Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Απλήρωτοι, ναι... Αδιάφοροι, όχι... Φιλότιμοι, σίγουρα!!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ' αυτή τη ζωή. Τις περισσότερες φορές όποιος δουλεύει, αμείβεται. Αυτό συμβαίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή με τον Νίκο Κωστένογλου και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Γράφει ο Μανώλης Βογιατζάκης.
Απλήρωτοι, ναι... Αδιάφοροι, όχι... Φιλότιμοι, σίγουρα
Όχι, ξαφνικά η Ένωση δεν έγινε η υπερομάδα που νικάει σε όλα τα παιχνίδια και παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο. Διαθέτει όμως παίκτες που κάνουν ό, τι μπορούν (οι περισσότεροι τουλάχιστον), που έχουν φιλότιμο και που είναι αποφασισμένοι να δείξουν ότι έχουν δυνατότητες και όρεξη να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους. Επίσης έχουν στον πάγκο έναν προπονητή και ένα τεχνικό τιμ, οι οποίοι σχεδόν όλη τη μέρα ασχολούνται με την ομάδα.
Πολύ σημαντικό, γιατί παιχνίδι με παιχνίδι η δουλειά αυτή "βγαίνει" όλο και περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Αποκτάει σιγά - σιγά "ταυτότητα" στον τρόπο παιχνιδιού κι αυτό την κάνει όλο και πιο επικίνδυνη. Ακόμα βέβαια δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει διάρκεια στην απόδοσή της, αλλά αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες υπό τις οποίες "ζουν" την καθημερινότητα άπαντες στην ομάδα, μπορεί εύκολα να κατανοήσει τη δυσκολία της υπάρχουσας κατάστασης.
Στο Αγρίνιο πολλοί βιάστηκαν να "καταδικάσουν" την ΑΕΚ λόγω των πολλών απουσιών που είχε πριν την έναρξη του ματς. Ο Κωστένογλου όμως τράβηξε ...άσσο απ' το μανίκι, με την παρουσία του Γεωργέα ως παρτενέρ του Μάκου στη μεσαία γραμμή. Ο έμπειρος αμυντικός ήταν όλα τα λεφτά για τον δικέφαλο, αφού όσο περνούσε η ώρα, τόσο ανέβαζε την απόδοσή του και έδειχνε απροσπέλαστος στο κέντρο. Ναι, όσοι δεν είδατε τον αγώνα, καλά διαβάζετε. Σε μια θέση στην οποία δεν τον έχουμε συνηθίσει, ο Γεωργέας έμοιαζε να βρίσκεται ...παντού και να ανακόπτει τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες των γηπεδούχων. Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Μπέλεκ, ο οποίος εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε, έδωσε σημαντική βοήθεια αμυντικά στον Κοντοέ.
Ο Έλληνας δεξιός μπακ της Ένωσης πραγματοποίησε ένα ακόμα πολύ καλό ματς και μαζί με τον Δέλλα αποτέλεσαν τους "στυλοβάτες" της άμυνας, ενώ για τρίτο σερί ματς θετικότατη παρουσία είχε και ο Χοσέ Κάρλος. Η ΑΕΚ σε ένα ματς με πολλές απουσίες στη μεσαία γραμμή, ήταν η νικήτρια στη ...μάχη του κέντρου, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, εκμεταλλεύθηκε τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε και πήρε σημαντική νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Για ένα ακόμα ματς ο Κωστένογλου δικαιώθηκε από τις επιλογές του, τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της επιτυχίας της Ένωσης στο Αγρίνιο, αρκεί να διαπιστώσει ότι τελείωσε το ματς με τρεις πλάγιους μπακ (Κοντοές, Καράμπελας, Γεωργέας), τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Δέλλας, Μανωλάς, Κάλα), έναν σέντερ φορ ο οποίος έπαιζε ως δεξί εξτρεμ και σκόραρε δύο φορές ( Μπέλεκ), έναν δεξί εξτρεμ ο οποίος όμως έπαιζε αριστερό εξτρέμ (Σιαλμάς) και έναν χαφ που αγωνίστησε ως σέντερ φορ (Κλωναρίδης). Έτσι είναι. Όταν δεν έχεις επιλογές, απλά ψάχνεις και ανακαλύπτεις λύσεις.
Αυτή τη στιγμή το κλίμα είναι ιδανικό στην ΑΕΚ, αλλά η εικόνα απογοήτευσης του Κωστένογλου όταν ήθελε να αλλάξει το ματς, αλλά έβλεπε ότι δεν είχε επιλογές, φανερώνει ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σημαντικό. Ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό του Λυμπερόπουλου, η Ένωση "πονάει" πλέον και στην επίθεση, εκτός απ' το κέντρο της άμυνας, αλλά πως μπορεί κανείς να μιλήσει για μεταγραφές όταν οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές του ρόστερ παραμένουν αρκετούς μήνες απλήρωτοι...
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: