισσότερο ποιοτικό.
Που ταιριάζει στο ένδοξο παρελθόν της ομάδας, αλλά είναι διαφορετικές εκείνες οι εποχές. Στο κάτω-κάτω, τον φανατικό ΑΕΚτζή, δεν τον νοιάζει παρά να προχωρά η ομάδα με τρίποντα. Και τι νόημα θα είχε να παίζει πιο ελκυστικό και «ανοιχτό» ποδόσφαιρο, αλλά να έχει διψήφια διαφορά από την κορυφή;
Στο τέλος, ο βαθμολογικός πίνακας, δεν επιβραβεύει τις ευκαιρίες, αλλά τους βαθμούς. Ίσως μια τέτοια, ανέλπιστα, καλή κατάταξη, δώσει και την αχτίδα ελπίδας στην ομάδα. Το κίνητρο σε κάποιον να επενδύσει και να της δώσει όραμα για το μέλλον.
ΥΓ1 Απόλυτα ειλικρινής ο Μάκος στο φινάλε. «Αυτούς τους παίκτες έχουμε, δεν μπορούμε να παίζουμε πιο θεαματικό ποδόσφαιρο. Σκληρή άμυνα, μηδέν πίσω και να παίρνουμε τους βαθμούς».
ΥΓ2 Κακό βράδυ και για τον Τεννέ. Ούτε το πλάνο του βγήκε, ούτε οι αλλαγές (με το εκπληκτικό να κάνει αλλαγή στην αλλαγή (από το 46 μέχρι το 65) με τον Σιόντη και τον Μπαμόγκο, που ήταν και ο παίκτης, που είδε την κόκκινη κάρτα.
ΥΓ3 Ο κόσμος ήταν πάλι εκεί, στο γήπεδο, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα, αλλά δεν του έκαναν την χάρη οι ποδοσφαιριστές, να απολαύσει λίγο καλό θέαμα.
ΥΓ4 Κάποια στιγμή θα «κλάταρε» και ο Λυμεπρόπουλος. Διαχείριση χρειαζόταν, αλλά που να βρει άλλους παίκτες, ο πατήρ Νικόλαος; Τώρα, θέλοντας και μη, θα ψάξει να αναζητήσει άλλες λύσεις.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: